• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Είμαι ψυχολογικά κουρασμένος
Χρειαζόμουν αυτό το διάλειμμα
Νέα 20/07/2022 - 21:11

Η σεζόν  του 2022 ήταν η πιο δυνατή που είχε ποτέ ο Aleix Espargaro στην καριέρα του, έχοντας πάρει την παρθενική του νίκη στα MotoGP τον Απρίλιο στην Αργεντινή.

Έκτοτε, έχει ανέβει άλλες τέσσερις φορές στο βάθρο και έχει τερματίσει εκτός της πρώτης πεντάδας μόνο δύο φορές στους πρώτους 11 αγώνες.

Οι ελπίδες του για τίτλο δέχτηκαν ένα πλήγμα στη Βαρκελώνη, όταν υπολόγισε λάθος πόσοι γύροι του είχαν απομείνει και πανηγύρισε πολύ νωρίς, χάνοντας μια ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Αλλά μια εκπληκτική ανάκαμψη μέχρι την τέταρτη θέση στο Assen πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα μετά την πτώση του Fabio Quartararo (που οδήγησε και σε έξοδο του ίδιου από την πίστα) σημαίνει ότι ο Espargaro απέχει τώρα μόλις 21 βαθμούς από τον αναβάτη της Yamaha στη δεύτερη θέση στην κατάταξη.

Μιλώντας πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές τον περασμένο μήνα, ο Espargaro είπε ότι ήταν ο στόχος του να διατηρήσει την διαφορά μικρότερη των 25 βαθμών, αλλά παραδέχεται ότι χρειαζόταν το διάλειμμα των πέντε εβδομάδων για να ξεκουραστεί.

 

"Ειλικρινά, είμαι πολύ κουρασμένος. Είμαι σούπερ, σούπερ εξαντλημένος", είπε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε η σεζόν να συνεχιστεί αμέσως μετά τον Assen για να χτίσει τη δυναμική του στον αγώνα του πρωταθλήματος.

"Χρειάζομαι ξεκούραση. Όχι πέντε εβδομάδες, αλλά ειδικά διανοητικά φέτος για μένα είναι τελείως διαφορετικό από άλλες χρονιές, κάτι που υποθέτω ότι είναι φυσιολογικό, παλεύω για τον τίτλο. Όμως ήμουν στο τροχόσπιτο και έβλεπα μια ταινία με τον γιο μου και ήμουν πολύ κουρασμένος".

"Πήγα για ύπνο στις 9 το βράδυ, οπότε χρειάζομαι πραγματικά ξεκούραση για το μυαλό μου, για να αποσυνδεθώ. Τώρα είμαι χαρούμενος γιατί είπα ότι ήθελα να πάω διακοπές με λιγότερο από έναν αγώνα (βαθμολογική διαφορά από τον πρώτο) και έχω 21 βαθμούς. Οπότε, θα συνεχίσω να πιέζω τον Fabio".

Ο Espargaro μπαίνει στο δεύτερο μισό της σεζόν με εξασφαλισμένο το μέλλον του στην Aprilia, αφού συμφώνησε για ένα νέο διετές συμβόλαιο τον Μάιο.

Επόμενο άρθρο »

Lecuona: Δεν ήμουν έτοιμος για τα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Doohan: O Marc Marquez θα κερδίσει ξανά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα