• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Daytona 350R1 ήρθε και είναι διαθέσιμη στο δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.
Τεστ-Μοντέλα 09/07/2022 - 01:52

Η ΝΕΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ DAYTONA 350R1 by ZONTES

 

Συναρπαστικά απολαυστική

Η νέα Daytona 350R1 απευθύνεται σε όσους θέλουν να τους συναρπάζει κάθε πτυχή της ζωής τους. Το μεσαίου κυβισμού streetfighter αναλαμβάνει αυτό το ρόλο σε κάθε βόλτα, σε κάθε διαδρομή και χιλιόμετρο που θα “γράψεις” πάνω στη σέλα του. Με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα των 350cc, με ένα επίπεδο εξοπλισμού που συναντάται σε πολύ μεγαλύτερες και ακριβότερες μοτοσυκλέτες και φυσικά τον απαράμιλλο σχεδιασμό της που δεν αφήνει κανένα βλέμμα ασυγκίνητο, η νέα 350R1 είναι η “φαρέτρα” σου για τις “μάχες” στο δρόμο.

 

Σύστημα Keyless Gen 2.5

Η νέα γενιά του ασύρματου keyless συστήματος GEN 2.5, προσφέρει υψηλότερο επίπεδο αντικλεπτικής ασφάλειας, χάρη στην εξελιγμένη κρυπτογράφησή του. Η ενσωματωμένη κεραία HF λειτουργεί ενισχυτικά στο σήμα του πομπού, το οποίο αναγνωρίζεται από τη μοτοσυκλέτα όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου από αυτήν. Παράλληλα, το σύστημα διαθέτει τη διεθνή πιστοποίηση IP67 για την αδιαβροχοποίησή του, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιτρέπει τη λειτουργία και την αναγνώρισή του, ακόμη και όταν η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή. Το ηλεκτρικό κλείδωμα ελέγχει τόσο τον κεντρικό διακόπτη, όσο και τη σέλα και το καπάκι της τάπας βενζίνης, με τις παραπάνω λειτουργίες να γίνονται πανεύκολα και με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Έγχρωμη TFT οθόνη

Η έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης και φωτεινότητας (HD – HB), είναι κατασκευασμένη με τεχνολογία που επιτρέπει μεγαλύτερη γωνία θέασης και διαθέτει αυτόματη ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού στο περιβάλλον. Επιπρόσθετα, διαθέτει τέσσερα διαφορετικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που προτιμά, με ξεχωριστή θεματική προσέγγιση το καθένα. Πέρα από τις στάνταρ πληροφορίες που διαθέτει, συμπεριλαμβάνονται επίσης η ένδειξη θερμοκρασίας και πίεσης των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες του TPMS, καθώς και πλήρης καταγραφή των δεδομένων της μοτοσυκλέτας –ακόμη και βλαβών- για να κρατάει ενήμερο τον αναβάτη για την κατάσταση του οχήματός του σε πραγματικό χρόνο.

 

Φωτιζόμενοι διακόπτες

Όπως και σε όλα τα μοντέλα στην γκάμα του εργοστασίου, έτσι και η 350R1 διαθέτει τους ποιοτικούς διακόπτες με τον οπίσθιο φωτισμό, που ελέγχουν ηλεκτρικά το κάλυμμα της τάπας βενζίνης, το κλείδωμα / ξεκλείδωμα του τιμονιού, και το άνοιγμα της σέλας, ενώ διαθέτουν και αυτοί την πιστοποίηση IP67 για το επίπεδο της αδιαβροχοποίησης τους. Στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται επίσης και διπλή θύρα USB QC3.0 για ταχεία φόρτιση δύο συσκευών ταυτόχρονα, με την κάθε θύρα να έχει δυνατότητα φόρτισης ισχύος 18W.

 

Δύο power modes

Η κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα (ECU) προσφέρει δύο ξεχωριστές χαρτογραφήσεις για την απόδοση (ECO και SPORT), δίνοντας στον αναβάτη να επιλέξει ανάλογα με το στιλ και το ρυθμό οδήγησης που επιθυμεί. Το ECO Power Mode έχει πιο ήπια απόκριση και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ το SPORT Power Mode με την πιο άμεση απόκριση και εκρηκτικότητα ταιριάζει σε πιο σπορ ρυθμούς οδήγησης ανταποκρινόμενο πλήρως στο όνομά του. Μία σημαντική ρύθμιση του συστήματος είναι πως όταν έχει γίνει η επιλογή του ECO mode, η ECU παρεμβαίνει και μεταβάλλει προσωρινά την χαρτογράφηση σε SPORT, όταν οι στροφές ξεπεράσουν τις 7.000, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στον αναβάτη να έχει στη διάθεσή του τον πιο ζωηρό χαρακτήρα του κινητήρα, όταν για παράδειγμα θέλει να κάνει μια προσπέραση, ή σε κάποια έκτακτη συνθήκη που μπορεί να προκύψει.

 

Τεχνολογία LED

Όλα τα φωτιστικά σώματα της 350R1 είναι τεχνολογίας LED, με το χαρακτηριστικό σχήμα του προβολέα της οικογένειας “R” να δίνει ακόμη περισσότερη έμφαση στο σπορ χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ευρεία και φυσική δέσμη φωτός σε όλο το οπτικό πεδίο του αναβάτη.

 

Δικάναλο ABS της Bosch

Σε ό,τι αφορά στα φρένα, αυτά αποτελούνται μπροστά από μία ακτινική δαγκάνα της ισπανικής J.Juan, που ανήκει πλέον στην εταιρία Brembo μετά την εξαγορά της, με τέσσερα έμβολα που συνεργάζονται με ένα δίσκο 320mm και πίσω από μία δαγκάνα και έναν ακόμη δίσκο 265mm. Το πακέτο των φρένων συμπληρώνεται από το δικάναλο ABS της Bosch, ανεβάζοντας ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει.

 

Κινητήρας

Στα “σπλάχνα” της 350R1 βρίσκεται ο εντελώς νέος σχεδιαστικά μονοκύλινδρος, τετραβάβιδος, με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους, υγρόψυκτος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους στις 9.500 στροφές και μέγιστη ροπή 32,8Nm στις 7.500 στροφές αντίστοιχα, χάρη και στην υψηλή σχέση συμπίεσης με λόγο 12,3:1. Πρόκειται για ένα κινητήρα σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, με υπερτετράγωνες διαστάσεις 84,5mm x 62mm και σύστημα λίπανσης υγρού κάρτερ. Ο ψεκασμός προέρχεται από την τελευταία γενιά ψεκασμών της Bosch, διασφαλίζοντας τη σωστή διαχείριση καυσίμου, ενώ έχει αυξηθεί και η απόδοση της γεννήτριας με ταυτόχρονη μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας και των απαραίτητων διαστημάτων συντήρησης. Παράλληλα συνδυάζει και την χαμηλή κατανάλωση, επιστρατεύοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες μηχανουργικών κατεργασιών, επεξεργασίας μετάλλων και μεθόδους χύτευσης. Για παράδειγμα, ο χωρίς επίστρωση εσωτερικά κύλινδρος διαθέτει λεπτά τοιχώματα, χάρη στη μέθοδο χύτευσης του αλουμινίου που εξέλιξε το εργοστάσιο, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυνατότητα για πιο φαρδιές διόδους ψυκτικού και κατ’ επέκταση καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Το κιβώτιο είναι έξι σχέσεων, ενώ ο συμπλέκτης είναι μονόδρομος συμβάλλοντας στην προβλέψιμη σπορ συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας στα κατεβάσματα των σχέσεων.

 

Τροχοί από ελαφρύ κράμα αλουμινίου

Ιδιαίτερα όμορφες είναι και οι χυτές ζάντες από ένα ελαφρύ κράμα αλουμινίου, αλλά αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο είναι η σχεδίασή τους και η βαφή με την ανοδίωση που μαγνητίζει τα βλέμματα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το επιθετικό προφίλ της μοτοσυκλέτας.

 

Ρυθμιζόμενα λεβιέ

Τα λεβιέ του πίσω φρένου και του κιβωτίου είναι ρυθμιζόμενα σε τρεις θέσεις (εμπρός-πίσω), έτσι ώστε ο αναβάτης μπορεί να προσαρμόσει απόλυτα τη θέση οδήγησης στα μέτρα του, ανάλογα με το σωματότυπο και τις προτιμήσεις του.

 

Επανασχεδιασμένη εξάτμιση

Το ανοξείδωτο περίβλημα και η νέα εσωτερική επίστρωση του τελικού της εξάτμισης διατηρούν χαμηλά τη θερμοκρασία, με στόχο όχι μόνο την απόδοση, αλλά και την άνεση του συνεπιβάτη λόγω της τοποθέτησης του ποδιού του κοντά στην περιοχή. Οι σωλήνες εξαγωγής και το τελικό έχουν επανασχεδιαστεί και είναι πλέον μεγαλύτερα σε μέγεθος, με καλύτερη ροή αέρα αλλά και μειωμένο ήχο προκειμένου να πληρούνται οι νέες προδιαγραφές, με ταυτόχρονα οφέλη στην κατανομή της ροής στις χαμηλές στροφές. Επίσης, πέρα από το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα, η κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι επιτρέπει τη διατήρηση της θερμοκρασίας χαμηλά, συμβάλλοντας στη μεγάλη διάρκεια ζωής της εξάτμισης.

 

Αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι

Το εντυπωσιακό σε εμφάνιση και στιβαρό σε αίσθηση μονόμπρατσο ψαλίδι, έχει κατασκευαστεί με την πιο εξελιγμένη μέθοδο χύτευσης του εργοστασίου. Χάρη στο συνδυασμό εξειδικευμένων υλικών και της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το αλουμινένιο ψαλίδι αποκτά την ακαμψία και τις μελετημένες ελαστικότητες ενός αντίστοιχου ατσάλινου, με σημαντικά όμως μειωμένο βάρος και τα αντίστοιχα οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

 

Αναβαθμισμένες αναρτήσεις

Η 350R1 είναι εξοπλισμένη με περιφερειακά εξαρτήματα υψηλού επιπέδου, όπως το ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο 43mm και το πίσω αμορτισέρ αζώτου-λαδιού με διάμετρο στα 52mm, Το πακέτο των αναρτήσεων διαθέτει τις ιδανικές ρυθμίσεις για τις αποσβέσεις της συμπίεσης και της επαναφοράς, ισορροπώντας ιδανικά ανάμεσα στην άνεση και τη σπορ συμπεριφορά, ακόμη και όταν υπάρχει φορτίο στη μοτοσυκλέτα.

 

Σύστημα ψύξης

Η 350R1 διαθέτει ένα ψυγείο με μεγάλη επιφάνεια, με αντίστοιχα μεγάλη απαγωγική ικανότητα και ένα αντίστοιχα μεγάλο βεντιλατέρ διαμέτρου 140mm, έτσι ώστε ακόμη και σε πολύ μικρές ταχύτητες να διατηρείται η θερμοκρασία εντός του πλαισίου των προδιαγραφών. Παράλληλα, λειτουργεί επικουρικά και ένα μικρότερο ψυγείο λαδιού.

 

Νέο φιλτροκούτι και φίλτρο αέρα

Το φίλτρο και ο χώρος που φιλοξενείται (το φιλτροκούτι) έχουν επανασχεδιαστεί, με 30% μεγαλύτερη επιφάνεια και μία νέα σύνδεση προς όφελος και εδώ της ροπής, αλλά και του μειωμένου θορύβου που παράγει η μοτοσυκλέτα.

 

Η Daytona 350R1 θα πωλείται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή των €4.595 και θα διατίθεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

 

Επισκεφτείτε το site www.daytonamotors.gr/daytona_zontes/ και δείτε περισσότερα για την Daytona 350R1

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος, Υγρόψυκτος

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 – DOHC / 4

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

84.5 x 62

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI (BOSCH)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό Κάρτερ

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

39,5ps / 9500rpm (Sport)

ΡΟΠΗ

32,8Nm /7.500rpm

ΣΧΕΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

3,071

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

15 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

3,7 L/ 100km (WMTC3)

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2030 x 795 x 1120

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1395mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

150mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

795mm

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

25°

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

795mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

185 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 320mm
με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 265mm
με πλευστή δαγκάνα

ABS

Δικάναλο, BOSCH 9.1

ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Ανεστραμμένο πιρούνι
(134mm/43mm)

ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)

Monoshock
(52mm)

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70R17

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

160/60R17

 

Επόμενο άρθρο »

TRIUMPH TE-1 - Ολοκλήρωση του Ηλεκτρικού project

« Προηγούμενο άρθρο

DAYTONA by ZONTES - 350 X2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα