• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτος στην βαθμολογία μετά την νίκη του ο Fernandez
Παρθενικό βάθρο για τον Alonso Lopez
Νέα 07/08/2022 - 18:55

Augusto Fernandez vs Alonso Lopez – μια συναρπαστική μάχη στην Moto2 στο Silverstone, η οποία έφτασε στον τελευταίο γύρο καθώς ο Fernandez άρπαξε τη νίκη από τα χέρια του Lopez σε μια θεαματική αναμέτρηση, ενώ ο τοπικός ήρωας, Jake Dixon, ολοκλήρωσε το βάθρο στο Grand Prix της πατρίδας του. 

Ο Joe Roberts κατάφερε να στρίψει πρώτος, αλλά ο Ai Ogura ήταν ο αναβάτης που προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου γύρου. Ωστόσο, ο Lopez πήρε το προβάδισμα στην αρχή του δεύτερου γύρου, αφού έκανε μια φανταστική εκκίνηση από την 8η θέση. 

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Celestino Vietti,  δεν έκανε την εκκίνηση που θα ήθελε από τη δεύτερη σειρά και ήταν ήδη εκτός της πρώτης εξάδας. Εκτίοντας την ποινή μεγάλου γύρου που είχε, ο Ιταλός βγήκε πάλι στην πίστα στην 11η θέση, πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Η πρώτη τετράδα των Lopez, Canet, Ogura και Fernandez στη συνέχεια ξεχώρισε, με τον Dixon να τους κυνηγάει στην πέμπτη θέση, όντας ένα δευτερόλεπτο μακριά. Μετά από μερικούς γύρους, ο Dixon γεφύρωσε τη διαφρορά και έφτασε στον πίσω τροχό του Fernandez, με τον ομόσταυλό του, Albert Arenas να πλησιάζει και αυτός. 


Με εννέα γύρους να απομένουν, το προβάδισμα του Lopez έφτασε στα 0,8 δευτερόλεπτα. Αυτή η διαφορά έφτασε το ένα δευτερόλεπτο μέχρι το τέλος του γύρου, καθώς ο Fernandez πέρασε τον Canet για την δεύτερη θέση, ενώ πιο πίσω ο Arenas έπεσε στην τέταρτη στροφή, αναγκάζοντας τον Arbolino να βγει εκτός πίστας για να αποφύγει την πεσμένη μοτοσυκλέτα και να χάσει θέσεις. Δύο γύρους αργότερα, οι Ogura και Canet βγήκαν λιγο εκτός γραμμής, επιτρέποντας στον Dixon να περάσει στην τρίτη θέση. 

Ο Fernandez έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα στον 13ο γύρο και κυνηγούσε τον Lopez. Με τέσσερις γύρους να απομένουν, η διαφορά είχε εκμηδενιστεί, καθώς οι Dixon, Ogura και Canet πάλευαν μεταξύ τους για την τελευταία θέση του βάθρου. 
 
Ο Lopez αμυνόταν σαν λιοντάρι και είχαμε φτάσει πλέον στον τελευταίο τομέα του τελευταίου γύρου. Και ήταν ακριβώς εκεί, στην 16η στροφή, όπου ο Fernandez όρμησε. Αργά στα φρένα, βαθιά στην στροφή, ο Lopez προσπάθησε να προστατεύσει το προβάδισμά του, αλλά ο Fernandez πέρασε με το ζόρι. Ο Lopez προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Fernandez του έκλεισε την πόρτα, φτάνοντας στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη και ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς διαφορά.

Το πρώτο βάθρο του Lopez στην Moto2 ήταν εντυπωσιακό, ενώ ο Dixon επιβλήθηκε των Ogura και Canet για να πάρει το δεύτερο βάθρο του στην Moto2.

H τέταρτη θέση του Ogura μπροστά από τον Canet θα μπορούσε να είναι δύο ζωτικής σημασίας βαθμοί στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Vietti κατάφερε τελικά να ανέβει μέχρι την έκτη θέση μετά την ποινή του. Ο Roberts, παρά την δυναμική αρχή του, τερμάτισε τελικά έβδομος. Την δεκάδα έκλεισαν οι Jorge Navarro, Filip Salač και Bo Bendsneyder.

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Δεν δοκιμάσαμε το σκληρό ελαστικό και αυτό ήταν το λάθος μας

« Προηγούμενο άρθρο

Η νίκη του Bagnaia τον ξαναβάζει στο Πρωτάθλημα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα