• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Ai Ogura γίνεται ο πρώτος Ιάπωνας νικητής στην Ιαπωνία από το 2006!
Η διαφορά με τον Fernandez πλέον στους 2 βαθμούς
Νέα 25/09/2022 - 09:20

Ο Ai Ogura έχει κλείσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto2 αφού έγινε ο πρώτος Ιάπωνας αναβάτης που κέρδισε ένα Grand Prix στην έδρα του μετά τον Hiroshi Aoyama το 2006. Ο Ogura κέρδισε τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Augusto Fernandez, για λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο μετά από 22 γύρους γύρω από το Mobility Resort Motegi. Ο Alonso Lopez πήρε την καρό σημαία στην τρίτη θέση, που σημαίνει ότι όλοι οι τερματίσαντες στο βάθρο ξεκίνησαν έξω από την πρώτη δεκάδα.

Όταν τα φώτα έσβησαν, ο Fermin Aldeguer έκανε μια καλή αρχή, αλλά άνοιξε την γραμμή του στην πρώτη στροφή και ο κάτοχος της pole position, Aron Canet, ανέβηκε στην πρώτη θέση καθώς έβγαιναν από την δεύτερη στροφή. Από μόλις την 13η θέση στη σχάρα εκκίνησης, δύο θέσεις πίσω από τον Fernandez, ο Ogura έκανε ταχεία πρόοδο καθώς πέρασε τον Cameron Beaubier στην 11η στροφή του 1ου γύρου για να πάρει την πέμπτη θέση, πίσω από Canet, Aldeguer, Somkiat Chantra και Tony Arbolino. Οι δύο πρώτοι άνοιξαν γρήγορα μια διαφορά ενός δευτερολέπτου, καθώς ο Fernandez βρέθηκε στην 10η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου. 

Ο Ogura πέρασε τον Arbolino για την τέταρτη θέση στον 2ο γύρο και κληρονόμησε την τρίτη θέση όταν ο Aldeguer έπεσε από τη δεύτερη θέση στην πέμπτη στροφή του τρίτου γύρου. Η πτώση άφησε τον Canet πρώτο για σχεδόν 2 δευτερόλεπτα, αλλά ο Ισπανός έπεσε στην 9η στροφή του τέταρτου γύρου, κάτι που σημαίνει ότι ο Chantra κληρονόμησε την πρώτη θέση. 
Μέχρι τότε, ο Arbolino είχε ξαναπάρει το πάνω χέρι στη μάχη του με τον Ogura και ο Ιάπωνας ήταν πίσω στην τέταρτη θέση αφού τον πέρασε ο Lopez, ο οποίος είχε προχωρήσει από την 12η θέση στη σχάρα εκκίνησης. Πίσω από τον Ogura ήταν ο Jake Dixon στην πέμπτη θέση, ενώ ο Fernandez είχε ανέβει μέχρι τότε στην έκτη θέση.

Στον 5ο γύρο, ο Lopez προσπέρασε τον Arbolino για τη δεύτερη θέση, με τον Ιταλό να χάνει άλλη μια θέση από τον Ogura. Ο Lopez πέρασε πρώτος και ο Ogura δεύτερος, μετά από ένα λάθος του Chantra στον 7ο γύρο, πριν ο Fernandez περάσει τον Dixon για την πέμπτη θέση στην αρχή του 8ου γύρου. Ο Fernandez στην συνέχεια, στον επόμενο γύρο, πέρασε και τον Chantra. 

Αυτό ήταν ένα κρίσιμο πέρασμα στο πλαίσιο της κούρσας του τίτλου, επειδή ισοφάρισε τον ίδιο και τον Ogura ξανά στην βαθμολογία, αν και ο Fernandez εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει μια διαφορά ενός δευτερολέπτου με τους τρεις πρώτους στην πίστα. 

Ο Ogura είχε ρυθμό για να περάσει τον Lopez, αλλά ο νεαρός Ισπανός έκανε εξαιρετιική άμυνα, και αυτό βοηθούσε τον συμπατριώτη του, Fernandez. Ο μελλοντικός αναβάτης της GASGAS στα MotoGP είχε πιάσει τους δύο πρώτους καθώς αντάλλαξαν το προβάδισμα πολλές φορές στον 13ο γύρο, αλλά ο Ogura χτύπησε αποφασιστικά στη γωνία 90 μοιρών. Την επόμενη φορά, στον 14ο γύρο, επανέφερε τον ταχύτερο γύρο και έβαλε επτά δέκατα του δευτερολέπτου ανάμεσα στον ίδιο και τον Lopez, ο οποίος είχε πλέον κολλημένο στην ουρά του τον Fernandez.


Το προβάδισμα ήταν 1,2 δευτερόλεπτα στο τέλος του 15ου γύρου πριν ο Fernandez πάρει την δεύτερη θέση από τον Lopez στην τρίτη στροφή. Δυστυχώς για εκείνον, η διαφορά με τον Ogura είχε εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο στα 1,7 δευτερόλεπτα και ενώ και αυτός άρχισε να βάζει κόκκινους τομείς στην live χρονομέτρηση, ο Ogura απάντησε.

Ο Ιάπωνας αναβάτης βρισκόταν ακόμα 1,5 δευτερόλεπτο μπροστά, καθώς ξεκίνησαν τον τελευταίο γύρο, τελικά πήρε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της καριέρας του, γινόμενος ο πρώτος ιάπωνας που κερδίζει στην Ιαπωνία από τον Hiroshi Aoyama το 2006. Ο Fernandez τερμάτισε δεύτερος, με διαφορά 1.192 δευτερολέπτων και ο Lopez έφτασε πήρε την τρίτη θέση, άλλα 6 δευτερόλεπτα τπίσω. 


Ο Dixon πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον Chantra, ο οποίος πέρασε τον Arbolino. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pedro Acosta, Albert Arenas, Bo Bendsneyder και Filip Salac. 

Επόμενο άρθρο »

Άνετη νίκη του Jack Miller, πτώση στον τελευταίο γύρο για τον Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

Σημαντική νίκη για τον Izan Guevara στην Ιαπωνία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα