• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Αυτό ήταν το όριο σήμερα
Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παραπάνω
Νέα 04/09/2022 - 18:57

Ο Fabio Quartararo πήρε μια απογοητευτική για τον ίδιο πέμπτη θέση στον αγώνα του Misano της Κυριακής αφού «έφθασε το όριο» την M1 του, ενώ ο Francesco Bagnaia αντικατέστησε τον Aleix Espargaro ως ο πλησιέστερος αντίπαλος του πλέον στο Πρωτάθλημα.


Σε έναν αγώνα που είδε τον Francesco Bagnaia να παίρνει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του για την Ducati, ο Quartararo δεν μπήκε στην πρώτη τετράδα σε οποιοδήποτε στάδιο ενός αγώνα για πρώτη φορά μετά την COTA τον Απρίλιο.

Χωρίς να καταφέρει να κάνει την αναμενόμενη πρόοδο από την όγδοη θέση στην εκκίνηση, ο Quartararo και ο Aleix Espargaro κατάφεραν στη συνέχεια να ανέβουν δύο θέσεις λόγω των πτώσεων των Jack Miller και Marco Bezzecchi.

Ο Quartararo κατάφερε να αρπάξει την πέμπτη θέση από τον αναβάτη της Aprilia στον 6ο γύρο, αλλά η πρόοδός του στη συνέχεια παρέμεινε στάσιμη και τερμάτισε 5.771 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia.


Για άλλη μια φορά, ο Quartararo ήταν σε μια δική του κατηγορία όσον αφορά τους αναβάτες της Yamaha με τον Andrea Dovizioso τον επόμενο καλύτερο, στη δωδέκατη θέση και 24 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο.

"Αυτό ήταν το όριο", είπε ο Quartararo. "Περισσότερο από θυμωμένος, ήμουν πραγματικά απογοητευμένος, γιατί έδωσα το 100% μου και δεν μπορούσα να παλέψω για περισσότερα.  Αν πίεζα περισσότερο νομίζω ότι θα ήμουν στο πάτωμα… φτάσαμε πραγματικά στο όριο της μοτοσυκλέτας μας σήμερα".

"Δεν υπήρχε πρόβλημα, αυτό είναι το θέμα", εξήγησε ο Quartararo. "Αν δείτε τον ρυθμό μου, είχα τον ίδιο ρυθμό με τις δοκιμές. Ένιωθα πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα. Έκανα έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα, αλλά πήρα μόνο την πέμπτη θέση και ήμουν 5 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Άρα δεν είμαστε σε καλή θέση".

"Όλα εξαρτώνται από το πού ξεκινάμε στη σχάρα εκκίνησης και αν μπορούμε να προσπεράσουμε ή όχι".

Αφού πέρασε τον Espargaro όταν ο τελευταίος άνοιξε την γραμμή του, ο Quartararo είχε κλείσει κλείσει την διαφορά με την κορυφαία τετράδα, τερματίζοντας τελικά μισό δευτερόλεπτο πίσω από την Ducati του Luca Marini.

"Είδα ότι ο Aleix δυσκολευόταν επίσης στο κράτημα και μπορούσα να τον προσπεράσω. Αλλά με τους άλλους δεν μπορούσα καν να προσπαθήσω. Οπότε αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι αρκετά απογοητευμένος, γιατί δεν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα και δεν το απολαμβάνω".

"Μια φορά βγήκα εκτός γραμμής στην 10η στροφή, μετά μπορούσα να επιστρέψω για να πιάσω τον Marini, αλλά οδηγούσα σαν να είχα ένα μαχαίρι στο λαιμό. Και το να προσπαθήσω να προσπεράσω τον Marini δεν ήταν δυνατό".

Ο Quartararo θα ξεκινήσει τώρα τους τελευταίους έξι γύρους με πλεονέκτημα 30 βαθμών έναντι του Bagnaia, ο οποίος έχει πάρει 61 βαθμούς περισσότερους από τον αναβάτη της Yamaha στους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

"Όχι, δεν θα πω ότι ανησυχώ (για το πρωτάθλημα), αλλά επίσης δεν είμαι ήρεμος", είπε. "Απλώς ήμουν πιο συνεπής από τον Pecco, αλλά στην ταχύτητα είμαστε τόσο αργοί".

Ο Quartararo αναμένεται να δοκιμάσει μια πρωτότυπη έκδοση της Yamaha 2023 ως μέρος των δοκιμών του την Τρίτη και την Τετάρτη, προτού κατευθυνθεί για το Grand Prix της Αραγονίας, και μετά τους Ασιατικούς γύρους.

"Η Αραγονία θα είναι σκληρή, φυσικά. Αλλά μετά η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Αυστραλία - δεν ήμασταν εκεί για πολύ καιρό, οπότε ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη εκεί".

Επόμενο άρθρο »

Dovizioso: Δεν περίμενα τόσο μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο

« Προηγούμενο άρθρο

Η αποχώρηση του Andrea Dovizioso από τα MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα