• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rea: “Πέρασε η Χρυσή Εποχή του MotoGP;”
“Ο Valentino Rossi ήταν ο Mr.MotoGP”
Νέα 03/07/2022 - 15:01

Ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής SBK, o Jonathan Rea είναι ένας οδηγός που πέρασε από το MotoGP αντικαθιστώντας τον τραυματία Pedrosa για λογαριασμό του HRC, αλλά τότε οι Ιάπωνες της Honda δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό, αφήνοντάς τον εκτός της μεγάλης κατηγορίας, με τον Βρετανό να κερδίζει τόσο πολύ στα SBK, ώστε να δημιουργήσει το δικό του μύθο εκεί και να αφήνει ακόμη όλους να αναρωτιούνται για το τι θα γινόταν αν τελικά έβρισκε την κατάλληλη ομάδα στα MotoGP.

To Motorsport-Total φιλοξένησε μια συνέντευξη του οδηγού που και φέτος διεκδικεί τον Τίτλο στα SBK με την Kawasaki, στην οποία αναφέρεται στο γεγονός ότι η Χρυσή Εποχή του MotoGP έχει περάσει, όπως φάνηκε και από τις άδειες κερκίδες του Μουτζέλο!

Ο Rea είναι πεπεισμένος ότι τουλάχιστον στην Ιταλία η απουσία θεατών οφείλεται αποκλειστικά στην αγωνιστική απουσία του Rossi.

“Δεν θα είμαι τόσο δραματικός γι αυτό. Ο Valentino Rossi ήταν μια μεγάλη ατραξιόν. Ακόμη και χωρίς αυτόν το κίτρινο κατακλύζει τις κερκίδες. Είναι ο Mr. MotoGP. Αλλά εγώ είμαι οπαδός αυτής της παλιάς εποχής. Της εποχής του Nicky Hayden, Casey Stoner, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi & Marc Marquez. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η νέα γενιά είναι αργότερη ή ότι αποδίδει χειρότερα. Αυτοί οι τύπου είναι πραγματικά γρήγοροι. Ίσως γρηγορότεροι. Η εποχή των Quartararo, Rins, Mir & Bagnaia θα αφήσει την κληρονομιά της”. 

Το διαφορετικό σημείο, σύμφωνα με τον Rea, είναι έλλειψη δυνατών αντιπάλων.

“Με τον Rossi, αλλά επίσης και με τους Marquez, Schwantz, Lorenzo και Casey, υπήρχαν προβλήματα και αντιπαλότητες. Τώρα στο MotoGP φάινεται ότι όλα είναι αρμονικά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερο δράμα, λιγότερες επαφές, από ότι στο παρελθόν. Δεν πιστεύω το ότι φεύγει η Suzuki θα έχει αντίκτυπο στους αγώνες. Ο πιο δυνατός παράγοντας επίδρασης είναι το τέλος της καριέρας του Valentino Rossi.”

Ακόμη και ο τόσο έμπειρος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπορεί να εξηγήσει το πως γίνεται στο MotoGP να υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί οδηγοί που μπορεί να κερδίσουν κάθε Κυριακή.

“Είναι τρελό! Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Υποπτεύομαι ότι ο οδηγός δεν κάνει τη διαφορά και ότι η μοτοσυκλέτα είναι πιο σημαντική. Το “παράθυρο” απόδοσης είναι τόσο μικρό. Σε μερικούς αγώνες ο Quartararo είναι δέκα δευτερόλεπτα μπροστά. Και στον επόμενο αγώνα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη για την έκτη θέση. Το ίδιο για την ΚΤΜ. Κερδίζουν και μετά ξαφνικά βρίσκονται στο πίσω μέρος του γκρουπ. Δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις. Δεν το καταλαβαίνω επίσης. Μου αρέσει ως οπαδός”.

Επόμενο άρθρο »

Πέμπτος τερμάτισε ο Rossi στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Κινδυνεύει με χρεοκοπία το KymiRing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα