• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H GASGAS στα MotoGP;
Νέες φήμες για την συμμετοχή της θυγατρικής της ΚΤΜ στην ομάδα της Tech3
Νέα 15/08/2022 - 14:08

 

Το επόμενο έτος, η Tech 3 που διαχειρίζεται ο Hervé Poncharal, η οποία έχει συμφωνία με την KTM έως το 2026, θα μπορούσε να αγωνιστεί με την επωνυμία GASGAS που ανήκει στην Pierer Mobility AG, μαζί με την KTM και τη Husqvarna. Για την ιστορία, για ενδέκατη συνεχόμενη φορά, ο Όμιλος κατάφερε να πραγματοποιήσει ρεκόρ εσόδων 2.041,7 εκατομμύρια ευρώ (+ 33,4%) το 2021.

Η είδηση ​​αναφέρθηκε από την Speedweek, πάντα καλά ενημερωμένη για τον κατασκευαστή από το Mattighofen, η οποία περιστρέφεται γύρω από μια φήμη που κυκλοφορούσε στο paddock εδώ και αρκετό καιρό (ήδη από το Le Mans) ως μια ομάδα που θα αντικαθιστούσε την Suzuki, όμως οι φήμες τότε διαψεύστηκαν από την ΚΤΜ και από το γεγονός ότι ο Carmelo Ezpeleta προσπαθούσε να πείσει τη BMW να μπει στα MotoGP.

Ο στόχος του αφεντικού της Dorna ήταν να επιστρέψει σε 24 μοτοσυκλέτες στην σχάρα εκκίνησης, ενώ τώρα, αν η GASGAS αναλάβει την Tech3 θα ήταν μόνο μια επιχείρηση αλλαγής ονόματος, όπως αν η δεύτερη ομάδα της Aprilia που θα αγωνιστεί το 2023 (RNF) αγωνιζόταν με το όνομα Moto Guzzi ή Gilera, καθώς όλες αυτές οι εταιρίες ανήκουν στον Όμιλο Piaggio.


Αν η GASGAS κάνει το βήμα (ή πιο σωστά αν η ΚΤΜ αποφασίσει κάτι τέτοιο), η Tech3 δεν θα ωφεληθεί από τις παραχωρήσεις για τους νέους κατασκευαστές, καθώς η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ (RC16), με διαφορετικά χρώματα (όπως γίνεται και στην Moto3).

Η Ισπανική εταιρία, που έχει εξαγοραστεί από την ΚΤΜ, συμμετέχει ήδη με επιτυχία στην Moto3 και στην Moto2, ενώ κέρδισε και το Rally Dakar του 2022.

Επόμενο άρθρο »

Nakagami: Δεν ξέρω που θα βρίσκομαι του χρόνου

« Προηγούμενο άρθρο

Πώς το Silverstone περιπλέκει την απόφαση της Ducati;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα