• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovizioso: Δεν περίμενα τόσο μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο
Ήθελα να μπω στην πρώτη δεκάδα αλλά δεν τα κατάφερα
Νέα 04/09/2022 - 20:49

Μετά από μια σχεδόν 15ετή καριέρα στην κορυφαία κατηγορία, και 20 χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Andrea Dovizioso αποσύρθηκε από τα MotoGP μετά τον αγώνα του Misano της Κυριακής.

Ο Dovizioso ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του βρετανικού Grand Prix ότι το Misano θα ήταν ο τελευταίος του αγώνας, με τον δοκιμαστή αναβάτη της Yamaha, Cal Crutchlow, να παίρνει τη θέση του για τους τελευταίους έξι γύρους του 2022.

Ο αναβάτης της RNF Racing τερμάτισε 12ος στον τελευταίο του αγώνα και ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του, ακόμα κι αν δεν ήταν ο τερματισμός στην πρώτη δεκάδα που έψαχνε.

"Λοιπόν, το Σαββατοκύριακο ήταν τρελό και πραγματικά δεν περίμενα ότι ο κόσμος θα με υποστήριζε με τόσο τρελό τρόπο", είπε ο Dovizioso. "Είμαι πολύ χαρούμενος, δεν θα μπορούσα να είμαι καλύτερα. Η απόφασή μου να σταματήσω εδώ ήταν σωστή. Ευχαριστώ τη Yamaha, τους χορηγούς και την ομάδα που μου επέτρεψαν να το κάνω αυτό".

"Ήταν τέλεια. Ο αγώνας ήταν όπως πάντα, δεν μπορώ να είμαι γρήγορος στην αρχή του αγώνα, δεν μπορώ να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα. Δεν μπορούσα να κρατηθώ στο γκρουπ μπροστά μου, αλλά από τη μέση του αγώνα μέχρι το τέλος μπόρεσα να πάω πιο γρήγορα από τον ρυθμό μου μέχρι τον τελευταίο γύρο".


"Έτσι, μπόρεσα να παίξω λίγο με τους αναβάτες πίσω μου και μπόρεσα να κρατήσω τη θέση. Αλλά σίγουρα (βοήθησε ότι) πολλοί αναβάτες έπεσαν".

"Η 12η είναι μια καλή θέση για μένα. Ήθελα να μπω στην πρώτη δεκάδα αλλά δεν τα κατάφερα".


Ο Dovizioso παρέμεινε στωικός κατά τα Σαββατοκύριακα των τελευταίων αγώνων και λέει ότι ήταν πολύ «λογικός» για να συγκινηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής.

"Στον αγώνα και στο τέλος του αγώνα, είμαι ακόμα λογικός", είπε όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε συναισθήματα όταν έφτασε στην καρό σημαία. "Έτσι, δεν ένιωσα περίεργα συναισθήματα εκεί. Είσαι κουρασμένος (τότε), αλλά δεν είναι η στιγμή (να συγκινηθείς)".


Ο Dovizioso θα οδηγήσει μια μοτοσυκλέτα MotoGP στη δοκιμή του Misano, την Τρίτη, καθώς δοκιμάζει ένα νέο κράνος Alpinestars, αλλά θα σταματήσει τους αγώνες σε πίστες για να αγωνιστεί στο εθνικό Πρωτάθλημα μοτοκρός στην Ιταλία.

Ο 15 φορές νικητής αγώνων MotoGP εργάζεται επίσης σε ένα μυστικό έργο που ελπίζει να αποκαλύψει στον κόσμο το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο.

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Έμαθα το μάθημά μου στο Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Αυτό ήταν το όριο σήμερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα