• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ήρθε η νέα Daytona 350T2 by ZONTES
και ανακοινώθηκε η τιμή της
Τεστ-Μοντέλα 05/07/2022 - 13:16

Η ανανεωμένη Daytona 350T2 με το νέο κινητήρα των 348cc ήρθε και είναι διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. στην τιμή των €4.965.

Η αναβάθμιση δεν περιορίζεται μόνο στον κινητήρα, αλλά επεκτείνεται και στον εξοπλισμό, τις αναρτήσεις και τα φρένα με στόχο την καλύτερη ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες, πέρα από την άνεση και ευκολία στην οδήγηση.


Daytona 350T2 by ZONTES -  H τελειότητα πέρα από τα όρια”

 

Σχεδίαση – εξοπλισμός

Η 350Τ2 έχει δεχθεί ένα συνολικό επανασχεδιασμό, με στόχο την ουσία και όχι απλώς τον εντυπωσιασμό. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η σέλα, η οποία πέρα από το διαφορετικό αφρώδες για μεγαλύτερη άνεση, έχει αλλάξει και το σχεδιασμό της επένδυσης με καλύτερες αντιολισθητικές ιδιότητες. Η επιφάνεια και η υφή είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτρέπουν τα σημεία του σώματος που έρχονται σε επαφή μαζί της να γλιστρούν, κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης, ενώ ταυτόχρονα η σέλα παραμένει μαλακή και απορροφά τους κραδασμούς, με ευκολία.

Η ζελατίνα, η οποία ρυθμίζεται ηλεκτρικά, διαθέτει το απαραίτητο ύψος και πλάτος ώστε να καλύπτει απόλυτα τον αναβάτη, σχεδιασμένη αεροδυναμικά ώστε να αποφεύγονται οι στροβιλισμοί και το φαινόμενο της υποπίεσης. Στον τομέα της προστασίας, επανασχεδιασμένες είναι και οι προστατευτικές χούφτες, που καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια και διαθέτουν ενίσχυση από αλουμίνιο.

Από την άλλη, η επίσης αλουμινένια προέκταση στο πίσω φτερό, εγγυάται πως οι λάσπες και τα νερά δεν θα λερώσουν τον εξοπλισμό του αναβάτη, στις εκτός δρόμου εξορμήσεις του και όχι μόνο!

Με γνώμονα ακριβώς αυτό, τη δυνατότητα δηλαδή της 350Τ2 για κίνηση και σε διαδρομές δίχως άσφαλτο, η μοτοσυκλέτα διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό της προστατευτικά κάγκελα για τον κινητήρα και τα πλαστικά, μελετημένα προσεκτικά, ώστε ακόμη και οι μικρές ανώδυνες πτώσεις να μην τραυματίσουν στο ελάχιστο το πανέμορφο σχεδιαστικά κοστούμι της.

Στάνταρ είναι επίσης και το σύστημα keyless GEN 2.5 το οποίο προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας, χάρη στην εξελιγμένη κρυπτογράφησή του. Η ενσωματωμένη κεραία HF λειτουργεί ενισχυτικά στο σήμα του πομπού, το οποίο αναγνωρίζεται από τη μοτοσυκλέτα όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου από αυτήν. Παράλληλα, το σύστημα διαθέτει τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή του, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιτρέπει τη λειτουργία και την αναγνώρισή του, ακόμη και όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή. Το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχει το κάλυμμα της τάπας του ρεζερβουάρ, το κλείδωμα της σέλας και το κεντρικό κλείδωμα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι όλα τεχνολογίας LED, προσφέροντας ένα φυσικό και απαλό φωτισμό, με μεγάλη διασπορά δέσμης και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας (HD – HB) διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον και τέσσερα διαφορετικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που προτιμά, με ξεχωριστή θεματική προσέγγιση το καθένα. Πέρα από τις στάνταρ πληροφορίες που διαθέτει, συμπεριλαμβάνονται επίσης η ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες του TPMS. Πρόκειται για μια γερμανικής προέλευσης τεχνολογία αισθητήρων, που προειδοποιεί στην οθόνη όταν διαγνώσει πίεση εκτός προδιαγραφών στα ελαστικά (μικρότερη ή μεγαλύτερη) όπως και για υπερβολική θερμοκρασία και για απότομη απώλεια αέρα.

Η 350Τ2 παρέχει επίσης στον αναβάτη του δυνατότητα φόρτισης με δύο θύρες ταχείας φόρτισης USB QC3. Η ισχύς φτάνει για την κάθε μία τα 18W, με τη συνολική να αγγίζει τα 36W για ταυτόχρονη φόρτιση. Είναι κατασκευασμένες από υλικό με υψηλή αντίσταση στη θερμοκρασία και διαθέτουν ενσωματωμένο κύκλωμα υψηλής ακρίβειας περιορισμού του ρεύματος, ώστε να διασφαλιστεί πως κάθε θύρα λειτουργεί και αποδίδει εντός των προδιαγραφών ασφαλείας, αποφεύγοντας την πιθανότητα υπερβολικής τάσης και ισχύος.

Κινητήρας

Η σχέση συμπίεσης του κινητήρα της 350Τ2 είναι στο 12,3:1, αποδίδοντας 39,5 ίππους και 32,8Nm ροπής, ενώ συνδυάζει παράλληλα και τη χαμηλή κατανάλωση, επιστρατεύοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μηχανουργικών κατεργασιών, επεξεργασίας μετάλλων και μεθόδους χύτευσης.

Για παράδειγμα, ο χωρίς επίστρωση εσωτερικά κύλινδρος διαθέτει λεπτά τοιχώματα, χάρη στη μέθοδο χύτευσης του αλουμινίου που εξέλιξε το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να δίνει τη δυνατότητα για πιο φαρδιές διόδους ψυκτικού και κατ’ επέκταση καλύτερη απαγωγή της θερμότητας.

Η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα προσφέρει δύο χαρτογραφήσεις στον αναβάτη, (Mode E για καλύτερη κατανάλωση και Mode S για σπορ οδήγηση) τις οποίες μπορεί να επιλέξει με το πάτημα ενός κουμπιού στη δεξιά μεριά των χειριστηρίων. Μία σημαντική ρύθμιση του συστήματος είναι πως όταν έχει γίνει η επιλογή του ECO mode, η ECU παρεμβαίνει και μεταβάλλει προσωρινά τη χαρτογράφηση σε SPORT, όταν οι στροφές ξεπεράσουν τις 7.000, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του τον πιο ζωηρό χαρακτήρα του κινητήρα, στην περίπτωση προσπέρασης για παράδειγμα.

Ο ψεκασμός προέρχεται από την πιο πρόσφατη γενιά συστημάτων της Bosch, ενώ έχει αυξηθεί και η απόδοση της γεννήτριας με ταυτόχρονη μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας και των απαραίτητων διαστημάτων συντήρησης. Αντίστοιχα έχει μειωθεί και το βάρος με ανάλογο όφελος στη μείωση των κραδασμών και τη συνολική απόδοση, ενώ η μπαταρία είναι τύπου gel με χωρητικότητα 10Ah.

Σε ό,τι αφορά στο σύστημα ψύξης, η 350Τ2 διαθέτει και ψυγείο λαδιού, ενώ το κυρίως ψυγείο διαθέτει μεγάλη επιφάνεια και αντίστοιχα απαγωγική ικανότητα. Το μεγάλης διαμέτρου βεντιλατέρ (140mm) εγγυάται τη σταθερότητα της θερμοκρασίας κάτω από όλες τις συνθήκες, ακόμη και με χαμηλές ταχύτητες κίνησης.

Εντελώς νέας σχεδίασης είναι και το φιλτροκούτι της 350Τ2, με αυξημένη χωρητικότητα κατά 30% σε σύγκριση με του 310. Χάρη και στη νέα σύνδεση συμβάλλει σημαντικά στην απόδοση της ροπής στις χαμηλές στροφές, ενώ σημαντικά μειωμένο είναι και το επίπεδο θορύβου.

Ο συμπλέκτης είναι φυσικά μονόδρομος, ούτως ώστε ακόμη και κατά τη διάρκεια της σπορ οδήγησης τα γρήγορα κατεβάσματα των σχέσεων να μην επηρεάζουν τη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, ενώ είναι και ελαφρύτερη η λειτουργία του.

Το ανοξείδωτο περίβλημα και η νέα εσωτερική επίστρωση του τελικού της εξάτμισης διατηρούν χαμηλά τη θερμοκρασία, με στόχο όχι μόνο την απόδοση, αλλά και την άνεση του συνεπιβάτη λόγω της τοποθέτησης του ποδιού του κοντά στην περιοχή. Οι σωλήνες εξαγωγής και το τελικό έχουν επανασχεδιαστεί και είναι πλέον μεγαλύτερο σε μέγεθος, με καλύτερη ροή αέρα αλλά και μειωμένο ήχο προκειμένου να πληρούνται οι νέες προδιαγραφές, με ταυτόχρονα οφέλη στην κατανομή της ροπής στις χαμηλές στροφές.

Πλαίσιο – αναρτήσεις – τροχοί – φρένα

Η νέα 350Τ2 είναι εξοπλισμένη με δικάναλο ABS, το οποίο συνδυάζεται μπροστά με μια ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων της J.Juan και δίσκο μεγαλύτερης διαμέτρου (320mm) και πίσω με έναν επίσης μεγαλύτερο δίσκο στα 265mm. Τα λεβιέ του πίσω φρένου και του συμπλέκτη είναι ρυθμιζόμενα με τρεις θέσεις (μπροστά - πίσω) ούτως ώστε να ταιριάξουν με τις προτιμήσεις και το μέγεθος του ποδιού του κάθε αναβάτη.

Οι τροχοί (19’’ μπροστά και 17’’ πίσω) είναι ακτινωτοί με μικρότερο βάρος, χάρη στη νέα εξελιγμένη μέθοδο κατασκευής τους, και είναι σχεδιασμένοι για tubeless ελαστικά.

Σε ό,τι αφορά στις αναβαθμισμένες αναρτήσεις της 350Τ2, αυτές αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm μπροστά, με μεγαλύτερο ποσοστό ακαμψίας και διαφορετικές εσωτερικές ρυθμίσεις, ενώ το αμορτισέρ πίσω, διαμέτρου 50mm, έχει κι αυτό μεγαλύτερο έμβολο, νέα settings και χαρακτηριστικά που συναντώνται σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες.

Το αλουμινένιο ψαλίδι έχει κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες μεθόδους χύτευσης του εργοστασίου και χάρη στο συνδυασμό των υλικών και της συγκεκριμένης τεχνολογίας, επιτυγχάνονται χαρακτηριστικά ακαμψίας για το αλουμίνιο παρόμοια με αυτά του χάλυβα, διατηρώντας παράλληλα το βάρος χαμηλά.

Τέλος, το ρεζερβουάρ διαθέτει γαλβανισμένη εσωτερική επιφάνεια προκειμένου να εκμηδενιστεί η πιθανότητα οξείδωσης και διάβρωσης, διασφαλίζοντας και την απρόσκοπτη λειτουργία του φίλτρου βενζίνης που διαθέτει η μοτοσυκλέτα.

Η άκρως ανταγωνιστική τιμή της 350Τ2 έχει καθοριστεί στα €4.965 και είναι διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος, Υγρόψυκτος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 – DOHC / 4

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

84.5 x 62

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI (BOSCH)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό Κάρτερ

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

39,5ps / 9500rpm

ΡΟΠΗ

32,8Nm /7.500rpm

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

19 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3,7 L/ 100km (WMTC3)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2135 x 850 x 1360

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1420mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

175mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

830mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

196kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 320mm
με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα J.Juan

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 265mm
με πλευστή δαγκάνα

ABS

Δικάναλο, BOSCH 9.1

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

(ΔΙΑΔΡΟΜΗ / ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Ανεστραμμένο πιρούνι

(134mm/43mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Monoshock
(50mm)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

110/80R-19

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

160/60R-17

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

DAYTONA by ZONTES - 350 X2

« Προηγούμενο άρθρο

Ήρθε το νέο Joyride 300 16’’ - Όλα τα στοιχεία και η τιμή του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα