• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alex Marquez: Πρέπει να διαχωρίσω τον εαυτό μου από τον Marc
"Να πετάξω μόνος"
Νέα 01/07/2022 - 13:10

Ο αναβάτης της LCR Honda, Alex Marquez, είναι χαρούμενος που το νέο του συμβόλαιο για το 2023 με την Gresini Ducati σημαίνει ότι έχει επιτέλους την ευκαιρία να "πετάξει μόνος", ολοκληρώνοντας τρία χρόνια ως αναβάτης MotoGP υπό την πτέρυγα του μεγάλου αδελφού του και 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc.

Το νέο συμβόλαιο του Ισπανού, που φημολογούταν εδώ και μερικές εβδομάδες, επιβεβαιώθηκε επίσημα πριν από το ολλανδικό TT της περασμένης Κυριακής στο Assen και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Marquez θα οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα της κορυφαίας κατηγορίας εκτός από την Honda RC213V.

Πρώτα προωθήθηκε στα εργοστασιακά χρώματα της Repsol Honda μετά την απόσυρση-σοκ του Jorge Lorenzo στα τέλη του 2019 και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Pol Espargaro για το 2021, πριν καν ξεκινήσει η αργοπορημένη σεζόν του 2020 λόγω COVID, δεν ήταν και το πιο εύκολο ταξίδι για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή των Moto3/Moto2 είτε στην εργοστασιακή ομάδα είτε στην LCR Honda.


Καθώς η πρόσληψή του έχει θεωρηθεί από μερικούς οπαδούς των MotoGP ως τίποτα περισσότερο από μια παραχώρηση της Honda στον Marc - μια άποψη που αγνοεί πλήρως το βιογραφικό και τα επίπεδα ταλέντου του νεότερου Marquez –  ο ίδιος θέλει να ξεφύγει από τη σκιά του αδελφού του και να δείξει τι είναι πραγματικά ικανός να κάνει σε μια καλύτερη μοτοσυκλέτα όπως η Desmosedici της Ducati.

"Αυτό το βήμα ήταν σημαντικό για μένα", ανέφερε ο Alex Marquez. "Να πετάξω λίγο μόνος. Ήμουν στη Honda και ήμουν ήδη μόνος, αλλά για τους ανθρώπους δεν ήμουν".

"Όλη την ώρα ακούς και για τα δύο αδέρφια στη Honda, όλα αυτά. Είναι καιρός τώρα να πετάξω περισσότερο μόνος και περισσότερο προς μια άλλη κατεύθυνση, και για την προσωπικότητά μου και όλα αυτά πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό".

"Είμαι χαρούμενος, αυτή είναι η λέξη που μπορώ να πω. Θα είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία για μένα, και ανυπομονώ να ξεκινήσω με μια καλή μοτοσυκλέτα και μια καλή ομάδα, και θα δούμε πώς θα είναι το μέλλον. Έχω μπροστά μου ένα εξάμηνο συμβόλαιο με τη Honda και θα πιέσω 100% όπως πάντα, και μετά από εκείνο το σημείο θα δούμε τι θα γίνει".


Πριν από αυτό όμως, βρισκόμαστε σε ένα καλοκαιρινό διάλειμμα πέντε εβδομάδων – και ο Marquez λέει ότι η πρώτη προτεραιότητα τώρα είναι να χαλαρώσει, να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του και να κάνει μια επανεκκίνηση. 


"Χρειάζομαι τις καλοκαιρινές διακοπές", παραδέχτηκε. "Το πρώτο μισό της σεζόν δεν ήταν εύκολο και νιώθω σαν να είμαι λίγο μπλοκαρισμένος. Πρέπει να κάνω επανεκκίνηση, να αλλάξω κάτι στο κεφάλι μου ή κάτι τέτοιο".

"Και μετά θα δούμε πώς θα είναι το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Αλλά ναι, πρώτα πρέπει να αποσυνδεθώ για δύο εβδομάδες και μετά θα αρχίσω να δουλεύω πολύ για να επιστρέψω στο Silverstone με πολύ καλό τρόπο".

Επόμενο άρθρο »

Biaggi: To Assen ξεπλήρωσε τον Aleix

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Διαπραγματευόμουν και με την Gresini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα