• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μεγάλη νίκη για τον Augusto Fernandez
Σε ισοβαθμία πλέον με τον Vietti στην πρώτη θέση
Νέα 26/06/2022 - 13:08

Ο Jake Dixon ξεκίνησε δυναμικά και έστριψε πρώτος από την pole position, με τον ομόσταυλό του, Jake Dixon, να τον ακολουθεί. Ο Alonso Lopez είχε εκτοξευθεί από την πέμπτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, πριν περάσει τους αναβάτες της GasGas για να οδηγήσει έναν αγώνα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Marcel Schrötter πέρασε στην τρίτη θέση όταν πέρασε τον Arenas στον 4ο γύρο, με τους πρώτους τέσσερις αναβάτες να ανοίγουν μια μικρή διαφορά.

Ωστόσο, ο Fernandez τους έφτασε και πήρε την τέταρτη θέση όταν ο Arenas έκανε ένα μικρό λάθος στην De Strubben στον 5ο γύρο. Στη συνέχεια ο Schrötter πήρε την δεύτερη θέση από τον Dixon και ο Arenas επέστρεψε μπροστά από τον Fernandez, ενώ ο τοπικός ήρωας, Bo Bendsneyder καραδοκούσε στην έκτη θέση. 

Ο Arenas ανέβηκε ξανά στις θέσεις του βάθρου όταν προσπέρασε τον Dixon στο  τελευταίο σικέιν στον 7ο γύρο, πριν ο  Schrötter περάσει μπροστά για πρώτη φορά στον 8ο γύρο. Ο Fernandez πέρασε τον Dixon και αργότερα τον Lopez, o οποίος είχε ήδη παραχωρήσει την δεύτερη θέση στον Fernandez. 

Ο Schrötter φαινόταν ότι θα μπορούσε επιτέλους να πάρει την πρώτη του νίκη σε Grand Prix μέχρι που ήρθε η καταστροφή για τον Γερμανό στον 12ο γύρο, όταν έπεσε στην De Strubben το προβάδισμα πέρασε στον Arenas. Στον 13ο γύρο, ο Lopez ξαναπέρασε τον Fernandez, αλλά ο νικητής της Γερμανίας ανταπέδωσε την κίνηση στον 15ο γύρο.

Εν τω μεταξύ, οι Vietti και Ogura, οι οποίοι ξεκίνησαν τον αγώνα ως οι δύο πρώτοι στο Πρωτάθλημα, πλησίαζαν στην πρώτη ομάδα καθώς πάλευαν για την όγδοη θέση. Και οι δύο επέστρεψαν μετά από δύσκολες εκκινήσεις στον αγώνα, ο Vietti είχε ξεκινήσει στην 11η θέση πριν βρεθεί ακόμα πιο μακριά από την πρώτη δεκάδα στις πρώτες στροφές, και ο Ogura είχε δύο μεγάλες στιγμές με το πίσω ελαστικό μέσα στους πρώτους γύρους που είχαν ρίξει τον Ιάπωνα στην 16η θέση.


Ο Lopez έχασε τρεις θέσεις όταν βγήκε εκτός γραμμής στον 16ο γύρο, ανεβάζοντας τον Dixon ξανά στις θέσεις του βάθρου, καθώς ο Vietti έλαβε προειδοποίηση για παραβίαση των ορίων της πίστας. Αυτό που θα αποδεικνυόταν ότι ήταν η αποφασιστική αλλαγή στο προβάδισμα έγινε στον 17ο γύρο, όταν ο Fernandez πέρασε από την εσωτερική του Arenas στην De Strubben, ενώ ο Bendsneyder σήκωσε όρθιο το ολλανδικό κοινό όταν πέρασε τον Dixon για την τρίτη θέση. Δυστυχώς για τον αναβάτη από το Ρότερνταμ, ένα λάθος στο τέλος του γύρου έφερε μπροστά του όχι μόνο τον Dixon, αλλά και τον Cameron Beaubier, ο οποίος προηγήθηκε και των δύο.


Ο Dixon πέρασε ξανά τον Beaubier λίγες στιγμές αργότερα στην De Strubben και έκανε σήμα στον Αμερικανό ότι θα έπρεπε να συνεργαστούν για να πιάσουν τους δύο κορυφαίους Fernandez και Arenas, οι οποίοι είχαν εκμεταλλευτεί τη μάχη για την τρίτη θέση για να ανοίξουν λίγο την διαφορά. Έκαναν ακριβώς αυτό, καθώς ο Ogura πέρασε στην πρώτη πεντάδα με ένα πέρασμα στον Bendsneyder στην αρχή του 19ου γύρου, που άνοιξε την πόρτα στον Vietti να τον ακολουθήσει.


Η πρόοδος του Ogura συνεχίστηκε όταν κατάφερε να περάσει τον Beaubier στην De Strubben στον 20ο γύρο, ενώ ο Dixon πήρε τη δεύτερη θέση από την Arenas στο τελικό σικέιν στον ίδιο γύρο. Στην αρχή του 21ου γύρου, ο Beaubier έπεσε ενώ βριστκόταν πέμπτος, καθώς δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον Vietti, και ο Ogura βρέθηκε στην πρώτη τριάδα, περνώντας τον Arenas. 

Ο Ιάπωνας αναβάτης όρμησε στην εσωτερική του Dixon για τη δεύτερη θέση καθώς έστριψε στην Haarbocht στον 22ο γύρο και ο Arenas επέστρεψε μπροστά από τον Βρετανό στο Timmer Chicane. Ο Dixon πέρασε και πάλι στην τρίτη θέση στον προτελευταίο γύρο και ο Arenas δυστυχώς έπεσε σε εκείνο το σημείο εγκαταλείποντας τον αγώνα. Αυτή η πτώση ανέβασε τον Vietti στην τέταρτη θέση, πίσω από μια πρώτη τριάδα των Fernandez, Ogura και Dixon, και έτσι θα τερμάτιζαν – όλοι μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο – μετά από ένα εκπληκτικό GP στην Ολλανδία για την Moto2.
Ο Bendsneyder κατέκτησε την πέμπτη θέση και ο Lopez έφτασε στην έκτη θέση, μπροστά από τους Tony Arbolino, Joe Roberts, Manuel Gonzalez, και Filip Salac. Ο Sam Lowes έχασε πολλές θέσεις όταν βγήκε εκτός γραμμής στην πρώτη στροφή του αγώνα και στη συνέχεια έπεσε στον 4ο γύρο, τερματίζοντας τον αγώνα του. 

Επόμενο άρθρο »

Bezzecchi: Δεν περίμενα ότι θα ανέβω στο βάθρο

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα