• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WorldSBK Magny-Cours: ΕΔ
Ταχύτερος ο Alex Lowes στους συνδυασμένους, η βροχή απέτρεψε την βελτίωση των χρόνων κατά τις ΕΔ2
Νέα 09/09/2022 - 18:29

Οι συνθήκες για τους αναβάτες και τις ομάδες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike MOTUL FIM 2022 συνέχισαν να είναι δύσκολες το απόγευμα, όπως και στις ΕΔ1, καθώς οι ΕΔ2 του γαλλικού γύρου Pirelli ξεκίνησαν στο Circuit de Nevers Magny-Cours στη Γαλλία. 

O Jonathan Rea ήταν 19ος στις ΕΔ1, αλλά βγήκε μόνο σε βρεγμένες συνθήκες, ενώ στις ΕΔ2 (με ακόμα περισσότερη βροχή) βρέθηκε στην τρίτη θέση και ήταν ο κορυφαίος από τους βασικούς αντιπάλους του για τον τίτλο. Με στόχο να φτάσει τις δέκα νίκες στο Magny-Cours, ο Rea κυνηγά την πρώτη του νίκη μετά το Estoril τον Μάιο. Όντας ταχύετρος κατά τη διάρκεια των ΕΔ1 χάρη στον γρήγορο χρόνο του στην αρχή της ημέρας, ο Alex Lowes παρέμεινε στην κορυφή συνολικά και είχε επίσης καλό χρόνο στις ΕΔ2. 


Δεύτερος για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου δοκιμών, ο Lowes, ο οποίος έχει καλά αποτελέσματα στο Magny-Cours, πήρε την τρίτη θέση στις ΕΔ2 και θα ελπίζει ότι η Παρασκευή είναι ένα καλό βήμα για να επιστρέψει στο βάθρο και να ξεκινήσει το δεύτερο μισό της σεζόν με το δεξί. 

Ενώ οι εργοστασιακοί αναβάτες ήταν διάσπαρτοι στην κατάταξη, υπήρχαν αρκετές εκπλήξεις μέσα στην πρώτη δεκάδα από τους δορυφορικούς αναβάτες, με τις βρεγμένες συνθήκες των ΕΔ2 να προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα "ανακάτεμα" της τράπουλας. Ο Axel Bassani ήταν πρώτος στο μεγαλύτερο μέρος των ΕΔ2 προτού o Rea τον ρίξει στη δεύτερη θέση. Ο Garrett Gerloff πήρε την έκτη θέση, αν και είχε ένα highside στην έξοδο της στροφής 12, που επέφερε την κόκκινη σημαία. Ο ομόσταυλός του, Kohta Nozane, είχε την πιο δυνατή Παρασκευή της χρονιάς και ήταν όγδοος στις βρεγμένες ΕΔ2.

Στο εργοστασιακό στρατόπεδο της Ducati, ήταν μια περίεργη μέρα καθώς ο Alvaro Bautista τερμάτισε τέταρτος στους συνδυασμένους χρόνους, αλλά ήταν επίσης γρήγορος σε βρεγμένες συνθήκες πίστας. Ωστόσο, η μέρα του δεν τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο καθώς έπεσε στην 15η στροφή υπό τις δύσκολες συνθήκες. Παρά το γεγονός ότι ένα φτερό έφυγε από την Ducati, ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος στάθηκε ξανά στα πόδια του και οδήγησε πίσω στα pits, πριν επιστρέψει στην πίστα, αν και χωρίς το δεξί μπροστινό του φτερό. Για τον Michael Ruben Rinaldi, υπήρξε μια πτώση στην 5η στροφή το πρωί, πριν βρεθεί στην πρώτη πεντάδα στις βρεγμένες συνθήκες το απόγευμα.

Για τη BMW, ήταν μια καλή ημέρα έναρξης παρά τις δύσκολες συνθήκες με τον Scott Redding να καταλαμβάνει την έβδομη θέση στο τέλος των ΕΔ2. Ο Redding απείχε μόλις μισό δευτερόλεπτο από την πρώτη εξάδα στο βρεγμένο και θα ελπίζει ότι αν ο καιρός είναι δύσκολος στους αγώνες, οι πολύτιμοι 17 γύροι που πραγματοποίησε στις ΕΔ2 θα τον βοηθήσουν να αξιοποιήσει στο έπακρο το πακέτο της BMW M1000RR. Ήταν μια ευχάριστη επιστροφή για τον Michael van der Mark, με τον Ολλανδό να γυρνάει μετά τον τραυματισμό του και να βρίσκεται στην ένατη θέση.

Ο Toprak Razgatlioglu ήταν γρήγορος το πρωί για να τερματίσει τρίτος στη γενική, αλλά στο βρεγμένο είχε επίσης ρυθμό. Ανεβαίνοντας αργά από τη 18η θέση μετά τους πρώτους γρήγορους γύρους του, ήταν μέσα στους πρώτους οκτώ προτού τερματίσει τελικά στη δέκατη θέση στο τέλος των ΕΔ2. Ο ομόσταυλός του, Andrea Locatelli, είχε μια πτώση στα τελευταία στάδια των ΕΔ1 στην πέμπτη στροφή, πριν εξασφαλίσει την 11η θέση στις ΕΔ2.

Για την Honda, ήταν μια μέρα μάθησης, καθώς ο Iker Lecuona και ο Xavi Vierge πήγαν στο Circuit de Nevers Magny-Cours για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Ο Lecuona κατέλαβε την 13η θέση στις ΕΔ2, έχοντας πολύτιμο χρόνο εξάσκησης στην πίστα, αν και θα ελπίζει σε στεγνές συνθήκες για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο του Γαλλικού Γύρου Pirelli. Ο Xavi Vierge τερμάτισε στη 16η θέση, αλλά με περισσότερους από 30 γύρους στις ΕΔ2, έχει συγκεντρώσει πολύτιμα δεδομένα για τις μέρες που έρχονται. 

Μετά λοιπόν τις διαφορετικές συνθήκες που καλέστηκαν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες στις δύο ΕΔ της Παρασκευής, ο Lowes ήταν ο ταχύτερος με τους Rinaldi και Razgatlioglu να ακολουθούν. Ο Bautista πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Locatelli, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bassani, Oettl, Vierge, Redding και Bernardi, 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δουλεύουμε σε διαφορετική κατεύθυνση από την Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Stefan Bradl: Τα Superbikes ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα