• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μείωση των ημερών των χειμερινών δοκιμών για την επόμενη σεζόν
Το ίδιο θα συμβεί και στις δοκιμές κατά την διάρκεια της σεζόν
Νέα 28/04/2022 - 16:05

Η επιτροπή των MotoGP συνεδρίασε και αποφάσισε οι μέρες των χειμερινών δοκιμών μετά το τέλος της σεζόν του 2022 και πριν την έναρξη της σεζόν του 2023 να μειωθούν από 8 σε 6, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις δοκιμές κατά την διάρκεια της σεζόν του 2023, που από 4 μέρες θα μειωθούν σε 2.


Αν και κανένας χώρος διεξαγωγής δεν αναφέρεται στην ενημερωμένη λίστα, η περιγραφή μιας μονοήμερης δοκιμής «μετά την τελική διοργάνωση της σεζόν του 2022, στην ίδια πίστα» σημαίνει ότι η Valencia, η οποία φιλοξενεί το τελικό Grand Prix του 2022 στις 4-6 Νοεμβρίου, θα είναι ο τόπος δοκιμών με το τέλος της σεζόν.

Η ενημέρωση επισημαίνει επίσης τη συνέχιση των δοκιμών της Sepang και την επιστροφή της δοκιμής του Qatar, αλλά την ακύρωση της Jerez.

Μέχρι το 2020, οι ομάδες και οι αναβάτες παρέμεναν στη Valencia μετά το παραδοσιακό φινάλε της σεζόν για να λάβουν μέρος σε δοκιμές, πριν από μια περαιτέρω έξοδο στη Jerez. Αλλά η Valencia στη συνέχεια έφυγε από το χειμερινό πρόγραμμα υπέρ μιας και μόνο δοκιμής στην Jerez, λίγο πριν την έναρξη της απαγόρευσης δοκιμών του Δεκεμβρίου.

Αυτή η απόφαση θα αντιστραφεί τώρα με τη Valencia να φιλοξενεί τη μοναδική μέρα δοκιμών μετά τη σεζόν του 2022. Η μείωση σε μόλις μία ημέρα σημαίνει ότι οι rookies και οποιοσδήποτε αναβάτης αλλάζει κατασκευαστή θα λαμβάνει μόνο μια σύντομη πρώτη γεύση από τις νέες μοτοσυκλέτες τους. 

Το τεστ του Qatar επρόκειτο να αφαιρεθεί από το πρόγραμμα προετοιμασίας της σεζόν από το 2021, αλλά παρέμεινε στη θέση του για έναν ακόμη χρόνο λόγω του περσινού αναθεωρημένου ημερολογίου Covid. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από μια μεμονωμένη επίσκεψη στη νέα πίστα Mandalika της Ινδονησίας το 2022.

Το Qatar, το οποίο φιλοξενεί το Grand Prix έναρξης της σεζόν, τώρα φαίνεται έτοιμο να επιστρέψει το 2023, αν και μόνο για ένα διάστημα δύο ημερών.

Μεταξύ της Valencia και του Qatar θα πραγματοποιηθεί η συνηθισμένη τριήμερη δοκιμή για rookies, αναβάτες δοκιμών και οποιουσδήποτε κατασκευαστές έχουν παραχωρήσεις (μόνο η Aprilia αυτή την στιγμή) - ακολουθούμενη από μια επίσημη δοκιμή τριών ημερών. Και πάλι, κανένας χώρος δεν αναφέρεται, αλλά η Sepang αναμένεται να παραμείνει η πίστα των δοκιμών.

Και οι δύο δοκιμές θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αντί για τις δύο ημέρες για την επίσημη δοκιμή της Sepang φέτος.
Μόλις δύο ημέρες επίσημων δοκιμών θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου του 2023 (η πρώτη δοκιμή εντός της σεζόν του 2022 θα πραγματοποιηθεί στη Jerez τη Δευτέρα).

Το επίσημο δελτίο τύπου από την Επιτροπή Grand Prix σχετικά με το νέο επίσημο πρόγραμμα δοκιμών μπορείτε να το δείτε παρακάτω:

Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο της αύξησης του αριθμού των Grand Prix, εγκρίθηκε η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των ομάδων και της Michelin για τη μείωση του αριθμού των ημερών επίσημων δοκιμών που επιτρέπονται για την κατηγορία MotoGP.
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα δοκιμών είναι:


*Μία επίσημη δοκιμή 1 ημέρας μετά την τελική διοργάνωση της σεζόν του 2022, στην ίδια πίστα που χρησιμοποιήθηκε για την τελική διοργάνωση.


*Μία δοκιμή «shakedown» 3 ημερών πριν από την πρώτη επίσημη δοκιμή μετά την περίοδο απαγόρευσης των χειμερινών δοκιμών. Μόνο για αναβάτες εργοστασιακών δοκιμών και rookies της κατηγορίας MotoGP.


*Ένα επίσημο τεστ 3 ημερών, μετά την περίοδο απαγόρευσης των χειμερινών δοκιμών και πριν από την πρώτη διοργάνωση της σεζόν.


*Μία επίσημη δοκιμή 2 ημερών, μετά την περίοδο απαγόρευσης των χειμερινών δοκιμών και πριν από την πρώτη διοργάνωση της σεζόν.


*Δύο επίσημες δοκιμές 1 ημέρας τη Δευτέρα ή την Τρίτη μετά από μια εκδήλωση GP σε πίστες και ημερομηνίες που θα συμφωνηθούν από τις ομάδες και την Dorna/IRTA.

Επόμενο άρθρο »

“New Kid in Town” o 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος

« Προηγούμενο άρθρο

Η ιστορία της Jerez στα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα