• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Donington Park: ΕΔ
O Jonathan Rea στην κορυφή
Νέα 15/07/2022 - 18:58

Η πρώτη μέρα δράσης στο Prosecco DOC UK Round έφτασε στο τέλος του για το grid του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes MOTUL FIM 2022. Ο πέμπτος γύρος της σεζόν πραγματοποιείται στο Donington Park, τη γενέτειρα των WorldSBK το 1988, και στο τέλος της πρώτης ημέρας, ήταν ο Jonathan Rea που ανέβηκε στην πρώτη θέση, κάνοντας καλύτερο γύρο από το ρεκόρ γύρου αγώνα για να πρωτοστατήσει στο τέλος της ημέρας.

O Jonathan Rea ήταν σε καλή φόρμα. Οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ1 προτού βρεθεί τελικά στην δεύτερη θέση, ενώ επιτέθηκε αμέσως στις ΕΔ2 το απόγευμα. Κατεβάζοντας κατευθείαν  τον χρόνο του περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα από το πρωί, ο Rea έθεσε το σημείο αναφοράς, προτού τερματίσει στην κορυφή των συνδυασμένων χρόνων, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Toprak Razgatlioglu. Ο ομόσταυλός του, Alex Lowes, ήταν επίσης σε πολύ καλή μέρα, με τον Βρετανό αναβάτη να είναι δεύτερος για το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ1 και να παραμένει στην πίστα με ένα σετ ελαστικών, χωρίς να επικεντρώνεται στον ρυθμό ενός γύρου αλλά αντίθετα να κοιτάζει τον ρυθμό αγώνα. Ήταν μια παρόμοια ιστορία στις ΕΔ2, με τους πολλούς γύρους να είναι το επίκεντρο της ημέρας, προτού τελικά τερματίσει τέταρτος. .

Έχοντας φτάσει στην κορυφή των ΕΔ1 για περισσότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου, ο Toprak Razgatlioglu ήταν για άλλη μια φορά ταχύτατος σε αυτήν που δήλωσε ως «αγαπημένη του πίστα». Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο βάθρο της καριέρας του στο Donington Park το 2018 και είχει εκεί δύο νίκες το 2021, ήταν λίγο περισσότερο από δύο δέκατα ταχύτερος από τον Rea για το μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2 πριν ο γρήγορος γύρος του Rea στο τέλος αφήσει τον Toprak στην δεύτερη θέση.  Αντίθετα, δεν ήταν μια δυνατή πρώτη μέρα για τον Andrea Locatelli. Ο Ιταλός ήταν μόλις 15ος στις ΕΔ1, πριν τερματίσει όγδοος κατά τις ΕΔ2 στους συνδυασμένους χρόνους.

Με ένα νέο ψαλίδι στη διάθεσή του, ήταν μια καλή μέρα για τον Scott Redding. Ο Άγγλος ήταν έκτος στις ΕΔ1 και ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα για σχεδόν ολόκληρες τις ΕΔ2. Το ψαλίδι, που έχει διαφορετική ακαμψία σε σχέση με το προηγούμενο, φαινόταν  να κάνει τη δουλειά για τον Redding, ο οποίος ολοκλήρωσε την ημέρα στην τρίτη θέση. 
Ήταν μια ελαφρώς πιο ήσυχη μέρα στο Donington Park για την Ducati, με τον Alvaro Bautista να ολοκληρώνει τις ΕΔ1 πίσω από τον ομόσταυλό του, Michael Ruben Rinaldi. Ωστόσο, με τις θερμοκρασίες της πίστας να ανεβαίνουν το απόγευμα, ο Bautista μπόρεσε να εδραιωθεί ως η κορυφαία Ducati, αλλά παρέμεινε μόνο πέμπτος συνολικά, πάνω από επτά δέκατα μακριά από τον Jonathan Rea. Στα τελευταία στάδια των ΕΔ2, ο Rinaldi, αφού ήταν τρίτος στις ΕΔ1, τερμάτισε έκτος στο τέλος της ημέρας, έχοντας μια πτώση στην 12η στροφή. 


Όσον αφορά τους ανεξάρτητους αναβάτες, ήταν ο Loris Baz που κέρδισε τις τιμητικές διακρίσεις με το νέο ψαλίδι και στην BMW M1000RR του. Πραγματοποιώντας 22 γύρους, ο Baz κατάφερε να πάρει την έβδομη θέση στους συνδυασμένους χρόνους. Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Garrett Gerloff στην ένατη θέση και ο Leon Haslam στην 10η.

Επόμενο άρθρο »

Ducati: Δεν θα δίνουμε εντολές ομάδας στους αναβάτες μας

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμος να ξεκινήσει φυσικοθεραπεία ο Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα