• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Τεχνικά προβλήματα, παρεξηγήσεις
Νιώθω ότι δεν δουλέψαμε καλά αυτό το Σαββατοκύριακο
Νέα 20/09/2022 - 15:05

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Aragon, ο Maverick Viñales έδειξε αρκετά καλό αγωνιστικό ρυθμό για να έχει (υποθετικά) την δυνατότητα να παλέψει με τους Aleix Espargaro, Brad Binder και Jack Miller για ένα βάθρο.

Αλλά μια πτώση κατά τις κατατακτήριες είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την 16η θέση, ενώ στην συνέχεια ο Viñales επιβραδύνθηκε προσπαθώντας να αποφύγει τον πεσμένο Nakagami.

Με τον Nakagami να γλιστράει στη μέση της πίστας στην προσέγγιση της 8ης στροφής, ο Viñales δεν είχε πουθενά να πάει λόγω της τοποθέτησής του που ήταν στην εξωτερική του Ιάπωνα αναβάτη.

Ωστόσο, οι χρόνοι γύρου του Viñales μετά από αυτό ήταν πολύ εντυπωσιακοί, με τον Ισπανό όμως να είναι επίσης απογοητευμένος από τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν στις ΕΔ3, ενώ μια παρεξήγηση με την ομάδα στο τέλος των ΕΔ1 τον οδήγησε να επιστρέψει στο pit lane νομίζοντας ότι θα τοποθετούσε νέα ελαστικά, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

"Ναι, ήταν καλός ο ρυθμός αγώνα σήμερα. Όταν πήγα στο γκαράζ και είδα τους χρόνους των γύρων, θα μπορούσα να ήμουν ξανά στο βάθρο".

"Δεν θα μπορούσα να παλέψω με τους Bastianini και Pecco, αλλά ήμουν κάπου μεταξύ του Bastianini και του Aleix. Νομίζω ότι όπως στο Misano θα μπορούσα να τους ακολουθήσω μέχρι τα μέσα του αγώνα".


"Λοιπόν, είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ σημαντικό. Πέρυσι στην Αραγονία ήμουν πολύ αργός και φέτος ένιωσα πολύ γρήγορος από τις ΕΔ2 και μετά είχα πολλά τεχνικά προβλήματα, παρεξηγήσεις και αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει γιατί έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό".

"Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ένιωσα ότι δουλέψαμε καλά. Πρέπει να αναλύσουμε και πρέπει να σκεφτούμε τι να κάνουμε για να βελτιωθούμε για την Ιαπωνία γιατί πιστεύω ότι θα έρθει η ευκαιρία μας να κερδίσουμε τον αγώνα, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Νομίζω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ένα καλή ευκαιρία γιατί η μοτοσυκλέτα δούλευε καλά".

Καθώς κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν είναι πιθανό να αποδειχθεί κρίσιμο στη μάχη του τίτλου, ο Viñales θέλει να βοηθήσει τον ομόσταυλό του, Aleix, με το να βρίσκεται μπροστά και να παίρνει νίκες.

"Δεν θα πω επιστροφή γιατί όταν βλέπω τους χρόνους γύρων είμαι εκεί", πρόσθεσε ο Viñales όταν ρωτήθηκε αν χρειάζεται να κάνει μια «επιστροφή» από την Αραγονία. "Βασικά θέλω μια καλή Παρασκευή, ένα καλό Σάββατο και να ξεκινήσω τον αγώνα από μπροστά".

"Έπειτα, έχουμε πάντα την ευκαιρία να είμαστε στο βάθρο. Για μένα, βλέποντας ότι ήμουν εκεί στους χρόνους γύρου, ίσος με τον Aleix, με κάνει να νιώθω πολύ δυνατός καθώς αυτή είναι η καλύτερη πίστα του".

"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς και για την Aprilia - τώρα μιλάω ως ομάδα - λυπάμαι για τον Fabio γιατί η πτώση ήταν πολύ άσχημη και ελπίζω να είναι καλά, αλλά έχουμε επιστρέψει στη μάχη. Τώρα πρέπει να είμαι μπροστά. Πρέπει να είμαι μπροστά και να δίνω μάχες για να βοηθήσω τον Aleix όσο μπορώ. Ο τρόπος για να τον βοηθήσω είναι να προσπαθήσω να κερδίσω αγώνες".

Επόμενο άρθρο »

Στο κυνήγι του "τριπλού στέμματος" η Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Στον πρώτο γύρο σκεφτόμουν "Γιατί επέστρεψα σε αυτό;"

Χορηγοί