• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Zarco συνεχίζει να δοκιμάζει το Shapeshifter
Νέος χορηγός για την Pramac από το Mugello
Νέα 09/05/2022 - 13:48

Η ομάδα της Pramac αποτελεί όλο και περισσότερο αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας της Ducati να πάρει έναν δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο, πέρα από αυτόν που κέρδισε ο Casey Stoner το 2007.

Όχι μόνο η ομάδα του Paolo Campinoti λειτουργεί ως φυτώριο για νεαρούς αναβάτες με τον Jorge Martin, αλλά λειτουργεί και ως ομάδα δοκιμής για τους αγώνες Grand Prix με τον Johann Zarco.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 είναι, στην πραγματικότητα, ένας πολύ αναλυτικός αναβάτης και ήταν επίσης ο μόνος που υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το «shapeshifter», τη μπροστινή συσκευή χαμηλώματος, η οποία συνδυάζεται με την πίσω για να ελαχιστοποιήσει την σούζα χωρίς την απώλεια δύναμης που συνεπάγεται η χρήση των ηλεκτρονικών.

Αν και έχει ήδη απαγορευτεί για το 2023, με μια πραγματικά παράλογη απόφαση η οποία εξακολουθεί να περιμένει κάποια ρυθμιστική αιτιολόγηση, ο Zarco συνεχίζει να τη χρησιμοποιεί.

"Το χρησιμοποιούμε από την αρχή της χρονιάς και το συνηθίζω όλο και περισσότερο - είπε ο Γάλλος στη Jerez - και η Ducati εξακολουθεί να εργάζεται για να το βελτιώσει. Στο Portimao με βοήθησε πολύ στο τέλος της τελευταίας στροφής και επίσης στη Jerez, όπου το δοκιμάσαμε και τον περασμένο χειμώνα. Στην έξοδο της στροφής 5, για παράδειγμα, η επιτάχυνση είναι πραγματικά καλύτερη".

Δυστυχώς ο Johann εξακολουθεί να μην έχει φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για να δείξει ότι η επιμονή του έχει ανταμειφθεί. Άλλωστε, αυτός που ίσως ακολουθείται λιγότερο, ακόμη και από τα μέσα ενημέρωσης, από τους αναβάτες της Ducati, βρίσκεται σήμερα μόλις 5 βαθμούς πίσω από τον καλύτερο αναβάτη της Ducati, Bagnaia, 5ος στην βαθμολογία. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι ο Zarco βρίσκεται σε αυτή τη θέση με δύο μηδενικά στη βαθμολογία (ο Pecco έχει μόνο ένα), αλλά ο Johann έχει ανέβει δύο φορές στο βάθρο, τρίτος στην Ινδονησία και δεύτερος στην Πορτογαλία.

Η νίκη του διαφεύγει ακόμα, αλλά χάρη σε αυτόν η ομάδα της Pramac δυναμώνει και αυτό, μαζί με την εξαιρετική προσωπική σχέση που τον δένει με τον επικεφαλής της ομάδας, Campinoti, μας δίνει την εντύπωση ότι ο Γάλλος είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας.

Επιπλέον, είναι μια ομάδα που πρόκειται να ενισχυθεί – λένε οι φήμες στο paddock – χάρη στην άφιξη ενός μεγάλου χορηγού, ενός ασφαλιστικού κλάδου, όπως φαίνεται, ξεκινώντας από το Mugello GP.

Και ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ducati επικεντρώνει τις προσπάθειές της στον Bagnaia για τον τίτλο, ίσως στο τέλος της σεζόν αυτό το ένα δέκατο λιγότερο ανά γύρο θα μπορούσε να προέλθει από το shapeshifter που συνεχίζει να αναπτύσσει ο Zarco.

Επόμενο άρθρο »

Συνεχίζονται οι εργασίες στο KymiRing

« Προηγούμενο άρθρο

Από τον τραυματισμό στο Portimao στο βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα