• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto2 ΕΔ2
Αναδεικνύεται στην βροχή ο Aldeguer
Νέα 24/09/2022 - 05:30

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2, Augusto Fernandez εξακολουθεί να είναι ο ταχύτερος αναβάτης στην μεσαία κατηγορία στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας, αλλά ήταν ο Fermin Aldeguer που έκανε τον ταχύτερο γύρο μιας βροχερής περιόδου δοκιμών. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πρώτη 14αδα που καθορίζει την απευθείας πρόκριση των αναβατών στις ΚΑΤ2 το απόγευμα του Σαββάτου στο Mobility Resort Motegi, αλλά ο Aldeguer έδειξε καλό ρυθμό στο βρεγμένο καθώς έφτασε στο 2:04.479. Ο Tony Arbolino ήταν δεύτερος και ο Aron Canet τρίτος, ενώ ο Fernandez κατατάχθηκε ένατος.

Η Moto2 φαινόταν ότι θα μπορούσε να έχει ένα διάλειμμα από τη βροχή που έπεφτε πάνω από το Motegi, αλλά οι ουρανοί άνοιξαν ξανά μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη των ΕΔ2. Ο Filip Salac ήταν ο ταχύτερος με 2:05.776 όταν η δράση διακόπηκε λόγω κόκκινης σημαίας μετά την πτώση του Manuel Gonzalez και στη συνέχεια βελτίωσε τον χρόνο του σε 2:05.268. Παρά το ότι η βροχή έγινε πιο δυνατή, ο Arbolino κατέβασε το σημείο αναφοράς στο 2:04.747 με κάτι περισσότερο από 10 λεπτά να απομένουν, προτού ο Aldeguer πραγματοποιήσει τον πιο γρήγορο γύρο με περίπου πέντε λεπτά για τη λήξη. Είναι ένα καλό σημάδι για τον 17χρονο Ισπανό, ο οποίος ουσιαστικά είχε ήδη κλείσει τη θέση του στις ΚΑΤ2 λόγω του χρόνου του στις ΕΔ1, όπως και ο Arbolino.


Ο ταχύτερος στις ΕΔ2 από αυτούς που θα πρέπει να περάσει από τις ΚΑΤ1 σήμερα το απόγευμα ήταν ο Canet στην τρίτη θέση με 2:04.899, με τον Salac να κατατάσσεται τέταρτος με ΤΟ 2:04.917 που σημείωσε λίγο πριν από μια πτώση στην 3η στροφή.  Το δίδυμο της GASGAS, Jake Dixon και Albert Arenas, κατέκτησαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, με τους Alonso Lopez, Somkiat Chantra,  Augusto Fernandez και Jorge Navarro να κλείνουν την δεκάδα.

Υπήρξε μια σύντομη περίοδος διακοπής μετά από δώδεκα λεπτά δράσης, προκειμένου να καθαριστεί η πίστα από την μοτοσυκλέτα του Manuel Gonzalez στην έκτη στροφή. Ο ίδιος ο Gonzalez ευτυχώς είχε τις αισθήσεις του και περπατούσε παρά το δραματικό highside, αλλά επισκέπτεται το ιατρικό κέντρο για έλεγχο αφού ένιωσε πόνο στη δεξιά κλείδα, στον ώμο και στο χέρι. Άλλοι που είχαν πτώσεις κατά τη διάρκεια των ΕΔ2 ήταν ο Jeremy Alcoba, ο Joe Roberts, ο Zonta van den Goorbergh, ο Keminth Kubo και ο Ai Ogura.

Επόμενο άρθρο »

Motegi: MotoGP ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Moto3 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα