• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σημαντική νίκη για τον Izan Guevara στην Ιαπωνία
Foggia και Sasaki συμπληρώνουν το βάθρο
Νέα 25/09/2022 - 08:55

Ο Izan Guevara έχει πλέον το ένα χέρι του στο έπαθλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto3 αφού επικράτησε σε μια μάχη τεσσάρων αναβατών για τη νίκη στο Motul Grand Prix της Ιαπωνίας. Ο αναβάτης της GASGAS ξεκίνησε τον αγώνα μόλις ένατος, αλλά παρόλα αυτά βγήκε στην κορυφή ενός βάθρου που ολοκληρώθηκε από τον Dennis Foggia στη δεύτερη και τον Ιάπωνα αναβάτη Ayumu Sasaki στην τρίτη. Με τον ομόσταυλό του, Sergio Garcia, να τερματίζει τέταρτος, το προβάδισμα του Guevara στο Πρωτάθλημα είναι τώρα 45 βαθμοί με τέσσερις αγώνες να απομένουν για το 2022.

Ο Tatsuki Suzuki ξεκίνησε από την pole position και έστριψε πρώτος σε ένα ηλιόλουστο Motegi, αλλά άνοιξε την γραμμή του και ο Garcia πέρασε μπροστά. Ο Suzuki ξαναπέρασε στην τρίτη στροφή, αλλά ο άνθρωπος που έπρεπε να παρακολουθήσει κανείς ήταν ο Guevara, του οποίου η GASGAS είχε ξαναχτιστεί μετά από ένα ατύχημα στο ζέσταμα, όταν χτύπησε από πίσω τον John McPhee. Ο Guevara ξεκίνησε στην τρίτη σειρά, αλλά ήταν ήδη τρίτος, μόλις στην πέμπτη στροφή. Δύο στροφές αργότερα, πέρασε τον Garcia για την δεύτερη θέση, και δύο στροφές αργότερα πάλι, προσπέρασε τον Suzuki για το προβάδισμα!

Στο τέλος του 1ου γύρου, ο Guevara οδηγούσε τους Garcia, Suzuki, Sasaki και Foggia. Ο Garcia έπεσε στην πέμπτη θέση όταν βγήκε εκτός γραμμής στην αρχή του δεύτερου γύρου, πριν ο Sasaki κάνει την κίνησή του για να περάσει τον Suzuki για την δεύτερη θέση. Ο «Crazy Boy» πέρασε τον Guevara στον 3ο γύρο στην πρώτη στροφή, αλλά ο Ισπανός ξαναπήρε τη θέση μόλις τέσσερις στροφές αργότερα. Εν τω μεταξύ, ο Suzuki είχε παραχωρήσει την τρίτη θέση στον Foggia όταν άνοιξε την γραμμή του στην τρίτη στροφή. 

Στον 4ο γύρο, ο Sasaki προηγήθηκε ξανά στην ένατη στροφή. Οι τέσσερις πρώτοι άνοιξαν την διαφορά από τον Garcia, ο οποίος έχασε την πέμπτη θέση όταν ένας ανερχόμενος Masia βούτηξε στο εσωτερικό του στην τρίτη στροφή του πέμπτου γύρου. Και οι δύο κέρδισαν μια θέση όταν ο Suzuki έπεσε από την τέταρτη θέση στη στροφή 9. Ο Foggia προηγήθηκε για λίγο του Guevara στη μάχη για την δεύτερη θέση στον 8ο γύρο, αλλά ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος ξαναπήρε τη θέση στην 5η στροφή. Μετά από εννέα γύρους, ο Masia είχε φτάσει τους τρεις πρώτους και αύξησε τη διαφορά του από τον Garcia σε τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα .


Ο Guevara ανέκτησε το προβάδισμα για άλλη μια φορά με ένα προσπέρασμα του Sasaki στον 10ο γύρο, για να βγει εκτός γραμμής λιγότερο από έναν γύρο αργότερα στη στροφή 5 και να επιστρέψει το προβάδισμα στον Ιάπωνα αναβάτη. Ήταν ένας γνήσιος αγώνας τεσσάρων αναβατών τη στιγμή που ο Masia πέρασε τον Foggia για την τρίτη θέση στον 13ο γύρο. Ο Guevara έκανε την κίνησή του ξανά στην τρίτη στροφή του 16ου γύρου και απέκτησε κρίσιμο χώρο ανάσας όταν ο Masia προσπέρασε επίσης τον Ιάπωνα αναβάτη στην πέμπτη στροφή του 17ου γύρου, μια κίνηση που ακολούθησε και ο Foggia. 

Ωστόσο, ο Masia είχε ένα σκληρό highside στην 12η στροφή αυτού του γύρου, βγαίνοντας εκτός αγώνα. O Foggia έκλεισε την διαφορά από τον Guevara, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την κίνησή του, με τον Guevara να παίρνει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του . Το πιο αξιοσημείωτο ήταν ότι αποκάλυψε ότι το έκανε με ένα λυγισμένο πλαίσιο μετά την πτώση του στο ζέσταμα! Ο Foggia τερμάτισε 0,593 δευτερόλεπτα πίσω και ο Sasaki άλλα 1,1148 δευτερόλεπτα πίσω στη γραμμή του τερματισμού για να συμπληρώσει το βάθρο. 

Η μάχη για την δεύτερη θέση ήταν πραγματικά εκπληκτική. Ο Garcia δέχθηκε πίεση από τον Diogo Moreira προτού οι John McPhee και David Muñoz συμμετάσχουν στη μάχη. Oι 4 τους συνέχιζαν να αλλάζουν θέσεις τακτικά, αλλά ο Garcia βγήκε στην κορυφή για να τερματίσει τέταρτος και να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά στον αγώνα του τίτλου σε σχέση με τον Guevara. Ο Muñoz τερμάτισε πέμπτος, μπροστά από τους Moreira και McPhee, με τhn 10αδα να συμπληρώνεται από τους Ryusei Yamanaka, Andrea Migno και Riccardo Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Ο Ai Ogura γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας νικητής στην Ιαπωνία από το 2006!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα