• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
17 βαθμοί χωρίζουν 3 αναβάτες
Τί περιμένουμε να δούμε στο Motegi;
Νέα 22/09/2022 - 16:22

Το δραματικό Grand Prix της Αραγονίας πέρασε και τώρα τα MotoGP κατευθύνονται ανατολικά για το Motul Grand Prix της Ιαπωνίας με τρεις αναβάτες στην κορυφή να χωρίζονται κατά μόλις 17 βαθμούς και τα πάντα να είναι ανοιχτά. Από το 2019 τα MotoGP δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, κάτι που κατά κάποιο τρόπο φαίνεται τώρα σαν μια διαφορετική εποχή. Τρία χρόνια μετά, η άμεση ανάμνηση που επιστρέφει προμηνύει καλά πράγματα για το άτυχο δίδυμο από την Aragon: Marc Marquez και Fabio Quartararo.

Ο Quartararo έχει τώρα μόνο δέκα βαθμούς διαφορά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα είναι πιο πρόθυμος από ποτέ να πιέσει για να το επεκτείνει ξανά. Φτάνει επίσης γνωρίζοντας ότι η τελευταία του εμφάνιση στο Motegi, εναντίον Marquez, ήταν μία από αυτές που εδραίωσαν τον ολοένα αυξανόμενο θρύλο του. Θα μετρήσει λοιπόν αυτή η εμπειρία; Με τη δράση να ξεκινάει το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος), θα ελπίζει ότι θα επαναλάβει μια τέτοια επίδοση - το ίδιο και η Yamaha καθώς αγωνίζεται στο σπίτι τηε για πρώτη φορά εδώ και τρια χρόνια.

Στις άλλες θέσεις της Yamaha υπάρχουν πολλά να πούμε. Ο Cal Crutchlow ήταν η κορυφαία Yamaha μετά την πτώση του Quartararo, και ως εκ τούτου ο Βρετανός έχει ήδη συνεισφέρει βαθμούς στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών - ο πρώτος αναβάτης πέρα από τον Quartararo που το κάνει αυτό φέτος. Ο Crutchlow έχει επίσης αρκετή εμπειρία στην συγκεκριμένη πίστα. Για τον Franco Morbidelli, εν τω μεταξύ, αυτά ήταν άσχημα νέα - και πρέπει να βρει το δρόμο του πίσω στη φόρμα που τον είδαν να κερδίζει αγώνες σε προηγούμενες σεζόν. 

Πάμε στην Honda. Μετά το Grand Prix της Αραγονίας, μείναμε με ακόμη περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τον Marquez, καθώς ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν κατάφερε να βγει από τις ΚΑΤ1 λόγω κίτρινων σημαιών και στη συνέχεια δεν κατάφερε να φτάσει μακριά στον αγώνα λόγω των συγκρούσεων με τους Quartararo και Νakagami. Που θα τερμάτιζε; Ως πραγματικός βετεράνος τώρα, ο Marquez γνωρίζει την πίστα καλύτερα από όλους στο grid - οπότε τι να περιμένουμε; Και μπορεί ο Pol Espargaro να κάνει ένα βήμα μπροστά στην άλλη πλευρά του γκαράζ;

Ο Alex Marquez εν τω μεταξύ έχει πολλαπλές νίκες στις μικρότερες κατηγορίες στο Motegi. Αλλά θα αγωνιστεί εκεί για πρώτη φορά στα MotoGP, όπως πολλοί στο grid, οπότε θα είναι ενδιαφέρον. Υπάρχει επίσης ακόμα ένα μεγάλο ερωτηματικό στο θέμα του Takaaki Nakagami, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αγωνιστεί. Η πτώση του στην Αραγονία τον άφησε με ένα τραυματισμένο χέρι και θα χρειαστεί να περάσει ιατρικές εξετάσεις - αλλά έχει επίσης κάποια σοβαρή εμπειρία στο Motegi. Τι μπορεί να κάνει στον αγώνα της πατρίδας του; Θα υπάρχει επίσης εκπροσώπηση εντός έδρας για τον Tetsuta Nagashima καθώς κάνει μια εμφάνιση wild card  με το HRC και ο Takuya Tsuda θα αντικαταστήσει τον Joan Mir στην Team Suzuki Ecstar καθώς η Suzuki αντιμετωπίζει ένα γλυκόπικρο τελευταίο Σαββατοκύριακο στο Grand Prix της πατρίδας της και ο Alex Rins θέλει να προσθέσει άλλο ένα βάθρο στην συλλογή του. 

Εν τω μεταξύ, η Ducati προχωρά. Μετά τη μονομαχία στο Misano, ο Francesco Bagnaia και ο Enea Bastianini τα κατάφεραν ξανά στο MotorLand για έναν ακόμη θεαματικό τερματισμό, και αυτή τη φορά με τον Bastianini στην κορυφή. Αλλά το Motegi θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική ιστορία καθώς ο Βastianini οδηγεί την πίστα για πρώτη φορά στa MotoGP και ο Bagnaia έχει μόνο μια συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία εκεί. Αυτό ισχύει και για τον Quartararo, αλλά οι δυο τους είχαν πολύ διαφορετικούς αγώνες το 2019. Πώς θα είναι αυτή η διαφορά των δέκα βαθμών όταν πέσει η καρό σημαία την Κυριακή;

Αλλού στο εργοστάσιο του Borgo Panigale υπάρχουν επίσης πολλά σημεία συζήτησης. Ο Jack Miller έχει καλή εμπειρία στο Motegi και ο Johann Zarco επίσης, αλλά όχι με τη Ducati. Ο Jorge Martin θα δοκιμάσει την πίστα για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία, όπως και ο Luca Marini. Με τόσα πολλά να έχουν αλλάξει από το 2019, αυτό θα αποδειχθεί ένα είδος επαναφοράς; Ο Marco Bezzecchi σίγουρα το ελπίζει καθώς θέλει να προχωρήσει και πάλι μπροστά, αν και ο rookie συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Αυτή η φράση ισχύει ακόμη περισσότερο για την Aprilia Racing και τον Aleix Espargaro. Μετά από ένα μεγαλύτερο διάστημα εκτός βάθρου και παρακολουθώντας την διαφορά από τον Quartararo να μεγαλώνει, η Αραγονία είδε μια επιστροφή στα τρόπαια για τον Aleix. Αυτό φαίνεται σαν μια δήλωση πρόθεσης από τον #41 καθώς έκανε τα πάντα την ημέρα του αγώνα και απέχει πλέον μόνο 17 βαθμούς από την κορυφή. Θα η μικρότερη εμπειρία για όλους τους υπόλοιπους ένα από τα όπλα στην φαρέτρα του Aleix; Ο Maverick Viñales σίγουρα θα θέλει περισσότερα από την Ιαπωνία αφού το Grand Prix της Αραγονίας δεν πήγε όπως θα ήθελε.

Η KTM θα είναι επίσης ενδιαφέρον θέμα προς παρακολούθηση. Ο Brad Binder έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στην Αραγονία για να τερματίσει τέταρτος και κράτησε την τρίτη θέση για μεγάλο μέρος του αγώνα. Αυτό είναι το καλύτερο τους αποτέλεσμα από τότε που ο Miguel Oliveira κέρδισε στην Ινδονησία και θα θέλουν να συνεχίσουν με αυτή την δυναμική. Ο Oliveira έχει οδηγήσει τον Motegi στην κορυφαία κατηγορία και ο Binder όχι, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ξανά κάποια ευκαιρία στον ορίζοντα, καθώς η επιστροφή στην πίστα για πρώτη φορά από το 2019 υπόσχεται ανακάτεμα της τραπουλας. Μπορεί το εργοστάσιο του Mattighofen να παλέψει ξανά για το βάθρο;

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν χρειάζομαι εντολές ομάδας

« Προηγούμενο άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ινδία η Dorna

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα