• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δύο ποινές περιόρισαν τον Περιστερά στο Μιζάνο
Στον 1ο Αγώνα της WSSP300
Νέα 11/06/2022 - 17:07

Ο 17χρονος Έλληνας οδηγός Γιάννης Περιστεράς, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 με την Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team με μοτοσυκλέτα Yamaha R3, ξεκίνησε με προβλήματα τον 5ο του Αγώνα φέτος, τον 1ο από τους 2 που γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Μιζάνο. Αρχικά στις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής αντιμετώπισε προβλήματα με το νέο κινητήρα της R3 και στο τέλος της ημέρας η ομάδα αναγκάστηκε να αλλάξει μοτέρ και να βάλει αυτόν που είχε ήδη χρησιμοποιήσει στους 4 προηγούμενους Αγώνες. Εντωμεταξύ τιμωρήθηκε με ποινή “μακρύτερου γύρου” (long lap) επειδή είχε κόψει το ρυθμό του πάνω από 4 φορές.

Στις Κατατακτήριες Δοκιμές που έγιναν σήμερα το πρωί, σημείωσε μόλις τον 31ο χρόνο και λίγο αργότερα ξεκίνησε τον Αγώνα από την τελευταία σειρά της εκκίνησης. Σε συνεννόηση με την ομάδα, εκτέλεσε την ποινή του μακρύτερου γύρου στον πρώτο γύρο του Αγώνα και μετά ξεκίνησε μια σειρά γρήγορων γύρων που του επέτρεψαν να ανεβεί σημαντικά στην κατάταξη και να έχει φτάσει στη μάχη για την 18η θέση, σημειώνοντας ταχύτερο γύρο στο 1'50.642, ενάμιση δευτερόλεπτο από τον ταχύτερο χρόνο του νικητή του Αγώνα. Όμως τότε έφτασε η δεύτερη ποινή, που ήταν διέλευσης από την pit lane (Ride Through), που τον άφησε τελικά στην 23η θέση, αφού οι οργανωτές δεν θεώρησαν σωστή την έκτιση της πρώτης ποινής στον πρώτο γύρο του Αγώνα, κάτι που δεν γνώριζε η ομάδα!

Το θετικό ήταν βελτίωσε το χρόνο του σε σχέση με τις Κατατακτήριες Δοκιμές, κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος οδηγός και ότι έχει μια καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα του, που θα του επιτρέψει να επικεντρωθεί στον αυριανό 2ο Αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Μιζάνο. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing

“Ξεκίνησα με θετική διάθεση τον Αγώνα και αισθάνθηκα καλά με την Yamaha R3, βλέποντας το χρόνο να κατεβαίνει και να πλησιάζω το γκρουπ μπροστά μου, μετά την εκτέλεση της ποινής μου. Ξαφνικά είδα στον πίνακα των οργανωτών ότι έπρεπε να κάνω και δεύτερη μεγαλύτερη ποινή και φυσικά υπάκουσα για να μην αποκλειστώ. Ήταν κρίμα γιατί ήμουν έτοιμος να δώσω μάχη για μια καλή θέση. Αύριο ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλύτερα!”

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 

#racing4greece 

#visitgreece


Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης, με τον Έλληνα οδηγό και τον προπονητή του Γιάννη Μπούστα

 

 

Επόμενο άρθρο »

Πώς η σχέση ΚΤΜ - Oliveira έφτασε σε οριακό σημείο

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Misano: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα