• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Doohan: O Marc Marquez θα κερδίσει ξανά
Νέα 20/07/2022 - 11:04

Ο Marc Marquez ευχαρίστησε πρόσφατα δημόσια τον Mick Doohan – πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή με τη Honda από το 1994 έως το 1998, με 54 νίκες στα Grand Prix – για την ηθική του υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου με όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις του.

Ο Αυστραλός αναβάτης, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες της Honda, εμφανίζεται κάθε τόσο στα Grand Prix. Διατηρεί φιλική σχέση με τον "Magic Marc" και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Marquez παραδέχεται ότι παρακινήθηκε από τον Doohan, ο οποίος είχε επίσης επιστρέψει για να κερδίσει μετά από ένα σοβαρό ατύχημα στο Assen.

"Δεν νομίζω ότι είχα πολλά να κάνω με την ανάρρωσή του, ειλικρινά", εξήγησε σεμνά ο Doohan σε συνέντευξή του στην AS. "Μιλάμε για χρόνια λόγω της σχέσης μου με τη Honda. Το πρώτο μου μέλημα είναι η ασφάλειά του, η υγεία του, η ζωή του μετά τους αγώνες. Γιατί οι αγώνες, όταν τους βλέπουμε προοπτικά, είναι μόνο ένα μικρό μέρος της ζωής μας. Τώρα έχουμε μιλήσει αρκετές φορές, πιο συχνά από τον τραυματισμό του πριν από μερικά χρόνια. Ο τραυματισμός που έπαθα εγώ και αυτός που έπαθε δεν συγκρίνονται αλλά, ψυχολογικά, έχεις τις ίδιες σκέψεις. Νομίζω ότι προσπαθώ να τον διευκολύνω να τα χωνέψει όλα αυτά μέσα από την εμπειρία κάποιου που έχει ζήσει κάτι αντίστοιχο".

Ο Mick κατάφερε να σώσει το πόδι του χάρη στην επέμβαση του Δρ. Costa και ανέβηκε ξανά στη μοτοσυκλέτα για να προσπαθήσει να κερδίσει τον τίτλο που τελικά πήγε στον Rainey. Για τον Marc, ήταν μια σειρά από λάθη, μετά από μια προφανώς ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση στο δεξιό βραχιόνιο, που τον απομάκρυνε από τους αγώνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πώς νιώθει ένας πρωταθλητής σε μια τέτοια κατάσταση; Ο Mick Doohan ξέρει.

"Ο Marc είναι ξεκάθαρα πολύ γρήγορος και ψυχικά δυνατός. Αυτό που νιώθει είναι απογοήτευση. Η απογοήτευση του ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί όπως παλιά. Γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνέλθει, να διορθωθεί το χέρι του με τον σωστό τρόπο και να επιστρέψει στα καλύτερά του. Τότε θα μπορέσει να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα με τον τρόπο που χρειάζεται  να την οδηγήσει, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του και να κερδίσει ξανά".

Θα τα καταφέρει όμως; Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι.

"Δεν είναι εύκολο, ποτέ δεν είναι εύκολο. Ο αθλητισμός δεν περιμένει κανέναν", είπε ο Mick. "Αλλά έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να κερδίζει αγώνες με ένα χέρι. Κέρδισε έξι πρωταθλήματα MotoGP και δεν μπορείς να πάρεις αυτό το αποτέλεσμα αν είσαι μαλακός. Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Είναι είκοσι εννέα ετών. Είναι ακόμα νέος. Αν είναι σωματικά ικανός, αν μπορεί να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, αν κερδίζει ήδη μόνο με ένα χέρι... Νομίζω ότι θα τα καταφέρει με δύο χέρια και δύο πόδια".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Είμαι ψυχολογικά κουρασμένος

« Προηγούμενο άρθρο

O Alex Rins στην Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα