• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Με το βλέμμα στραμμένο στην Ινδία η Dorna
Το πρώτο Grand Prix θα μπορούσε να είναι το 2023
Νέα 21/09/2022 - 18:09

Η Dorna Sports είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ένα πιθανό μελλοντικό Grand Prix της Ινδίας, με στόχο να φτάσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP στην Ινδική υποήπειρο στο εγγύς μέλλον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, επισκέφτηκε πρόσφατα την Ινδία για να συναντηθεί με τις αρχές και τον πιθανό διοργανωτή εκδηλώσεων, Fairstreet Sports. Η επίσκεψη ξεκίνησε στο εντυπωσιακό Buddh International Circuit, ακριβώς έξω από το Νέο Δελχί, το οποίο θα ήταν ο τόπος-στόχος για να φιλοξενήσει την πιθανή εκδήλωση MotoGP.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία ταξίδεψε επίσης στο Lucknow, την πρωτεύουσα του Uttar Pradesh, την περιοχή στην οποία βρίσκεται η πίστα, για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Uttar Pradesh, κ. Yogi Adityanath και τον υπουργό Βιομηχανικής Ανάπτυξης, κ. Nand Gopal "Nandi".

Τέλος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια παρουσίαση στο Νέο Δελχί σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και εκπροσώπους της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας, η οποία κατέδειξε τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η χώρα για τα MotoGP.

Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, Carmelo Ezpeleta: "Η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα και αγορά, και ιδιαίτερα σημαντική για τη βιομηχανία των δίτροχων και τα MotoGP ως άθλημα. Το Πρωτάθλημα έχει μια τεράστια βάση οπαδών εκεί και η δυνατότητα διεξαγωγής ενός Grand Prix MotoGP στην Ινδία θα ήταν ένα απίστευτο θέαμα για τους οπαδούς μας, ενώ θα μας επέτρεπε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα στην περιοχή, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας, όλους τους συνεργάτες μας και ειδικότερα τους κατασκευαστές, δεδομένων των εκατοντάδων εκατομμυρίων δίτροχων οχημάτων στους δρόμους της. Θα θέλαμε πολύ να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε αυτό το έργο και να φέρουμε αυτές τις απίστευτες μοτοσυκλέτες MotoGP να αγωνιστούν μπροστά στους Ινδούς οπαδούς".

"Στα MotoGP δεσμευόμαστε στους οπαδούς μας και στοχεύουμε να κάνουμε το άθλημα προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, ποιοι είναι ή την οικονομική τους κατάσταση. Οι μοτοσυκλέτες είναι ένα απίστευτο εργαλείο μεταφοράς και σε πολλές περιοχές του κόσμου οδηγούν την κοινωνία, παρέχοντας οικονομική κινητικότητα και τροφοδοτώντας οικογένειες σε όλο τον κόσμο. Οι αγώνες στην Ινδία θα ήταν μια αντανάκλαση της δέσμευσής μας να ανοίξουμε τις πόρτες στο άθλημα όσο ευρύτερα μπορούμε και θα ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα για το Πρωτάθλημα".

Ο υπουργός Αθλητισμού, Shri Anurag Thakur, κατά τη συνάντηση με την ομάδα Fairstreet Sports: "Είναι μια ιστορική ημέρα για τον αθλητισμό και την αυτοκινητοβιομηχανία και ένας άξιος φόρος τιμής στους εορτασμούς Azadai Ka Amrit Maha Utsav, που σηματοδοτούν την άφιξη της Ινδίας στην παγκόσμια πλατφόρμα μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ινδία θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές των MotoGP από άποψη τηλεθέασης και εσόδων".

"Τα MotoGP είναι ένας σημαντικός κρίκος χάρη στην αφοσίωση των οπαδών που απολαμβάνει το άθλημα και την ανταγωνιστική φύση που ενσωματώνει, αγγίζοντας ήδη σχεδόν μισό δισεκατομμύριο σπίτια σε όλο τον κόσμο. Η Dorna Sports, η μοναδική κάτοχος εμπορικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, παρέχει την παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη κάθε Grand Prix καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, από την πραγμάτωση έως τη διανομή, ως μέρος μιας φιλοσοφίας ολικής διαχείρισης εκδηλώσεων".

Ο κ. Yogi Adityanath, Πρωθυπουργός της επαρχίας Uttar Pradesh: "Είναι θέμα μεγάλης υπερηφάνειας για το Uttar Pradesh να φιλοξενεί μια τέτοια παγκοσμίου φήμης αθλητική εκδήλωση. Όχι μόνο η εκδήλωση θα ενισχύσει τους τομείς της φιλοξενίας και του τουρισμού, αλλά θα ανεβάσει γενικά την περιοχή και στην παγκόσμια πλατφόρμα. Η κυβέρνησή μας θα παράσχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη για να έχει τεράστια επιτυχία αυτή η εκδήλωση".

Shri Nand Gopal "Nandi", Υπουργός του Υπουργικού Συμβουλίου, Κυβέρνηση του Uttar Pradesh για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη, την Προώθηση Εξαγωγών και την Προώθηση Επενδύσεων: "Η εκδήλωση δεν θα είναι μόνο ένα όφελος για τους οπαδούς των αγώνων μοτοσυκλέτας, αλλά επίσης θα προσφέρει σημαντική ώθηση στην οικονομία δημιουργώντας μια εισροή ξένων επενδύσεων και την έναρξη της προόδου στον κλάδο των προσωπικών μεταφορών που θα μπορούσαν να μεταβληθούν σε παγκόσμιες επενδύσεις και ένας προτιμώμενος προορισμός για κατασκευαστές εξαρτημάτων μοτουσκλετών στην πολιτεία του Uttar Pradesh".

Επόμενο άρθρο »

17 βαθμοί χωρίζουν 3 αναβάτες

« Προηγούμενο άρθρο

Nakagami: Θα είναι δύσκολο αλλά δεν τα παρατάω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα