• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marini: Φοβόμουν ότι θα χτυπήσω τον Nakagami
Ο αγώνας μου ήταν καλός, είχα πολύ καλό ρυθμό
Νέα 21/09/2022 - 11:36

Aθόρυβα – ενώ όλοι ήταν απασχολημένοι παρακολουθώντας τους Bagnaia και Bastianini και τα ατυχήματα με τους Marquez και Quartararo και στη συνέχεια Nakagami – ο Marini έκανε μια ωραία επιστροφή, κερδίζοντας επτά θέσεις σε σύγκριση με την θέση εκκίνησής του στον αγώνα της Αραγονίας. 

Ο αναβάτης της Mooney VR46 βελτιώνεται διαρκώς και, χάρη σε μια Ducati που αποδεικνύεται πραγματικά εξαιρετική, ο Marini δείχνει πολύ υψηλές δυνατότητες, τερματίζοντας και πάλι στην πρώτη δεκάδα. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτόν τον αγώνα, ειδικά εφόσον ξεκίνησα στη δέκατη τέταρτη θέση. Ήταν δύσκολο να σκεφτώ ότι θα ήμουν στην έβδομη. Ο ρυθμός μου ήταν καταπληκτικός. Έκανα τον ταχύτερο γύρο, που είναι και το νέο ρεκόρ γύρου αγώνα. Δεν το περίμενα, γιατί η Αραγονία δεν είναι μια πίστα στην οποία νιώθω υπέροχα, αλλά βρήκαμε κάτι καλό την Κυριακή το πρωί, οπότε πρέπει να ευχαριστήσω τον David, τα παιδιά της Ohlins και τους αναλυτές ηλεκτρονικών. Δουλέψαμε και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Οι συνθήκες της πίστας ήταν φρικτές, πολύ δύσκολες. Είδα επίσης άλλους αναβάτες να ζορίζονται πολύ, αλλά, ευτυχώς, καταφέραμε να είμαστε γρήγοροι μέχρι το τέλος, με εξαιρετική διαχείριση ελαστικών".


Ο Luca Marini είχε μια πολύ καλή εικόνα του ατυχήματος του πρώτου γύρου, καθώς βρισκόταν δίπλα στον Nakagami. 


"Ήμουν ακριβώς δίπλα του. Ευτυχώς αντέδρασα καλά και μπόρεσα να τον αποφύγω χωρίς να χάσω πολύ χρόνο. Ήταν μια τρομακτική στιγμή. Νόμιζα ότι θα πέρναγα πάνω από το κεφάλι ή το σώμα του και, με τη σειρά μου, θα έπεφτα επίσης".

Παρά το σκηνικό αυτό, ο Marini συνέχισε δυναμικά τον αγώνα.


"Κατάφερα να χειριστώ καλά το πίσω ελαστικό χωρίς να χάσω τίποτα στο φρενάρισμα. Ήμουν ο πιο δυνατός από τις Ducati σε αυτό το στάδιο. Το να περάσω τον Zarco με βοήθησε πολύ. Θα μπορούσα να έχω περάσει τον Martin, αλλά ο αγώνας τελείωσε. Είναι δύσκολο να προσπεράσεις άλλew Ducati, γιατί η μοτοσυκλέτα είναι φανταστική. Η δύναμη στο φρενάρισμα είναι παράλογη και, αν φρενάρεις πέντε μέτρα αργότερα, κινδυνεύεις να βγεις εκτός. Το να προσπεράσεις άλλες μοτοσυκλέτες είναι πιο εύκολο".


Για το 2023, ο Luca Marini θα βρίσκεται και πάλι στην Ducati και δεδομένων των βελτιώσεών του, ίσως καταφέρει να κάνει το επόμενο βήμα.


"Ετσι νομίζω. Ελπίζω η Ducati να μην κάνει τα ίδια λάθη φέτος και η νέα μοτοσυκλέτα να είναι τέλεια από την αρχή. Σε κάθε περίπτωση, ξέρω ότι θα έχω μεγάλες δυνατότητες να παλέψω για το βάθρο και να βελτιωθώ σε κάθε Grand Prix. Θα δούμε πώς θα συμπεριφερθούν και οι άλλοι. Είμαι βέβαιος ότι άλλοι κατασκευαστές και άλλοι αναβάτες θα εμφανιστούν την επόμενη χρονιά. Φέτος, η Suzuki είναι στο δρόμο της αποχώρησης και η Honda δυσκολεύεται".

Τέλος, ο Marini μίλησε για το Πρωτάθλημα. 


"Το πρωτάθλημα πάει πολύ καλά. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, εκατό τοις εκατό, και ελπίζω να κερδίσει".

Όσο για το αν ο Enea θα μπορέσει να είναι διεκδικητής του τίτλου σε αυτά τα τελευταία στάδια, ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi πιστεύει πως ναι. 


"Θα ήθελα να πιστεύω ότι κανείς δεν είναι εκτός. Το επίπεδο είναι τόσο υψηλό και ισορροπημένο που ποτέ δεν ξέρεις. Ο Quartararo δεν ξεκίνησε καλά. Ενεπλάκη σε ατύχημα και έπεσε. Ο Enea πρέπει να το πιστέψει. Τους αξίζει να είναι εκεί. Είναι οι 4 πιο δυνατοί, με το καλύτερο πακέτο. Αυτός που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από όλους θα κερδίσει".

Επόμενο άρθρο »

Nakagami: Θα είναι δύσκολο αλλά δεν τα παρατάω

« Προηγούμενο άρθρο

Michelin Aragon: Τέσσερα νέα ρεκόρ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα