• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Στους τελευταίους γύρους έχανα και το μπροστινό και το πίσω
Το Silverstone είναι μια από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο
Νέα 11/08/2022 - 18:53

Ο Jack Miller, ο οποίος πέρασε ολόκληρο το Grand Prix της Βρετανίας στις τρεις πρώτες θέσεις, ήταν αναμφισβήτητα ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati, παρά το γεγονός ότι ο Francesco Bagnaia κέρδισε τελικά τον τέταρτο του αγώνα κατά τους τελευταίους επτά γύρους.

Πιο γρήγορος από τον ομόσταυλό του στην αρχή και στο τέλος, ήταν το μεσαίο μέρος του αγώνα όπου ο Bagnaia βρήκε ρυθμό και πέρασε μπροστά.

Αν και έχασε την δεύτερη θέση από τον Maverick Viñales με τρεις γύρους να απομένουν, ο Miller πλησίασε τους δύο πρώτους κατά τον τελευταίο γύρο και προσπάθησε να κάνει μια κίνηση στον αναβάτη της Aprilia. Αλλά αφού είδε τον Viñales να προστατεύει την εσωτερικ'η του να κατευθυνόμενος προς το «Brooklands» (στροφή 16), ο Miller αρκέστηκε στην τρίτη θέση.


Μιλώντας στο BT Sport μετά τον αγώνα, ο Μίλερ είπε: "Έχασα τον ρυθμό μου προς το τέλος. Άρχισα να υποφέρω λίγο με το μπροστινό. Όταν ο Pecco με πέρασε, σκέφτηκα: "Εντάξει, θα μείνω εδώ για λίγο, ένιωθα πιο δυνατός από αυτόν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν επρόκειτο να κάνω κάποια βλακεία. Ήμασταν 1-2 εκείνη την στιγμή οπότε δεν χρειαζόταν".

"Έξι γύρους από το τέλος, άρχισα να χάνω πολύ το μπροστινό. Μετά χρησιμοποιούσα το πίσω μέρος για να τελειώσω τις στροφές. Μετά άρχισα να χάνω το πίσω μέρος παντού. Ειλικρινά, πανικοβλήθηκα με τρεις γύρους να απομένουν!".


"Στον προτελευταίο γύρο ηρέμησα και κατάλαβα πώς θα μπορούσα να ξεπεράσω τα προβλήματα που είχα. Είχα μια στιγμή στο σικέιν στην πίσω ευθεία, βγήκα εκτός γραμμής και περίμενα να με περάσουν τρεις μοτοσυκλέτες!".

"Στον τελευταίο γύρο (όπου είχα βρει και πάλι λίγο ρυθμό) σκέφτηκα να κάνω μια κίνηση στον Μaverick, στο τελευταίο σικέιν όπου έκανα την κίνηση στον Aleix πέρυσι, αλλά ήταν τόσο προστατευτικός με τις γραμμές του. Σκέφτηκα "μην είσαι ηλίθιος, απλά πάρε την τρίτη θέση"!".

"Ήμουν πανικοβλημένος γιατί, στην πρώτη και στην 12η στροφή, ακούς μοτοσυκλέτες! Είναι σαν να βρίσκεται κάποιος στην εσωτερική σου! Δεν ξέρω τι είναι, μάλλον έχει να κάνει με τους τοίχους και την ηχώ!"

Στο Silverstone είχαμε τον δεύτερο πιο σφιχτό τερματισμό της πρώτης δεκάδας στην ιστορία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η απόδοση που κάνει τους χρόνους τόσο κοντινούς, καθώς ο Miller πιστεύει επίσης ότι η ίδια η πίστα μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσο καλά μπορούν να αγωνιστούν ο ένας ενάντια του άλλου.

"Δεν μπορώ να να πω αρκετά καλά λόγια για το Silverstone. Είναι μια από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο", ανέφερε ο Αυστραλός. "Είναι μια σωστή πίστα Grand Prix παλιάς σχολής, μεγάλος γύρος και έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Γι' αυτό βλέπετε την πρώτη δεκάδα τόσο κοντά.".

Επόμενο άρθρο »

Rins: Έχασα εντελώς το κράτημα πίσω

« Προηγούμενο άρθρο

Morbidelli: Ο Fabio είναι το αουτσάιντερ στην μάχη του τίτλου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα