• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pit Beirer: Οι managers είναι μεγαλύτερη μάστιγα από τον Covid
Νέα 23/05/2022 - 14:01

Ο Pit Beirer δεν ήταν ποτέ ο τύπος που μασάει τα λόγια του. Ο διευθυντής της KTM πάντα προτιμούσε να είναι σαφής και άμεσος στις δηλώσεις του και συνεχίζει να το επιβεβαιώνει. Σε μια συνέντευξη με Γερμανούς συναδέλφους στο Speedweek, ο Beirer επέκρινε σκληρά τη συμπεριφορά του Paco Sanchez. Αυτή τη στιγμή ο Sanchez είναι ο manageer των Remy Gardner και Joan Mir.

Ο Gardner κάνει το ντεμπούτο του στα MotoGP στην Tech3 KTM και είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη του σεζόν στην κορυφαία κατηγορία δεν πηγαίνει πολύ καλά. Πρόσφατα, ο Sanchez επέκρινε σκληρά τη μεταχείριση που έλαβε ο αναβάτης του στην ομάδα του Hervè Poncharal και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Beirer, καθώς μίλησε επίσης για μια στάση που είναι κοινή σε όλους τους μάνατζερ των MotoGP.

"Ο Paco Sanchez δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να μας προσβάλει", είπε ο Beirer. "Προσβάλλει την KTM, την Tech3 και το συμβόλαιο που προσφέραμε στον αναβάτη του, Remy Gardner, για το 2023. Έχω πολλά προβλήματα με τέτοιες δηλώσεις, γιατί o Remy και ο Raúl είναι απλώς rookies σε αυτήν την κατηγορία. Τις καλύτερες μέρες, ο Remy έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να είναι ταχύτατος και είναι ανώτερος από άλλους rookies σε αυτήν την κατηγορία. Επομένως, τίποτα δεν χάθηκε στο ταξίδι του στα MotoGP μέχρι στιγμής, ούτε στα αποτελέσματά του, ούτε στις μέρες του ως rookie. Αλλά οι rookies χρειάζονται λίγη υπομονή σε αυτό το μάθημα, μέχρι να φτάσουν τα πρώτα αποτελέσματα. Σε ένα στάδιο όπως αυτό, δεν θέλουμε απαραίτητα να μας αξιολογεί ένας manager όπως ο Paco Sanchez".

Ο Beirer εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος από τα σχόλια που έλαβε.


"Τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες, κατάλαβα ότι είναι πάντα σημαντικό να μιλάς απευθείας με τους αναβάτες. Σε μερικούς από τους μάνατζερ των αναβατών, μπορώ μόνο να πω, "είσαι η μεγαλύτερη μάστιγα που, εκτός από τον Covid, έχει χτυπήσει το paddock τα τελευταία χρόνια." Ο Paco Sanchez μας κατηγορεί ότι δεν είχαμε κάνει καλή δουλειά με την Tech3. Λυπάμαι, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Hervé Poncharal, είναι επιτυχημένος σε αυτό το paddock εδώ και τριάντα χρόνια. Είναι πρόεδρος της IRTA για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Έχει περισσότερους από πενήντα υπαλλήλους τους οποίους πληρώνει κάθε μήνα. Ο Herve είναι αρχηγός ομάδας και επαγγελματίας παντού."

Ο Beirer συνέχισε να απαντά στην κριτική που θεωρεί ότι είναι ξεκάθαρα λάθος.


"Κάναμε καλή δουλειά με τον Remy στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2. Πήγε μαζί μας στα MotoGP ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής και είχε αυτή την ευκαιρία, με ένα πολύ καλά αμειβόμενο συμβόλαιο. Μετά διαβάζω τις δηλώσεις του κ. Sanchez στα μέσα ενημέρωσης ότι η KTM και η Tech3 προτείνουν άσχημα συμβόλαια. Και αυτό το είπε ένας τύπος που πιθανώς απλά παίζει με το κινητό του όλη την εβδομάδα. Εμείς, από την άλλη, απασχολούμε περισσότερα από εκατό άτομα στο τμήμα MotoGP, για να προσφέρουμε τις καλύτερες πιθανές επιδόσεις σε κάθε Grand Prix".

Ο διευθυντής της KTM, ωστόσο, επιβεβαίωσε την πιθανότητα να συνεχίσει με τον Gardner.


"Μας αρέσει πολύ ο Remy και θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του. Αλλά θα ήταν καλύτερα αν ο manager του δεν μας επέπληττε συνεχώς στα μέσα ενημέρωσης. Τότε θα ήταν πιο εύκολο για εμάς να επεκτείνουμε το συμβόλαιο. Δεν θα κάνουμε κάτι ενάντια στην θέληση του Remy. Αν δεν θέλει να μείνει μαζί μας, είναι δική του απόφαση. Από τις δηλώσεις του manager του καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε ο συνεργάτης που θέλει. Αλλά ο manager και ο αναβάτης είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αφού έχουμε μια εξαιρετική σχέση με τον Remy, θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί του".

Επόμενο άρθρο »

Πτώση Petrucci με 280χλμ./ώρα στην MotoAmerica

« Προηγούμενο άρθρο

WSSP300 Estoril: Γιάννης Περιστεράς #81

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα