• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Moto3 KAT
O Suzuki παίρνει την pole position
Νέα 24/09/2022 - 08:32

O Tatsuki Suzuki εξασφάλισε μια σημαντική pole position στην Moto3 στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας. Οδηγώντας την Honda του στην πίστα δοκιμών της ιαπωνικής μάρκας, ο Suzuki έκανε 2:11.246 στις βρόχινες ΚΑΤ2 στο Mobility Resort Motegi. Ο Scott Ogden και ο διεκδικητής του τίτλου, Sergio Garcia, ήρθαν και οι δύο από τις ΚΑΤ1 για να ανέβουν στην πρώτη σειρά, αν και ο τελευταίος μπορεί να χάσει ακόμα την τρίτη θέση αφού φαινόταν να πηγαίνει αργά στην αγωνιστική γραμμή και να καθυστερεί τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος και ομόσταυλό του, Izan Guevara, και τον Suzuki, μετά από μια πτώση που είχε ο Garcia. Ο Guevara τελικά θα ξεκινήσει τον αγώνα από την ένατη θέση. 

Η βροχή συνέχισε να πέφτει στο Motegi και, έχοντας δείξει καλό ρυθμό σε βρεγμένες συνθήκες στις ΕΔ2, ο Suzuki ήταν ξανά ταχύτατος. Ο εορτάζοντας – έκλεισε τα 25 σήμερα – έκανε 2:12.037 στον δεύτερο γύρο του του και βελτίωσε τον χρόνο του σε 2:11.246 μόλις δύο γύρους αργότερα. Ο Ιάπωνας αναβάτης έμοιαζε να πηγαίνει ακόμα πιο γρήγορα την επόμενη φορά, με κόκκινους δείκτες σε κάθε έναν από τους πρώτους τρεις τομείς, πριν τελικά κάνει χρόνο 2:11.675, εμποδιζόμενος από τον Garcia που προσπαθούσε να επιστρέψει την μοτοσυκλέτα του στα pits μετά από μια πτώση. 

Ο Garcia ήταν, σε εκείνο το σημείο, ο δεύτερος ταχύτερος με 2:11.788 και ήταν ακόμα προσωρινά στη μέση της πρώτης σειράς όταν βγήκε η καρό σημαία. Στη συνέχεια, ο Ogden, ο οποίος είχε φτάσει στην κορυφή των ΚΑΤ1, έφτασε στο 1:22.568 και πήδηξε από την έκτη στη δεύτερη θέση. Ο Ayumu Sasaki βελτιώθηκε αργά στην τέταρτη θέση με 2:11.942, μπροστά από τον Dennis Foggia που έκανε 2:12.015 και τον Andrea Migno που με το 2:12.038 που έκανε είχε ανέβει προσωρινά στην πρώτη σειρά. 

Ο Riccardo Rossi θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση και ο Deniz Öncü θα είναι ακριβώς πίσω του. Ο Guevara κοίταξε θυμωμένος τον ομόσταυλό του επειδή προφανώς οδηγούσε αργά στην αγωνιστική γραμμή μέσω των στροφών 12, 13 και 14 με λίγα λεπτά να απομένουν, προτού σημειώσει τελικά 2:12.155 για να πάρει την ένατη θέση, μπροστά από τους Jaume Masia, Carlos Tatay και John McPhee.

Επικεφαλής στην πέμπτη σειρά θα είναι ο Lorenzo Fellon παρά τις δύο πτώσεις του στις ΚΑΤ2, με τον Adrian Fernandez 14ο και τον Diogo Moreira 15ο. Ο David Muñoz είχε επίσης μια πτώση και πήρε την 16η θέση, μπροστά από έναν άλλον αναβάτη που είχε πτώση, τον Ryusei Yamanaka και τον Kaito Toba.

Επόμενο άρθρο »

Motegi: Moto2 ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Θετικό ξεκίνημα για τον Περιστερά στην Βαρκελώνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα