• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεχίζονται οι εργασίες στο KymiRing
Πριν την τελευταία επιθεώρηση από τον Franco Uncini
Νέα 09/05/2022 - 15:29

Το KymiRing, η πίστα που θα φιλοξενήσει την επιστροφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Φινλανδία τον Ιούλιο, αποτελεί αντικείμενο μυστηρίου. Πριν από τρία χρόνια, οι αναβάτες δοκιμών των MotoGP έκαναν μια δοκιμή στην πίστα που ουσιαστικά ήταν ακόμα εργοτάξιο, και στη συνέχεια, χάρη στην πανδημία του Covid, δεν ακούστηκε τίποτα ξανά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κυκλοφορούν φήμες στα paddock για πιθανή ακύρωση του GP, επειδή οι διοργανωτές επικεντρώνονταν πολύ στην άφιξη των Ρώσων θεατών (η πίστα απέχει λίγο περισσότερο από εκατό χιλιόμετρα από τα σύνορα, 300 από την Αγ. Πετρούπολη) που δεν θα συμβεί τώρα λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η πίστα πρέπει επίσης να λάβει διεθνή πιστοποίηση. Ο Franco Uncini, ο εκπρόσωπος ασφαλείας της FIM είναι ωστόσο αισιόδοξος: "Οι εργασίες συνεχίζονται και θα είμαι εκεί σε λίγες μέρες για την τελική επιθεώρηση. Είμαι αρκετά βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά", είπε.

Η πίστα αναμένεται επίσης να φιλοξενήσει μια δοκιμή, στην οποία θα συμμετάσχουν μόνο οι αναβάτες δοκιμών των MotoGP, στις 13 και 14 του Ιουνίου, για να ελέγξουν ότι όλα είναι εντάξει και να επιτρέψουν στους τεχνικούς της Michelin να συλλέξουν θεμελιώδη δεδομένα για την επιλογή των ελαστικών που θα φέρουν στο Grand Prix.

Η διάταξη της πίστας παρέμεινε αυτή που είχαν βιώσει οι δοκιμαστές τον Αύγουστο του 2019. Σε εκείνη την περίπτωση, ο Michele Pirro δεν ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης: "Με τη μοτοσυκλέτα της Moto3 μπορείς να διασκεδάσεις, με μια MotoGP δεν μπορείς. Δεν είσαι σε θέση να εκμεταλλευτείς όλη την ισχύ, από τη στροφή 5 και μετά, χρησιμοποιούνται μόνο 1η και 2η ταχύτητα. Χρησιμοποιείς τρίτη ταχύτητα μόνο μία φορά".

Επόμενο άρθρο »

O Pol Espargaro φαίνεται να χάνει την θέση του

« Προηγούμενο άρθρο

O Zarco συνεχίζει να δοκιμάζει το Shapeshifter

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα