• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο κυνήγι του "τριπλού στέμματος" η Ducati
Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών
Νέα 20/09/2022 - 18:23

Η Ducati σφράγισε ένα ακόμη Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στο Grand Prix της Aragon. Είναι ο τέταρτος τέτοιος τίτλος για το εργοστάσιο του Borgo Panigale στην κορυφαία κατηγορία και συμβάλλει στο κυνήγι του "τριπλού στέμματος".

Έχοντας πριν κατακτήσει μόνο μία φορά το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, το 2007, τώρα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά για την Ducati, καθώς επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την ιδιότητά τους ως κυρίαρχος κατασκευαστής στα MotoGP, ενώ είναι το πρώτο βήμα στο ταξίδι τους προς το πολυπόθητο τριπλό στέμμα.

Η εντυπωσιακή νίκη του Enea Bastianini στο MotorLand είδε την ιταλική εταιρία να παίρνει τους 25 βαθμούς για δέκατη φορά αυτή τη σεζόν, δίνοντάς της ένα αδιαπραγμάτευτο προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο τρέχων απολογισμός τους βρίσκει στους 346 βαθμούς, 129 μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο τους, την Aprilia, με μόλις 125 βαθμούς να υπάρχουν ακόμα στο τραπέζι.

Το εργοστάσιο της Noale πέρασε στη δεύτερη θέση χάρη στην επιστροφή του Aleix Espargaro στο βάθρο, ενώ η Yamaha βρίσκεται στην τρίτη θέση με 213 βαθμούς. Οι ελπίδες του εργοστασίου της Iwata να παραμείνουν στον αγώνα για την δεύτερη θέση έσβησαν με την πτώση του Fabio Quartararo, με τον Cal Crutchlow να συγκεντρώνει μόλις δύο βαθμούς για την ιαπωνική εταιρία. Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάποιος εκτός του Fabio Quartararo συνέβαλε στο σύνολο βαθμών της Yamaha φέτος.

Μετά από μερικες δυσκολίες στην αρχή της σεζόν, η Ducati έχει αρκετούς λόγους να είναι χαρούμενη, με τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα της στο βάθρο σε κάθε αγώνα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. 
Ήταν μια απίστευτη χρονιά για την ιταλική εταιρία και ο Γενικός Διευθυντής Gigi Dall'Igna μίλησε για τη χαρά του μετά τον αγώνα την Κυριακή.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε τον τρίτο μας τίτλο κατασκευαστών στη σειρά, τον τέταρτο στην ιστορία των MotoGP της Ducati. Ήταν ένα αποτέλεσμα που περιμέναμε, δεδομένων των αποτελεσμάτων των αναβατών μας φέτος με τις έξι νίκες του Bagnaia και τις τέσσερις νίκες του Bastianini. Θέλω να ευχαριστούμε όλους τους αναβάτες μας και το προσωπικό της Ducati Corse που δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στον τίτλο των αναβατών: είμαστε 10 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής και απομένουν πέντε αγώνες, οπότε όλα είναι ανοιχτά".

Ο αθλητικός διευθυντής της Ducati Corse, Paolo Ciabatti, μίλησε επίσης για την ευχαρίστησή της κατάκτησης του τίτλου των κατασκευαστών με αρκετό χρόνο να απομένει, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στη διεκδίκηση των Πρωταθλημάτων Ομάδων και Αναβατών.

Το Grand Prix της Αραγονίας ήταν όντως κομβικό στις ελπίδες της Ducati να εξασφαλίσει το τριπλό στέμμα, καθώς η ομάδα της Ducati Lenovo προηγείται της Aprilia με 37 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Ομάδων σε μια λίγο πολύ μεταξύ τους μάχη, ενώ ο Bagnaia έκλεισε τη διαφορά από τον Quartararo για να μόλις 10 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Αναβατών.

Η Ducati θα συνεχίσει να κυνηγάει το "τριπλό στέμμα" και ελπίζει ότι ο Pecco θα μπορέσει να διατηρήσει την εντυπωσιακή του πορεία και θα προσφέρει ένα δεύτερο Πρωτάθλημα Αναβατών στο ιταλικό εργοστάσιο, μετά από αυτό που τους χάρισε ο Casey Stoner το 2007. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στο Motegi, με τον ιαπωνικό Grand Prix να είναι το επόμενο συναρπαστικό γεγονός της σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Michelin Aragon: Τέσσερα νέα ρεκόρ!

« Προηγούμενο άρθρο

Viñales: Τεχνικά προβλήματα, παρεξηγήσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα