• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η επίσημη θέση του Lin Jarvis και της ομάδας για την ποινή του Quartararo
Νέα 28/06/2022 - 18:27

Ο Lin Jarvis, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing και διευθυντής της ομάδας Monster Energy MotoGP της Yamaha, εξεφρασε την απογοήτευσή του για την ποινή μεγάλου γύρου για το επόμενο Grand Prix στην Βρετανία που επεβλήθη στον Fabio Quartararo από τους αγωνοδίκες της FIM MotoGP μετά από το περιστατικό με τον Aleix Espargaró στον 5ο γύρο.του αγώνα TT Assen.

Ο Jarvis δηλώνει, "Ο Fabio Quartararo, η Monster Energy Yamaha MotoGP Team και η Yamaha πάντα προσπαθούν για ένα δίκαιο αγώνα με σωστό αθλητικό πνεύμα στα MotoGP. Αλλά τώρα είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε την ανισότητα με την οποία εφαρμόζονται οι ποινές από την ομάδα των αγωνοδικών MotoGP της FIM".

Η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP διαφωνεί με την απόφαση της Κυριακής από τους αγωνοδίκες της FIM MotoGP για τους εξής λόγους:

- Ενώ ο Quartararo παραδέχτηκε ότι έκανε ένα λάθος στη 5η στροφή του 5ου γύρου στο TT Circuit Assen, η Monster Energy Yamaha MotoGP το θεωρεί ως περιστατικό αγώνα. Ο Quartararo έχει τη φήμη καθαρού αναβάτη, χωρίς ιστορικό προηγούμενων περιστατικών. Ήταν ένα ειλικρινές λάθος χωρίς κακόβουλη πρόθεση.

- Η Monster Energy Yamaha MotoGP αναγνωρίζει ότι ο αγώνας του Aleix Espargaró επηρεάστηκε, αλλά η σοβαρότητα της πρόσκρουσης είναι θέμα εκτίμησης. Η Monster Energy Yamaha MotoGP αισθάνεται ότι η επιτροπή αγωνοδικών FIM MotoGP μετρά τη σοβαρότητα των περιστατικών αγώνων με ασυνεπή και υποκειμενικά κριτήρια.

Η ασυνέπεια με την οποία εφαρμόζονται οι ποινές από την επιτροπή αγωνοδίκων FIM MotoGP κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022 βλάπτει το αίσθημα δικαιοσύνης στα MotoGP και την πίστη στη ορθότητα των αποφάσεων των αγωνοδίκων. Υπήρξαν τουλάχιστον τρία ακόμη σοβαρά περιστατικά αγώνων στην κατηγορία MotoGP (με αποτέλεσμα οι αναβάτες να αποσυρθούν από τον αγώνα και/ή να προκαλέσουν τραυματισμούς) που έμειναν ατιμώρητα.

Ο Jarvis καταλήγει: "Θέλαμε να ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης των αγωνοδίκων την Κυριακή στην πίστα του Assen, αλλά αυτού του είδους η ποινή δεν δέχεται έφεση. Στη συνέχεια θέλαμε να θίξουμε το ζήτημα, ως θέμα αρχής, στο CAS (Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο), αλλά, εξίσου, ένα τέτοιο θέμα δεν είναι ανοιχτό για έφεση. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους πρέπει να λαμβάνονται οι σωστές, ισορροπημένες και συνεπείς αποφάσεις από τους αγωνοδίκες εξαρχής και να εκτελούνται εντός του σωστού, εύλογου χρονικού πλαισίου".

Επόμενο άρθρο »

Γράμμα του Marc Marquez προς τους οπαδούς του

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin: Σαββατοκύριακο με ρεκόρ στο Καθεδρικό Ναό της ταχύτητας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα