• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Alex Marquez βρίσκεται σε συνομιλίες με την Gresini
Martin και Bastianini θα είναι ίσοι ανεξαρτήτως ομάδας
Νέα 24/06/2022 - 17:47

Σε ένα Σαββατοκύριακο όπου μπορεί να ανακοινωθεί ποιός θα έχει την μια θέση της Gresini Ducati, θα μπορούσε σύντομα να γίνει και μια δεύτερη συμφωνία που θα φέρει τον Alex Marquez στην ομάδα.

Ο διευθυντής της Lenovo Ducati, Paolo Ciabatti, επιβεβαίωσε ότι η Gresini Ducati και ο Alex Marquez βρίσκονται σε «συνεχείς συζητήσεις» σχετικά με μια συμφωνία για το 2023.

Μιλώντας για το πότε θα μπορούσαν να γίνουν ανακοινώσεις, ο Ciabatti είπε: "Λοιπόν, είπαμε ότι θα αποφασίσουμε στα τέλη Αυγούστου, ποιος θα είναι ο ομόσταυλος του Pecco στην εργοστασιακή ομάδα και ο άλλος αναβάτης, είτε ο Enea είτε ο Jorge, θα είναι στην Pramac με τον Johann Zarco.

"Συζητάμε τις τελικές λεπτομέρειες της ανανέωσής του και θα έχουν μοτοσυκλέτες του 2023, άρα, ίση μεταχείριση όσον αφορά το τεχνικό πακέτο. Όσον αφορά τις συζητήσεις μεταξύ του Alex Marquez και της Gresini, γνωρίζουμε ότι είναι μια συνεχής συζήτηση, αλλά είναι κάτι που το διαχειρίζεται περισσότερο η ομάδα παρά η Ducati".

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση, μετά τα νέα νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι ο Miguel Oliveira και ο Alex Rins είναι κοντά στην επιβεβαίωση των μελλοντικών θέσεών τους στα MotoGP.
Ο Oliveira φαίνεται έτοιμος να υπογράψει διετές συμβόλαιο στην Aprilia με την RNF Racing, ενώ ο Rins αναμένεται να αντικαταστήσει τον Marquez στην LCR Honda.

Με τη δεύτερη θέση στην LCR αναμένεται να καταληφθεί είτε από τον Takaaki Nakagami είτε από τον Ai Ogura - ο τελευταίος φημολογείται ότι είναι το φαβορί - το μέλλον του Marquez μοιάζει όλο και περισσότερο σαν να είναι μακριά από τη Honda.

Αλλά αυτό ίσως δεν είναι κακό, καθώς η Honda έχει υπομείνει άλλη μια καταστροφική σεζόν μέχρι στιγμής - που τονίζεται από την αδυναμία της να κερδίσει βαθμούς για πρώτη φορά σε αγώνα MotoGP μετά από 40 χρόνια (Sachsenring).

Ναι, ένα τεχνικό πρόβλημα (Marquez), ένα λάθος αναβάτη (Nakagami) και προβλήματα φυσικής κατάστασης (Pol Espargaro) επηρέασαν την απόδοση της Honda κατά τη διάρκεια του γερμανικού MotoGP του περασμένου Σαββατοκύριακου, ωστόσο, η έλλειψη ανταγωνιστικών επιδόσεων και αποτελεσμάτων εμφανίστηκε πολύ πριν το Sachsenring.
Με την Gresini Ducati να φαίνεται να χάνει τον Νο 1 στόχο της, τον Oliveira, ο Marquez μοιάζει να είναι η επόμενη επιλογή. 

Η Gresini σίγουρα θα χάσει τον Enea Bastianini καθώς ο Ιταλός αναβάτης είτε θα ενταχθεί στην Pramac είτε στην εργοστασιακή ομάδα μαζί με τον Francesco Bagnaia.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Gresini θα μπορούσε να ανακοινώσει έναν αό τους αναβάτες της για το 2023 αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον Di Giannantonio να είναι έτοιμος για μια δεύτερη σεζόν με την ομάδα.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις, ειδικά στα προκριματικά, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετικές από τον Ιταλό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία είναι κοντά την Πέμπτη.
Ένας άλλος αναβάτης που θα μπορούσε να είναι κοντά στο να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο Espargaro, καθώς φαίνεται πιθανή η μετάβαση στην KTM.
Αν και δεν θα είναι εργοστασιακός αναβάτης, ο Espargaro είναι πιθανό να παραμείνει σε εργοστασιακή μοτοσυκλέτα στην Tech 3 KTM.

Εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση, τότε ο Ισπανός θα αντικαταστήσει τον Remy Gardner ή τον Raul Fernandez - πιο πιθανό να είναι ο δεύτερος, καθώς η RNF φημολογείται ότι γλυκοκοιτάζει τον πρώην σταρ της Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα