• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Η πτώση του Quartararo δεν άλλαξε την στρατηγική μου
Δεν θα έδινα σκληρή μάχη με τον Bastianini στον τελευταίο γύρο
Νέα 18/09/2022 - 19:56

Ο Quartararo βγήκε εκτός αγώνα στον πρώτο γύρο όταν χτύπησε στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Marc Marquez αφού ο αναβάτης της Honda είχε ένα μικρό γλίστρημα βγαίνοντας από τη στροφή 3.

Ο Bagnaia τερμάτισε δεύτερος, 0,042 δευτερόλεπτα πίσω από τον Enea Bastianini μετά από μια συναρπαστική μονομαχία, για να μειώσει την διαφορά του από τον Quartararo σε μόλις 10 βαθμούς με πέντε αγώνες να απομένουν.

Γνωρίζοντας την «τεράστια ευκαιρία» που προσέφερε η πτώση του Quartararo στον Bagnaia, ο αναβάτης της Ducati παραδέχεται ότι δεν άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον αγώνα – ενώ πρόσθεσε ότι δεν επρόκειτο να παλέψει πολύ σκληρά ενάντια στον Bastianini εάν ο μελλοντικός ομόσταυλός του επρόκειτο να τον περάσει στον τελευταίο γύρο. 

"Ειλικρινά, δεν άλλαξε τη στρατηγική μου", είπε ο Bagnaia για το περιστατικό του Quartararo. "Η στρατηγική μου ήταν να έχω τον ρυθμό μου, γύρο με γύρο, γιατί στην αρχή ένιωθα ότι το κράτημα δεν ήταν το ίδιο με αυτό των ΕΔ4. Ήμουν ήρεμος, απλώς προσπαθούσα να είμαι πολύ ομαλός με το γκάζι και μετά άρχισα να πιέζω λίγο περισσότερο, λίγο περισσότερο".

"Και ήξερα ότι μόνο ο Enea σε αυτή την κατάσταση, γιατί μόνο ο Fabio και ο Enea είχαν τον ίδιο ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπότε ήξερα ήδη ότι ο Enea ήταν σίγουρα μαζί μου κατά τη διάρκεια του αγώνα".

"Αλλά δεν άλλαξε πολλά πράγματα για μένα. Όταν βγήκα από την έβδομη στροφή, κοίταξα στη μεγάλη οθόνη και είδα ότι έπεσε. Άρα, το ήξερα ήδη. Σήμερα ήταν πολύ σημαντικό να μην κάνουμε λάθη, γιατί ο Fabio ήταν άτυχος και μας έδωσε μια τεράστια ευκαιρία να ανακτήσουμε πολλούς βαθμούς".

 

"Ήταν πολύ σημαντικό στον τελευταίο γύρο να τελειώσω τον αγώνα. Όταν έβλεα και ένιωθα ότι ο Enea ήταν πολύ κοντά μου, προσπάθησα απλώς να είμαι χαλαρός, ήρεμος και σκέφτηκα ότι αν με προσπεράσει δεν θα ρισκάρω - απλώς θα τελειώσω τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν έβλεπα κάποια λάθη, θα προσπαθούσα να προσπεράσω".

"Αλλά δεν το έκανε, οπότε τελικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σήμερα και νομίζω ότι κάναμε μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τους άλλους σήμερα".

Ο Bagnaia είπε μετά τη νίκη του στο Misano, όταν έκλεισε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα στους 30 βαθμούς, ότι θα άρχιζε να σκέφτεται τον τίτλο μόνο όταν ήταν τουλάχιστον 10 βαθμούς πίσω από τον Quartararo.

Τώρα που αυτό συμβαίνει, ο Bagnaia λέει ότι θα θεωρεί τον εαυτό του διεκδικητή – αλλά θα προσπαθήσει να μην εστιάσει τόσο πολύ σε αυτό. 

"Σίγουρα τώρα είναι πιο ξεκάθαρο ότι είμαστε κοντά", είπε. "10 βαθμοί είναι η χαμηλότερη διαφορά που είχα ποτέ από έναν επικεφαλής του πρωταθλήματος από την αρχή μιας σεζόν".

"Λοιπόν, σίγουρα θα προσπαθήσω να σκεφτώ το πρωτάθλημα, αλλά όχι τόσο. Θα σκεφτώ μόνο τη δουλειά μου, ξέρω ότι στην Ιαπωνία δεν θα είναι εύκολο".

"Θα έχουμε λιγότερο χρόνο για να δοκιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα μας, να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα μας και ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε σε σύγκριση με άλλες μοτοσυκλέτες".

"Αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσω να δουλέψω όπως κάνουμε και να τελειώσω τους αγώνες όπως ξέρουμε ήδη".

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 15 @ Aragon 2022

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Απλώς χτύπησα στην πλάτη του Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα