• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέο ηλεκτρικό Scooter Diva 125e & DIVA 125e LX
Από την Daytona
Τεστ-Μοντέλα 21/06/2022 - 14:10

 

Diva 125e - DIVA 125e LX - Κομψή γοητεία

Διαχρονικό, Ελκυστικό, Ηλεκτρικό!

Με κλασικό σχεδιασμό που παραπέμπει στη ρετρό φιλοσοφία των scooters και ταυτόχρονα με όλη τη σύγχρονη τεχνολογία, την άνεση και την πλήρως αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία, η νέα DIVA 125e της DAYTONA BEST ELECTRIC ήρθε να φέρει κάτι διαφορετικό στην κατηγορία Α1 (125cc).

Εμφάνιση

Η Diva έρχεται σε δύο εκδόσεις (DIVA 125e και DIVA 125e LX) με ιδιαίτερες διχρωμίες που τονίζουν τον κλασικό σχεδιασμό της. Η έκδοση LX διατίθεται σε δύο ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς (GREY και LIGHT-BLUE) που συνδυάζονται με μαύρη σέλα, καθρέπτες στο ίδιο χρώμα, μεγάλη καλαίσθητη ζελατίνα και βαλίτσα αποσκευών, που μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος, με πλάτη για τον συνεπιβάτη, στο στάνταρ εξοπλισμό της. Η "απλή" έκδοση Diva 125e, διαθέτει σχάρα αλουμινίου και προσφέρεται σε δύο εναλλακτικούς χρωματισμούς, μαύρο (MAT-BLACK) με μαύρη σέλα και λευκό (WHITE) με καφέ σέλα.

Η Diva είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, που ξεχωρίζουν χάρη στα DRL φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ στην ποδιά και περιμετρικά του τοποθετημένου στο τιμόνι, στρογγυλού κεντρικού προβολέα.

Το κοντέρ της Diva αποτελείται από μια διακριτική TFT LED οθόνη. Οι πληροφορίες που προβάλλονται περιλαμβάνουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, το επιλεγμένο πρόγραμμα απόδοσης D(ECO)/ S(SPORT)/ R(REVERSE), τη στιγμιαία κατανάλωση και τον ολικό μαζί με τον μερικό χιλιομετρητή.

 

Επιδόσεις

Στα περισσότερα ηλεκτρικά scooters της αγοράς ο κινητήρας αποτελεί ουσιαστικά και τη ζάντα του τροχού, οδηγώντας συχνά σε καταπόνηση του μοτέρ από τις ανωμαλίες του δρόμου. Ο κινητήρας της DIVA125e είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό, αλλά στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού, με σαφές πλεονέκτημα έναντι των κινητήρων που αποτελούν παράλληλα και ζάντα του οχήματος.

Η στιγμιαία μέγιστη ισχύς που αποδίδει είναι 3000W, προσφέροντας στη Diva ικανότητα ανάβασης σε κλίση 15%, με πλήρες φορτίο από στάση, και τελική ταχύτητα 80χλμ/ώρα.

Η ισχύς και ροπή του κινητήρα ρυθμίζονται μέσω των επιλογών D(ECO) και S(SPORT) έτσι ώστε να μπορεί ο αναβάτης να την προσαρμόσει στις απαιτήσεις του, ανάλογα και με τις συνθήκες που επικρατούν. Παράλληλα, η Diva διαθέτει όπισθεν αλλά και Cruise Control, για εύκολες μανούβρες σε περιορισμένους χώρους και ξεκούραστες διαδρομές.

 

Ο κινητήρας της Diva τροφοδοτείται από την αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 72V-40Ah, τοποθετημένη κάτω από τη σέλα. Η μπαταρία προσφέρει στη Diva αυτονομία έως και 60χλμ (βάσει έγκρισης τύπου), ενώ η έξυπνη τοποθέτησή της αφήνει αρκετό χώρο κάτω από τη σέλα για τη φιλοξενία ενός κράνους τύπου jet. Η σωστή λειτουργία της μπαταρίας διασφαλίζεται με 8 συστήματα προστασίας και power saving mode, που προστατεύει την μπαταρία όταν το επίπεδο φόρτισης πέσει χαμηλά . Η φόρτιση γίνεται μέσω του ταχυφορτιστή 84V-18Αh, ενώ απαιτούνται μόλις 2,5-3 ώρες για την πλήρη φόρτιση. Η Diva 125e είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να φορτίζεται η μπαταρία με τη σέλα κλειστή, διατηρώντας έτσι ασφαλή τα αντικείμενα του αναβάτη στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

 

Πλαίσιο/Πέδηση

Με απόσταση τροχών 1.280mm, βάρος 75kg (χωρίς τη μπαταρία) και χαμηλό ύψος σέλας (780mm), η Diva είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και εύκολη στους χειρισμούς για κάθε αναβάτη ανεξαρτήτως σωματότυπου. Η ευελιξία της Diva ενισχύεται με τροχούς 10’’ και τα ελαστικά 3.50-10 τοποθετημένα σε κομψές ζάντες αλουμινίου με 10 ακτίνες.

Η Diva διαθέτει αλουμινένιο ψαλίδι, που προσφέρει στιβαρότητα και ταυτόχρονα διατηρεί το συνολικό βάρος σε χαμηλά επίπεδα και συνδυάζεται με τα δύο πίσω αμορτισέρ που αποσβένουν άριστα τις όποιες ανωμαλίες του δρόμου, ενώ ρυθμίζονται σε πέντε θέσεις ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους.

Στον τομέα των φρένων, τα δύο δισκόφρενα (δίσκος 180mm εμπρός με δαγκάνα τριών εμβόλων και δίσκος 190mm πίσω με δαγκάνα δύο εμβόλων) μαζί με το σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS), όπου η αριστερή μανέτα ενεργοποιεί και τις δύο δαγκάνες, αυξάνουν κατακόρυφα την αίσθηση ασφάλειας.

Επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Οι Diva 125e και Diva 125e LX πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δράση επιδότησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων & δίκυκλων μέσω του προγράμματος "ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ" του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Diva 125e

Diva 125e LX

Χρώματα: MAT-BLACK, WHITE

Χρώματα: GREY, LIGHT-BLUE

Τιμή: 2.695 €

Τιμή: 2.775 €

 

Διαθέσιμα μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Συνεργατών της εταιρείας ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Diva 125eDiva 125e LX

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΒΑΡΟΣ

ΜΗΚΟΣ – ΠΛΑΤΟΣ – ΥΨΟΣ

1850mm * 660mm * 1120mm

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1280mm

ΒΑΡΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ)

75Kg

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ

3000W

ΣΥΝΕΧΗΣ ΙΣΧΥΣ

2000W

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

35 Nm

ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

80 km/h

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ)

έως 60km (Βάσει έγκρισης τύπου)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

4.2 kWh/ 100km

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

(πλήρως φορτωμένο | από 0 km/h)

15%

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

ΚΙΝΗΣΗ

ΠΙΣΩ

ΤΥΠΟΣ

ΑΥΤΟΜΑΤΟ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

D (ECO) / S (SPORT) / R (REVERSE)

ΜΠΑΤΑΡΙΑ

ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ

NAI

ΤΥΠΟΣ

ΛΙΘΙΟΥ

ΤΑΣΗ – ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

72V – 40Ah

ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

2,5 – 3 h

ΒΑΡΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

22 Kg

ΚΥΚΛΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ

1.000

ΤΡΟΧΟΙ / ΖΑΝΤΕΣ / ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΤΥΠΟΣ ΖΑΝΤΑΣ

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

ΤΡΟΧΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

3.50-10 51J

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 180mm
ΤΡΙΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ

ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ

ΔΙΣΚΟΣ 190mm
ΔΙΠΙΣΤΟΝΗ ΔΑΓΚΑΝΑ + CBS

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ

ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΚΟ ΠΙΡΟΥΝΙ – 31mm

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΔΥΟ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ – 70mm

 

Επόμενο άρθρο »

Ήρθε η νέα Zontes GK 350

« Προηγούμενο άρθρο

Nέο adventure scooter MISTA 125/150

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα