• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα
Μετά την πτώση στις κατατακτήριες
Νέα 25/04/2022 - 01:29

Την Κυριακή το πρωί ο Pecco Bagnaia δεν ήξερε καν αν θα μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά τα κατάφερε και δεδομένης της κατάστασής του (ένα δυνατό χτύπημα στον δεξιό του ώμο στις κατατακτήριες) το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προσδοκίες. Από την 24η θέση του grid ανέβηκε στην 8η, ακριβώς πίσω από τα δύο αδέρφια Marquez. Σίγουρα όχι αυτό που ήλπιζε στο Portimao, μια από τις αγαπημένες του πίστες.

"Είμαι καλά, αλλά δεν είμαι στα καλύτερά μου σίγουρα",  είπε μετά τον αγώνα. "Πονούσε πολύ ο ώμος μου, ήταν δύσκολο να οδηγήσω, αλλά είμαι χαρούμενος που έχω φανταστική αίσθηση με την μοτοσυκλέτα μου. Αυτό μου έκανε πιο εύκολα τα πράγματα και κράτησα αρκετά καλό ρυθμό, μπόρεσα να κάνω πολλές προσπεράσεις. Στο πρώτο μέρος του αγώνα περίμενα λίγο για να δω αν ο ώμος μου ήταν εντάξει γιατί δυσκολευόμουν στο φρενάρισμα και στην αλλαγή κατεύθυνσης. Μετά ζεστάθηκε και άρχισα να νιώθω καλά, αφού πέρασα τους αναβάτες μπροστά μου μπόρεσα να μπω στον δικό μου ρυθμό".

Φυσικά η απορία όλων είναι αν ο Bagnaia θα είναι εντάξει για το Grand Prix της Jerez, σε μια εβδομάδα.

"Θα πάω σπίτι και θα κάνω μαγνητική τομογραφία γιατί κάτι λείπει στους συνδέσμους. Θα μάθω περισσότερα την Τρίτη".

Μετά από αυτό ο Bagnaia επιστρέφει στην αναφορά του για τον αγώνα.

"Γενικά ήταν καλός αγώνας, σίγουρα η 8η θέση δεν ήταν αυτό που ήλπιζα για αυτό το GP, αλλά μετά το ατύχημα στις κατατακτήριες δεν ήξερα καν αν θα μπορούσα να αγωνιστώ. Το έκανα και είχα καλή απόδοση, αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησα τελευταίος. Μπορώ να είμαι, αν όχι χαρούμενος, ικανοποιημένος".

Ο Βagnaia αναγκάστηκε να αλλάξει μερικώς το στυλ της οδήγησής του για να ανταπεξέλθει.

"Χρησιμοποιούσα πολύ περισσότερο τα πόδια και το αριστερό μου χέρι γιατί ήταν δύσκολο να πιέσω δυνατά με το δεξί. Στους τελευταίους 5 γύρους υπέφερα πολύ γιατί η μοτοσυκλέτα δονούταν πολύ και δεν είχα δύναμη. Το να προσπεράσω τον Pol Espargarò δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά το πρωί είπα: αν καταφέρω να βρεθώ στην όγδοη θέση θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Το έκανα και το πιο σημαντικό είναι τα συναισθήματα που ένιωσα στη μοτοσυκλέτα".


Βέβαια αυτό το αποτέλεσμα αφήνει τον Bagnaia ακόμα πιο πίσω στην βαθμολογία.


"Θα σταματήσω να σκέφτομαι το πρωτάθλημα μόνο όταν δεν έχω πλέον ευκαιρίες και αυτό δεν ισχύει. Είμαι 38 βαθμούς πίσω, πέρυσι ήμουν πίσω για 70 βαθμούς με 6 αγώνες να απομένουν. Δεν θα τα παρατήσω, απλά ήμουν λίγο άτυχος".

Ο επόμενος γύρος θα είναι στη Jerez και ο Bagnaia θεωρεί ότι έχουν καλές πιθανότητες.

"Είναι μια καλή πίστα για εμάς, πέρυσι τερματίσαμε πρώτοι και δεύτεροι, παρόλο που ο Fabio ήταν ο ταχύτερος αλλά είχε πρόβλημα στο χέρι. Θα ήθελα να μπορώ να δουλέψω με τον σωστό τρόπο, όπως κάναμε στο Austin και εδώ, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να έχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν. Στον αγώνα είχα τον ρυθμό να μείνω μπροστά, αλλά όταν ξεκινάς τελευταίος δυσκολεύεσαι. Πρέπει να είμαι πιο ήρεμος".

Επόμενο άρθρο »

Ο Γιάννης Περιστεράς σε αριθμούς στο Άσσεν

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Δεν περίμενα ότι θα είμαι τόσο γρήγορος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα