• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Toprak Razgatlioglu θα δοκιμάσει την Yamaha M1
Σε ένα μονοήμερο τεστ τον Ιούνιο
Νέα 10/05/2022 - 17:52

Ο Toprak Razgatlioglu χάρισε στην Yamaha τον πρώτο της τίτλο WSBK το 2021 από το 2009, όταν κέρδισε τον Jonathan Rea σε μια συναρπαστική σεζόν που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο στην Ινδονησία τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Razgatlioglu είχε συνδεθεί με ένα πέρασμα στα MotoGP για το 2022 με τη δορυφορική ομάδα της Yamaha – η οποία στο παρελθόν ήταν Petronas SRT και τώρα είναι η μετονομασμένη RNF Racing – αλλά υπέγραψε διετές συμβόλαιο για να παραμείνει με την ιαπωνική μάρκα στα WSBK.

Παρόλα αυτά, ο Razgatlioglu δεν απέκλεισε μια κίνηση στα MotoGP το 2023 σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα φέτος, ενώ η Yamaha επιβεβαίωσε τον Φεβρουάριο ότι θα διοργανώσει μια ιδιωτική δοκιμή για αυτόν με την μοτοσυκλέτα της MotoGP.

O Lin Jarvis λέει ότι η δοκιμή του Razgatlioglu – που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο – είναι ταυτόχρονα ένα βραβείο για την κατάκτηση του τίτλου στα WSBK και μια αξιολόγηση ενός πιθανού βήματος στα MotoGP για το 2023.

"Θα έλεγα ότι είναι λίγο και από τα δύο, γιατί προφανώς η κατάκτηση του Πρωταθλήματος ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα που έκανε πέρυσι, πρώτη φορά για εμάς [Yamaha] από το 2009", είπε ο Jarvis.

"Λοιπόν, αυτό ήταν ένα σημαντικό πράγμα, το εκτιμούμε πραγματικά και το σεβόμαστε. Έτσι, είχαμε την ιδέα να δοκιμάσει  την M1 πολύ νωρίτερα από ό,τι θα κάναμε τελικά".

"Τα πράγματα δεν δούλεψαν γιατί το Πρωτάθλημα μας άργησε, το δικό του άργησε. Υπήρχαν πολλοί λόγοι που δεν έγινε νωρίτερα".

"Αυτό που του είπαμε είναι ούτως ή άλλως, αν πρόκειται να κάνει την αλλαγή, να την κάνει όσο πιο νωρίς γίνεται γιατί θα γίνει 26 φέτος. Επομένως, εάν πρόκειται να έρθει στα MotoGP, θα πρέπει να το κάνει σύντομα. Άρα, τι καλύτερο από το να κάνει μια σοβαρή δοκιμή με την M1;".

"Λοιπόν, έχουμε προγραμματίσει ένα τεστ για αυτόν τον Ιούνιο και θα του αφιερώσουμε μια ομάδα και θα περάσουμε μια ολόκληρη μέρα δοκιμάζοντας μαζί του. Θα είναι η πρώτη ευκαιρία να δει και να νιώσει πώς μπορεί να αποδώσει σε αυτή τη μοτοσυκλέτα. Πιστεύω επίσης ότι μπορεί να είναι σίγουρα ένας ικανός αναβάτης στην κατηγορία MotoGP."


Ο Jarvis λέει ότι είναι πιθανό ότι οποιαδήποτε μετακόμιση στα MotoGP με τη Yamaha για τον Razgatlioglu θα γίνει στη δορυφορική ομάδα της, αν και προς το παρόν έχει μόνο ένα έτος συμβόλαιο με την RNF (η Yamaha). 

Ο Franco Morbidelli έχει επίσης ένα εργοστασιακό συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023, αν και ένα κακό ξεκίνημα του 2022 έχει θέσει τον Ιταλό υπό πίεση. Ο Fabio Quartararo είναι πιθανό να παραμείνει στη Yamaha το 2023, παρόλο που οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο συνεχίζονται. 

"Φυσικά κάθε αναβάτης πάντα επιθυμεί να μετακομίσει σε μια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ίσως να μην έχουμε την ευκαιρία το 2023. Έτσι, νομίζω ότι σε αυτήν την περίπτωση το μόνο πράγμα που θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε είναι ένα εργοστασιακό συμβόλαιο με τοποθέτηση στην δορυφορική ομάδα".

"Αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το αν αυτό θα ήταν ενδιαφέρον ή αποδεκτό για εκείνον. Έχει συμβόλαιο με τη Yamaha Europe και για μετά το 2022 νομίζω".

"Αλλά θα μπορούσε να μείνει περισσότερο στα Superbikes. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις μια καλή καριέρα, όπως θα επιβεβαιώσει ο Johnny Rea".

Επόμενο άρθρο »

O Dall'Ignia απαντά για την πίεση των ελαστικών στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

O Pol Espargaro φαίνεται να χάνει την θέση του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα