• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Estoril: Αγώνας Superpole
Νίκη του Rea μετά από λάθος του Razgatlioglu στον τελευταίο γύρο
Νέα 22/05/2022 - 14:15

Ο αγώνας Tissot Superpole στο Circuito Estoril για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM αποφασίστηκε για άλλη μια φορά στο τέλος, καθώς ο Jonathan Rea κέρδισε, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τώρα την πιο μακρόχρονη νικηφόρα καριέρα στα WorldSBK, μετά από ένα λάθος από Toprak Razgatlioglu στον τελευταίο γύρο.

Ο Rea είχε κάνει μια κίνηση στον Razgatlioglu στον 2ο γύρο στην έξοδο της στροφής 13 πριν ο Razgatlioglu απαντήσει στον έβδομο γύρο και ανοίξει μια διαφορά περίπου οκτώ δέκατων. Ωστόσο, ένα λάθος του στον τελευταίο γύρο στη στροφή 9 επέτρεψε στον Rea να περάσει μπροστά. Παρά την πίεση, ο Rea κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Razgatlioglu για να εξασφαλίσει ότι θα έχει πλέον την πιο μακροχρόνια νικηφόρα καριέρα στα WorldSBK, διάρκειας 12 ετών, 11 μηνών και μίας ημέρας, ξεπερνώντας τον Noriyuki Haga. Η αναμονή του Razgatlioglu για μια νίκη το 2022 συνεχίζεται , αλλά κέρδισε το 60ο βάθρο του στα WorldSBK και το 360ο βάθρο της Yamaha. 


Ο Alvaro Bautista μπόρεσε να συνεχίσει το απίστευτο σερί τερματισμού του στο βάθρο το 2022, έχοντας βρεθεί στην πρώτη τριάδα σε όλους τους αγώνες σε αυτή τη σεζόν, με την τρίτη θέση καθώς άντεξε μια πίεση στην αρχή του αγώνα από τον Iker Lecuona. Ο Lecuona ακολούθησε μια εναλλακτική στρατηγική ελαστικών, χρησιμοποιώντας ένα ενδιάμεσο μπροστινό και σλικ πίσω, παίρνοντας την τέταρτη θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τον δεύτερο αγώνα από την δεύτερη σειρά της εκκίνησης. 


Ο Andrea Locatelli, με slick ελαστικά, μπόρεσε να πλησιάσει τη Lecuona προς το τέλος του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την προσπέραση, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Μαζί του στη δεύτερη σειρά θα είναι ο Alex Lowes, αφού ο Βρετανός αναβάτης έφτασε στην 6η θέση.

Η μάχη για την τρίτη σειρά ήταν μια δραματική υπόθεση, με τον Scott Redding να παίρνει την έβδομη θέση, αφού έσωσε μάχη για καλύτερες θέσεις αλλά υποχώρησε στο τέλος του αγώνα. Μαζί του θα είναι ο πρώην ομόσταυλός του, Michael Ruben Rinaldi στην τρίτη σειρά με τον Rinaldi να επιλέγει επίσης να χρησιμοποιήσει ένα ενδιάμεσο μπροστινό και πίσω σλικ. Ο Xavi Fores συμπληρώνει την τρίτη σειρά της εκκίνησης. 


Στη στροφή 1 στον εναρκτήριο γύρο, ο Lucas Mahias έπεσε, κάτι που ανάγκασε τον Luca Bernardi να ανοίξει την γραμμή του και να χάσει χρόνο και θέσεις. Ο Marvin Fritz έπεσε στην 6η στροφή ενώ ο Xavi Vierge στην έβδομη, στον εναρκτήριο γύρο. Και οι δύο αναβάτες της Bonovo Action BMW έπεσαν στους επόμενους γύρους, με τον Baz να βρίσκεται στο έδαφος στη στροφή 13 στον 4ο γύρο και τον Laverty στη στροφή 6 στον 5ο γύρο, όντας και οι δύο μέσα στους 9 πρώτους. Ο Laverty μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για έλεγχο μετά την πτώση.

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Estoril: Δεύτερος Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

5 χρόνια χωρίς τον Nicky Hayden

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα