• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Από τον τραυματισμό στο Portimao στο βάθρο
Η υπεράνθρωπη προσπάθεια του Canet στη Jerez
Νέα 08/05/2022 - 17:52

Σε ένα μέσο Σαββατοκύριακο, οι προσπάθειες των αναβατών εντός της πίστας δεν είναι τίποτα λιγότερο από υπεράνθρωπες καθώς πιάνουν το τιμόνι πάνω σε μια μοτοσικλέτα που ταξιδεύει με τρομερές ταχύτητες. Το σωματικό αντίκτυπο που μπορεί να επιβαρύνει ένα σώμα σε πλήρη φόρμα είναι τεράστιο, επομένως το να το κάνεις μόλις έξι ημέρες μετά την επέμβαση για σπασμένο καρπό είναι εκπληκτικό και το να καταλήξεις στο βάθρο είναι απλά απίστευτο.


Αυτό ακριβώς έκανε ο Aron Canet στο Ισπανικό Grand Prix. Ο αναβάτης  της Flexbox HP40 ήταν μέρος της πτώσης πολλών αναβατών στον αγώνα της Moto2 στο Portimao,ενώ οδηγούσε τον αγώνα, με τον τραυματισμό που προέκυψε να τον αναγκάζει να τοποθετήσει δύο βίδες στον αριστερό του καρπό.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Canet απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι στη διαδικασία της ανάρρωσης στη Jerez, φτάνοντας αμέσως στο μονοπάτι της επιστροφής, δημοσιεύοντας μερικά εμπνευσμένα κλιπ στο Instagram του με τη διαδικασία ανάρρωσής του.


Αφού πήρε το πράσινο φως από τους γιατρούς, ο Canet ξεκίνησε το τριήμερο με αρκετούς πόνους (τον είδαμε να κρατάει το χέρι του μετά από κάθε περίοδο δοκιμών και να χρειάζεται βοήθεια για να βγάλει το κράνος του), αλλά όταν έφτασε ο αγώνας ήταν απλά εκπληκτικός.

Ο Ισπανός οδήγησε έξοχα για να κερδίσει το τρίτο του βάθρο της σεζόν πίσω από τον νικητή του αγώνα Ai Ogura και στη συνέχεια μίλησε για το πώς έπρεπε να παλέψει μέσα από το φράγμα του πόνου.

"Ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες στη ζωή μου, αλλά τα καταφέραμε και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Ξεκινήσαμε το Σαββατοκύριακο χωρίς προσδοκίες, χαλαροί και ανεβήκαμε στο βάθρο", είπε ο Canet στο motogp.com.

"Ο πόνος ξεκίνησε μετά από 10 γύρους, και στους τελευταίους επτά, οκτώ γύρους, δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Απλώς προσπάθησα να τελειώσω τον αγώνα και είμαστε εδώ!".


Σίγουρα αυτή η υπεράνθρωπη προσπάθεια έφερε στον Canet πολλούς νέους οπαδούς καθώς ο αγώνας του για το Πρωτάθλημα συνεχίζεται, με τους 20 βαθμούς που συγκέντρωσε στη Jerez να τον φέρνουν τέταρτο του στη βαθμολογία. Είναι 31 βαθμούς πίσω από τον ηγέτη Celestino Vietti, με το ραντεβού στο Le Mans να δίνει και στους δύο την ευκαιρία να ενισχύσουν τα διαπιστευτήρια της διεκδίκησης του τίτλου.

Επόμενο άρθρο »

O Zarco συνεχίζει να δοκιμάζει το Shapeshifter

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα