• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Crutchlow: Στον πρώτο γύρο σκεφτόμουν "Γιατί επέστρεψα σε αυτό;"
Αλλά εν τέλει είμαι ευχαριστημένος με τον αγώνα μου
Νέα 19/09/2022 - 20:31

Ο Cal Crutchlow επιστρατεύτηκε στην RNF Yamaha για να αντικαταστήσει τον Andrea Dovizioso, o οποίος αποσύρθηκε από τα MotoGP μετά το Grand Prix του Misano, μέχρι το τέλος της σεζόν.

Έχοντας να αγωνιστεί από το Grand Prix της Αραγονίας του 2021, όταν αντικατέστησε τον Maverick Vinales στη Yamaha, ο Crutchlow κατάφερε να κερδίσει δύο βαθμούς, παίροντας την 14η θέση την περασμένη Κυριακή και κατέληξε μόλις 20.090 δευτερόλεπτα από τον νικητή του αγώνα, Enea Bastianini.

Αλλά ο Crutchlow παραδέχεται μετά το δράμα του πρώτου γύρου που είδε τον Fabio Quartararo και τον Takaaki Nakagami να βγαίνουν εκτός αγώνα σε ξεχωριστές επαφές με τον Marc Marquez ότι αρχικά «έχασε κάθε πτυχή του αγώνα» προτού μπει στο ρυθμό του. 

"Ειλικρινά, στα μισά του πρώτου γύρου σκέφτομαι «γιατί επέστρεψα σε αυτό;»" είπε ο Βρετανός. "Υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν παντού, πατάω τα φρένα για να μην χτυπήσω κάποιο κομμάτι. Μετά σκέφτηκα "Εντάξει, τι γίνεται τώρα;" γιατί μόλις είδα μια μοτοσυκλέτα να διαλύεται, και σκέφτηκα ότι σίγουρα θα έχουμε κόκκινη σημαία".

"Τότε προχωράμε και είναι σαν "Εντάξει, θα συνεχίσουμε". Μετά ο Takaa βρίσκεται στο έδαφος και εγώ προσπαθώ να τον αποφύγω".

"Τότε λέω "τώρα τι συμβαίνει;" Είχα χάσει όλη την συγκέτρνωση στον αγώνα, μετά είναι σαν "ω, όλοι προχωεάνε, πρέπει να φύγεις".

"Δεν ήμουν πραγματικά έτοιμος για αυτό, αλλά ήταν ένας θετικός αγώνας. Έκανα το καλύτερο δυνατό, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να ζητήσει η ομάδα και η Yamaha. Λάβαμε κάποιες καλές πληροφορίες και κάποια δεδομένα ξανά".

Ο Crutchlow πιστεύει ότι θα μπορούσε να είχε τερματίσει καλύτερα αν δεν είχε απομακρυνθεί από το γκρουπ των πρωτοπόρων, αφού αναγκάστηκε να αποφύγει τον Nakagami στον πρώτο γύρο, και λέει ότι είχε παγιδευτεί σε μια μάχη μεταξύ του ντουέτου της VR46, Luca Marini και Marco Bezzecchi.

"Νομίζω ότι έκανα έναν καλό αγώνα. Για να κάνω 19 γύρους και να κάνω 1:48 - ο καλύτερος μου γύρος του αγώνα πέρυσι ήταν ένας 1:49"0 μετά από πέντε γύρους. Έτσι, είχα έναν σταθερό αγώνα".

"Προσπάθησα να παλέψω λίγο, όμως δεν ήταν πραγματικά δυνατό. Αλλά ήμουν ευχαριστημένος με τον τρόπο που πήγε. Είναι αστείο το πώς ξαναμπαίνεις σε μια αγωνιστική νοοτροπία. Μπορώ εύκολα να κάνω απλά βόλτα στο πίσω μέρος, να κάνω τη δουλειά μου, να πω "έκανα τη δουλειά μου, έχεις κάποια δεδομένα δοκιμών".

"Και θα ήταν χαρούμενοι. Αλλά όταν βλέπω ανθρώπους μπροστά μου, λέω "Εντάξει, πρέπει να φύγεις, πρέπει να προσπαθήσω να περάσω τους υπόλοιπους".

"Όντας ανταγωνιστικός, είναι ακριβώς ο τρόπος που πάει. Ήταν ωραίο που πήρα μερικούς βαθμούς. Νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν λίγο καλύτερα αν μπορούσα να παλέψω λίγο στους πρώτους γύρους, αλλά ήμασταν χαμένοι, είχαμε χάσει το μπροστινό γκρουπ".

"Τότε ο Bezzecchi και ο Marini μάχονταν ο ένας τον άλλον από την πίστα και μας κρατούσαν πίσω. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω κάνει πολύ πιο γρήγορους χρόνους γύρου, αλλά ειλικρινά πολεμούσαν ο ένας τον άλλον στην πίστα".

"Το καλό ήταν ότι δεν ξεπέρασα το όριο μου. Ο Rins με πέρασε και θα μπορούσα να προσπαθήσω να τον περάσω, αλλά νόμιζα ότι ήταν πάνω από το όριο μου".

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Τεχνικά προβλήματα, παρεξηγήσεις

« Προηγούμενο άρθρο

Bastianini: Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διεκδικητή του τίτλου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα