• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Έμαθα τα περισσότερα από τον Marquez
Το να κάνεις 25 γύρους πίσω του σου δείχνει πολλά
Νέα 16/07/2022 - 17:54

Ο Fabio Quartararo ήταν καλεσμένος στο DAZN σε ένα νέο πρόγραμμα που η ισπανική πλατφόρμα αποκαλεί «Carpool», όπου οι καλεσμένοι λαμβάνουν συνεντεύξεις σε ένα αυτοκίνητο. 


Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το πιο ενδιαφέρον είναι πιθανώς η σχέση του Fabio με τον Marc Marquez, έναν αναβάτη που ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των MotoGP πριν από την έλευση του Quartararo.


"Ο Marc Marquez είναι ο αναβάτης από τον οποίο έμαθα τα περισσότερα στην πίστα. Κάνοντας 25 γύρους πίσω από τον Marc, όντας κοντά του, χωρίς να κάνεις πολλά λάθη, μαθαίνεις πραγματικά πολλά. Είναι εκπληκτικό τι έμαθα από αυτόν και τι μου άφησε".

Ο Fabio παραδέχτηκε επίσης ότι άλλαξε την προσέγγισή του μετά το 2020, όταν θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον πρώτο του τίτλο.


"Έχω αποκτήσει περισσότερη εμπειρία. Όταν ήμουν πρώτος στη βαθμολογία και είχα δύο περισσότερους βαθμούς από τον Joan Mir, σκεφτόμουν το πρωτάθλημα. Αντ 'αυτού, από πέρυσι και μετά, άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη σε κάθε αγώνα και το έκανα. Δεν νοιάζομαι τόσο πολύ για το πρωτάθλημα πια. Είτε με πέντε είτε με τριάντα πέντε βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα, αυτό που θέλω είναι να κερδίσω. Το ίδιο είναι και φέτος. Νομίζω ότι αυτή είναι η εμπειρία του να είμαι ήδη στην κορυφή του πρωταθλήματος".

Η σεζόν έφερε στο προσκήνιο νέους αντιπάλους για τον Fabio, ο οποίος θα έβλεπε πριν τον Bagnaia ως τον βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο.


"Ο αντίπαλός μου; Πριν από την αρχή της χρονιάς, θα έλεγα ο Pecco. Τώρα, στους τελευταίους αγώνες, έχασε πολλούς βαθμούς, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα είναι εκεί. Αλλά ο Aleix Espargarò φαίνεται να είναι ο πιο συνεπής. Είναι επίσης συνεχώς στο βάθρο. Είναι πάντα εκεί ψηλά".

Τέλος, ο Fabio σχολίασε την απόφασή του να μείνει στη Yamaha.


"Όταν κερδίζεις ένα πρωτάθλημα με μια ομάδα και την επόμενη χρονιά δεν βελτιώνεσαι όπως θα ήθελες, η αλήθεια είναι ότι έχεις αμφιβολίες. Έχω όμως επιλέξει το καλύτερο πρόζτεκτ και πιστεύω ότι η Yamaha θα είναι η καλύτερη ομάδα για τα επόμενα χρόνια".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Donington Park: Αγώνας Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK Donington Park: Πρώτος Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα