• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro: Δεν ξέρω αν στην Honda γνωρίζουν τι συμβαίνει
Δεν φαίνεται να αντιδρούν καθόλου
Νέα 09/08/2022 - 16:53

Ο Pol Espargarο, o οποίος θα επισημοποιήσει την επιστροφή του στην ΚΤΜ, πιθανότατα στο Grand Prix της Αυστρίας, σίγουρα θα βρει το δεύτερο μέρος της σεζόν εξαιρετικά μεγάλο.

Μετά από έναν αξιοσημείωτο χειμώνα και έναν πολύ ελπιδοφόρο πρώτο αγώνα, στον οποίο πάλεψε για την νίκη και τερμάτισε στο βάθρο, τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι αναβάτες της Honda μπήκαν σε μια κατάσταση ελεύθερης πτώσης που εμπόδισε οποιονδήποτε από αυτούς να επιστρέψει στο βάθρο. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό γεγονός: παρά το ότι έχασε έξι αγώνες, ο Marc Márquez, 14ος στην βαθμολογία, παραμένει ο κορυφαίος αναβάτης της Honda, με 15 βαθμούς διαφορά έναντι του Takaaki Nakagami, ο οποίος είναι η επόμενη Honda στην 16η θέση. 


Βεβαίως η Honda δεν βρίσκεται σε καλή θέση. Έχοντας χάσει τον ηγέτη της, Marc Marquez, δεν μπορεί να υπολογίζει πλέον στον Pol Espargaro, ο οποίος θα μετακομίσει στην Tech3 ή στον Alex Marquez, ο οποίος θα βρεθεί στην Gresini. 

Στο Silverstone, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Espargaró δεν βρήκε ποτέ την αίσθηση που θα του επέτρεπε να είναι αισιόδοξος. Το Σάββατο δεν κατάφερε να περάσει από τις ΚΑΤ1 και ήδη στους πρώτους γύρους του αγώνα την Κυριακή, βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις του, μέχρι σιγά σιγά να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην 14η θέση, δύο δέκατα πίσω από τον Nakagami και 13,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Pecco Bagnaia.

Μετά τον αγώνα, ο Pol Espargaró ήταν περισσότερο απογοητευμένος από την έλλειψη αντίδρασης που δείχνει η Honda παρά την δύσκολη κατάστασή της –είναι τελευταία στην βαθμολογία των κατασκευαστών – παρά από το αποτέλεσμα αυτού του τελευταίου Grand Prix.

"Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η Honda δεν εκφράζεται, ότι δεν υπάρχει αντίδραση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Pol. "Δεν τους βλέπω να ανησυχούν ιδιαίτερα στην Honda. Δεν ξέρω πως να το ερμηνεύσω αυτό. Το χειρότερο είναι ότι ένας κατασκευαστής όπως αυτός δεν δείχνει τις δυνατότητές του", παραδέχτηκε ο Espargaró, σε δηλώσεις του στο Motorsport.com.

"Πριν από πέντε χρόνια φαινόταν αδιανόητο ότι οι ιαπωνικές εταιρίες θα "κατέρρεαν" σιγά σιγά και ότι οι Ιταλοί θα ανέβαιναν τόσο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να προβλεφθεί", πρόσθεσε ο Καταλανός.


"Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ιδέα τι πιστεύει η Honda. Δεν ξέρω αν αυτό που συμβαίνει εδώ φτάνει στην Ιαπωνία. Με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να γίνεται γιατί δεν λαμβάνουμε το υλικό που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα", κατέληξε ο αναβάτης του HRC.

Επόμενο άρθρο »

4ος ο Παναγιώτης Κολλάρος στη βαθμολογία του Trofeo Prime Pieghe

« Προηγούμενο άρθρο

Pit Beirer: Θα ανακοινώσουμε τον έναν αναβάτη της Tech3 στην Aυστρία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα