• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Most: Πρώτος Αγώνας
Νίκη για τον Bautista με πάνω από 2 δευτερόλεπτα διαφορά
Νέα 30/07/2022 - 16:49

Ιστορία γράφτηκε στον πρώτο αγώνα στον Γύρο της Τσεχίας καθώς η Ducati πήρε το 1000ο της βάθρο στα Superbikes, αφού ο Alvaro Bautista έδωσε την μάχη για τη νίκη στο Autodrom Most. Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά, αλλά μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή για να αυξήσει την βαθμολογική του διαφορά, σε έναν αγώνα που διεξήχθη σε μικτές συνθήκες.

Ο Bautista ξεκίνησε από τη δεύτερη σειρά, αλλά σύντομα μπόρεσε να μειώσει την διαφορά από τους Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea. Ο Ισπανός της Ducati πέρασε στη δεύτερη θέση στον 11ο γύρο με μια κίνηση στον Toprak Razgatlioglu στην 20η στροφή, προτού περάσει και τον Rea στην πρώτη στροφή του επόμενου γύρου. Μετά από αυτό άνοιξε την διαφορά και κατάφερε να κερδίσει για πάνω από 2 δευτερόλεπτα, κατακτώντας την έβδομη νίκη του για το 2022 και την 23η νίκη της καριέρας του.


Η μάχη για το βάθρο συνεχίστηκε στον τελευταίο γύρο μεταξύ των Razgatlioglu, Scott Redding και Jonathan Rea. Ο Razgatlioglu έκανε μια σκληρή κίνηση στο Redding στην 13η στροφή, με τον Redding να βγαίνει λίγο εκτός γραμμής και να επιτρέπει στον Rea να πλησιάσει τον αναβάτη της BMW. Στην 15η στροφή, ο Rea έψαχνε να κάνει μια κίνηση στον Redding για να ανέβει στις θέσεις του βάθρου, αλλά ο Redding κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και να πάρει την τρίτη θέση, πίσω από τον Razgatlioglu. Ο Razgatlioglu έχει πλέον 67 βάθρα στην καριέρα του στα WorldSBK, ενώ ο Redding είναι στα 39, με τον Βρετανό αναβάτη να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Scott Russell στην 25η θέση στη λίστα όλων των εποχών.

Ο Axel Bassani πήρε την πέμπτη θέση και τερμάτισε ως ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης. Στα πρώτα στάδια, ο Bassani ήταν στην τέταρτη θέση, αλλά τελικά προεπσράστηκε από τον Redding και έχασε επαφή με το γκρουπ των πρωτοπόρων. Στα τελευταία στάδια ο Andrea Locatelli τον πλησίασε, αλλά τελικά ο Bassani έμεινε μπροστά. Ο Michael Ruben Rinaldi πήρε την έβδομη θέση, έχοντας ξεκινήσει τρίτος, αλλά χάνοντας έδαφος στις πρώτες στροφές. 


Στην πρώτη επίσκεψή του στο Autodrom Most, ο Iker Lecuona συνέχισε το σερί των τερματισμών του στην πρώτη δεκάδα, με τον Ισπανό rookie να τερματίζει στην όγδοη θέση. Ήταν λίγο περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Alex Lowes στην ένατη θέση με τον Garrett Gerloff να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Έδωσε μάχη στο Most ο Περιστεράς

« Προηγούμενο άρθρο

O Sylvain Guintoli εξετάζει την επιστροφή του στα Superbikes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα