• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto2 ΕΔ1
O Augusto Fernandez μπροστά από τον Somkiat Chantra
Νέα 23/09/2022 - 09:36

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2, Augusto Fernandez, ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας με το δεξί, κάνοντας τον ταχύτερο γύρο στις ΕΔ1. Εν μέσω ελαφρών βροχών που έκαναν περιοδικά την εμφάνισή τους στο Mobility Resort Motegi, ο Fernandez έκανε 1:50.493 τερματίζοντας 0.084 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Somkiat Chantra. Ακριβώς πίσω τους τερμάτισαν οι ομόσταυλοί τους, Pedro Acosta και Ai Ogura αντίστοιχα, με τον τελευταίο να έχει την ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα στην βαθμολογία μπροστά στο κοινό της πατρίδας του. 

Η μοναδική περίοδος δοκιμών για την Moto2 την Παρασκευή στο Motegi είδε την βροχή να κάνει την εμφάνισή της κατά τα πρώτα λεπτά, όταν ο Ιάπωνας αναβάτης Taiga Hada ήταν ο ταχύτερος αρχικά με 1:55.505. Ωστόσο, ο καιρός θα αποδεικνυόταν ότι δεν θα αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο και οι χρόνοι των γύρων άρχισαν γρήγορα να πέφτουν, με αρκετούς αναβάτες να εναλλάσσονται στην κορυφή της οθόνης χρονισμού. Ο Ogura ήταν ο πρώτος που μπήκε στο 1:51 και κάποια στιγμή αυτός και ο Fernandez είχαν πανομοιότυπους ταχύτερους χρόνους γύρου 1:51.296 – μια συναρπαστική εξέλιξη λαμβάνοντας υπόψη τη στενή μάχη τους για τον τίτλο.

Συνεχίζοντας, ο Fernandez ήταν πρώτος στο 1:50 με λιγότερα από οκτώ λεπτά να απομένουν, αν και το 1:50.610 του ακυρώθηκε, καθώς ξεπέρασε τα όρια της πίστας, έτσι ο πρώτος αναβάτης που μπήκε επίσημα στο 1:50 ηταν ο Ogura με το 1.:50.885. Στη συνέχεια, ο ομόσταυλος του Ogura, Chantra, σημείωσε 1:50.577 πριν ο Fernandez απαντήσει με το 1:50.493 που θα ήταν ο ταχύτερος γύρος των ΕΔ1. Στο τέλος, ο Acosta πήρε την τρίτη θέση με 1:50.783 για να τερματίσει την ημέρα με 0,102 δευτερόλεπτα μπροστά στον Ogura. Ο Filip Salac συμμετείχε επίσης στο πάρτι με 1:50.967, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση, προτού η περισσότερη βροχή στα τελευταία δύο λεπτά σήμαινε ότι ο ρυθμός έπεσε ξανά.

Ο Tony Arbolino ήταν ένας ακόμα αναβάτης που κράτησε την πρώτη θέση σε κάποιο στάδιο των δοκιμών, πριν καταταχθεί τελικά έκτος με 1:51.014, μπροστά από τους Alonso Lopez, Albert Arenas, Jorge Navarro και Jake Dixon. Ο Fermin Aldeguer, ο Zonta van den Goorbergh, ο Joe Roberts και ο Bo Bendsneyder κρατούν τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν προσωρινά απευθείας στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

Motegi: MotoGP ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto3 ΕΔ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα