• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo & Milone για την e-mobility
Στo Mugello συνέντευξη για το μέλλον...
Νέα Αγοράς 02/08/2022 - 13:36

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

Βρεθήκαμε στην πίστα του Μουτζέλο όπου είχαμε τη χαρά να οδηγήσουμε με τον 5 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Χόρχε Λορένθο στα πλαίσια της εκδήλωσης ProDay 2, που οργάνωσε η Vmoto η γνωστή κατασκευάστρια ηλεκτρικών δίτροχων. Βέβαια στην πίστα οδηγήσαμε Yamaha R1, ενώ τις ηλεκτρικές της οδηγήσαμε μετά στο πάρκινγκ!

O επικεφαλής της εταιρίας στην Ιταλία και μέλος του ΔΣ παγκοσμίως, ο τρομερός Γκρατσιάνο Μιλόνε ονομάζει τα προϊόντα της εταιρίας του “εργαλεία αστικής μετακίνησης” και με βάση αυτή τη θεώρηση έγινε και η συνέντευξή μας, η οποία προνλήθηκε και στην εκπομπή Grand Prix στην Cosmote TV.

ΧΟΡΧΕ ΛΟΡΕΝΘΟ – Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Νομίζω ότι έχουμε ΕΝΑΝ πλανήτη, έτσι τα τελευταία 100 χρόνια ή τα τελευταία 50 χρόνια, πιέσαμε πολύ τον πλανήτη με τα αυτοκίνητα, τα εργοστάσια και όλα τα άλλα και τώρα είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι καταλάβαμε ότι έχουμε μόνο έναν πλανήτη και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε με τα οχήματα να έχουμε λιγότερες εκπομπές καυσαερίων. Σίγουρα μεσοπρόθεσμα το μέλλον είναι ηλεκτρικό, ειδικά στην πόλη και νομίζω ότι θεσπίζονται νέοι κανόνες ότι σε μερικά χρόνια θα είναι μόνο ηλεκτρικά τα νέα μοντέλα. Έτσι η Vmoto Soco είναι ένας από τους πρωτοπόρους, από τους πρώτους που ξεκίνησαν με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και είμαι υπερήφανος που είμαι ο επικεφαλής αυτού του πρότζεκτ.

ΔΔ: Πραγματικά, υπάρχει ευχαρίστηση στην οδήγηση μιας τέτοιας μοτοσυκλέτας;

ΧΛ: Ναι, βέβαια είναι διαφορετικά από ότι με το θερμικό κινητήρα, γιατί ο ήχος είναι διαφορετικός, αλλά πρέπει να το συνηθίσουμε! Για παράδειγμα στο MotoGP 20 πριν χρόνια ήταν δίχρονα και όταν άλλαξαν σε τετράχρονα όλοι παραπονιόταν, αλλά τελικά όλοι προσαρμόστηκαν και το συνήθισαν. Το ίδιο θα συμβεί και με τα ηλεκτρικά, γιατί η προτεραιότητα είναι να σώσουμε τον κόσμο, για τα παιδιά μας στο μέλλον. 

ΔΔ: Ας ρωτήσουμε οι δυό μας αυτόν τον άνθρωπο που είναι πίσω από την Έρευνα και την Εξέλιξη αυτών των μοτοσυκλετών, για τη σημερινή ημέρα και για τις μελλοντικές εξελίξεις που κάνουν στην εταιρία του.

ΓΚΡΑΤΣΙΑΝΟ ΜΙΛΟΝΕ – Πρόεδρος Εξέλιξης Vmoto

Πιστεύω ότι η καλύτερη εξέλιξη για τα νέα προϊόντα είναι να μοιραστούν την εμπειρία, την παραδοσιακή μοτοσυκλετιστική εμπειρία με τη νέα τεχνολογία, τους νέους κινητήρες των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Νομίζω ότι η καλύτερη λύση για το μέλλον είναι να πάρουμε πολλές εμπειρίες, από τους Πρωταθλητές και από τους μηχανολόγους και να κάνουμε μίξη αυτής της εμπειρίας για να μελετήσουμε τα νέα προϊόντα του μέλλοντος. Μόνο 100% ηλεκτρικά για την κίνηση στην πόλη. 

ΔΔ; Και για σήμερα; ήταν μια καλή εμπειρία για σένα προσωπικά;

ΓΜ: Είναι σημαντικό, γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να μπουν στη νέα εποχή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και όπως και νάχει τώρα είναι αδύνατο να κινηθείς σε μια πίστα με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια μεγάλη εκδήλωση, όλοι είναι ευχαριστημένοι, είναι ένα μεγάλο πάρτυ για όλους τους φίλους μας για να προβάλουμε το νέο μέλλον, τα νέα προϊόντα. 

ΔΔ: Χόρχε συμφωνείς μαζί του;

ΧΛ (γελώντας): Βέβαια ...πρέπει να συμφωνήσω!

Επόμενο άρθρο »

Brembo - Τα φρένα στην πίστα του Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Daytona Best Electric Versus 125e

Χορηγοί