• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: Moto2 Αγώνας
Παρθενική νίκη για Joe Roberts μετά το χάος της δεύτερης στροφής
Νέα 24/04/2022 - 19:53

Ο Joe Roberts της Italtrans Racing είναι για πρώτη φορά νικητής στην Moto2, αφού άρπαξε τη χρυσή του ευκαιρία σε μια κόκκινη σημαία σε έναν εξαιρετικά δραματικό αγώνα της Moto2 στο Tissot Grand Prix της Πορτογαλίας. Μια απομονωμένη βροχή στη στροφή 2 έπιασε εξ απίνης έντεκα αναβάτες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων έξι εκείνης της στιγμής, και τους έστειλε στην αμμοπαγίδα, κάτι που έκανε τις κόκκινες σημαίες να κυμματίσουν. Από την επανεκκίνηση, ο Roberts εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κατάσταση και έκανε αμέσως διαφορά για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στην Moto2, με τους Celestino Vietti και Jorge Navarro να συμπληρώνουν το βάθρο.

Στον πρώτο αγώνα, ο Cameron Beaubier έκανε μια αστραπιαία εκκίνηση από την δεύτερη θέση στο grid για να στρίψει πρώτος, μπροστά από τον Canet. O Canet έμεινε για λίγους γύρους πίσω του, πριν κάνει την κίνησή του και περάσει και πάλι στην πρώτη θέση.

Πιο πίσω, ο Somkiat Chantra έκανε πρόοδο στον αγωνιστικό χώρο αφού εξέτισε πρώτα την ποινή μεγάλου γύρου που είχε, λόγω ενός συμβάντος στον αγώνα του Austin. Ο ομόσταυλος του Ταϊλανδού αναβάτη, Ai Ogura, σημείωσε επίσης πρόοδο, περνώντας τον Tony Arbolino στην τρίτη στροφή. 


Στη συνέχεια, στον 9ο Γύρο, η κορυφαία τριάδα των Canet, Beaubier και Ogura έπεσαν ξαφνικά στην δεύτερη στροφή καθώς η βροχή (που είχε κάνει μια ελαφριά εμφάνιση σε κάποια σημεία της πίστας) έγινε εκεί ιο δυνατή. Μαζί τους στην αμμοπαγίδα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκαν οι Chantra, Arbolino, Augusto Fernandez, Sam Lowes, Albert Arenas, Pedro Acosta, Zonta. van den Goorbergh και Simone Corsi. Ως αποτέλεσμα, η κόκκινη σημαία εμφανίστηκε αμέσως και ο αγώνας σταμάτησε.

Κανένας από τους αναβάτες που βρέθηκαν στις αμμοπαγίδες της στροφής 2 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στην επανεκκίνηση των 7 γύρων, κάτι που σημαίνει ότι είχαμε μόλις 18 αναβάτες τώρα. Ο Jake Dixon ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πήρε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Αλλά στην έβδομη στροφή ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο του μπροστινού και έπεσε, με τα όνειρά του για μια πρώτη νίκη στην Moto2 να μένουν ανεκπλήρωτα.

Αυτό είδε τον Roberts να παίρνει τη σκυτάλη και γρήγορα άνοιξε την διαφορά. Ο Καλιφορνέζος ήταν τρία δευτερόλεπτα πιο μπροστά εν ριπή οφθαλμού, προτού καταφέρει να κερδίσει μια ιστορική νίκη, 11 χρόνια μετά από οποιαδήποτε νίκη Αμερικανού στα Grand Prix και 32 χρόνια μετά την τελευταία νίκη Αμερικανού σε Grand Prix στην μεσαία κατηγορία. Στο βάθρο δίπλα του βρέθηκαν οι Celestino Vietti (που αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα) και ο Jorge Navarro στο 10ο βάθρο της καριέρας του στην Moto2.  


O Marcel Schrotter πήρε την τέταρτη θέση μετά από μια μάχη με τον rookie, Manuel Gonzalez. Ο Jeremy Alcoba τερμάτισε έκτος αφού ο Fermin Aldeguer υποβιβάστηκε μια θέση στον τελευταίο γύρο για να καταλήξει τελικά έβδομος. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Bo Bendsneyder, Barry Baltus και Gabriel Rodrigo.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Assen: Δεύτερος αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη κυριαρχίας για τον Fabio Quartararo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα