• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Puig: Η φιλοσοφία της Honda είναι να μην τα παρατάμε ποτέ
Μπορεί να μας πάρει χρόνο, αλλά θα τα καταφέρουμε
Νέα 21/07/2022 - 17:32

H Honda έχει πάρει μόλις 85 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μέχρι στιγμής το 2022 μετά από 11 αγώνες και έχει ανέβει μόλις μια φορά στο βάθρο χάρη στον Pol Espargaro που πήρε την τρίτη θέση στο Qatar.

Έκτοτε, το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν μια τέταρτη θέση για τον Marc Marquez στη Jerez, με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος αναβάτης της Honda στη βαθμολογία, στη 13η θέση με 60 βαθμούς.


Η Honda αναθεώρησε την RC213V της για το 2022 για να βελτιώσει τα προβλήματα πρόσφυσης στο πίσω μέρος που την ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φαινομενικά έχει σημειώσει μικρή πρόοδο, ενώ κάνει επίσης τη μοτοσυκλέτα πιο δύσκολη στο μπροστινό μέρος.

Μιλώντας ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, ο Puig παραδέχεται ότι η Honda «προφανώς δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική» και λέει ότι πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της για να επιστρέψει στις νίκες.

"Λοιπόν, δεν είναι μια καλή σεζόν για εμάς και δεν υπάρχει τίποτα πιο αναλυτικό να πούμε για την κατάσταση", είπε. "Σαφώς δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και πρέπει να βελτιωθούμε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε".

"Μπορούμε να το πούμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, δίνοντας μια μεγάλη εξήγηση, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να βελτιωθούμε και πρέπει να αλλάξουμε τις διαδικασίες μας".

"Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Στην ιστορία της Honda, είχαμε περισσότερες καλές στιγμές παρά κακές στιγμές, με βάση τα αποτελέσματα. Αλλά τώρα είμαστε σε άσχημη κατάσταση, οπότε τώρα πρέπει να το διορθώσουμε. Η ιστορία της Honda είναι ότι δεν τα παρατάμε ποτέ. Μπορεί να μας πάρει χρόνο, αλλά θα φτάσουμε εκεί".

"Αλλά μάλλον πρέπει να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο σκέψης μας και το βασικό σημείο είναι να μην τα παρατάμε στο κυνηγητό, στη θέληση να βρούμε τις καλύτερες λύσεις".

Όσον αφορά τη γκάμα των αναβατών της, η Honda θα προχωρήσει σε μια νέα κατεύθυνση το 2023, καθώς πρόκειται να αλλάξει τους Pol Espargaro, Alex Marquez και Takaaki Nakagami.

Ο Marquez, ο οποίος θα μετακομίσει στην Gresini Ducati, θα αντικατασταθεί από τον Alex Rins της Suzuki, ενώ ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, αναμένεται να πάρει τη θέση του Espargaro στην εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Όσο για τον Nakagami φαίνεται ότι θα μπορούσε να χάσει τη θέση του από τον αναβάτη της Moto2, Ai Ogura, ενώ ο Espargaro πρόκειται να επιστρέψει στην Tech 3 και την KTM.

Επόμενο άρθρο »

O Jonathan Rea υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με την Kawasaki

« Προηγούμενο άρθρο

Lecuona: Δεν ήμουν έτοιμος για τα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα