• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί συνέβη με την μοτοσυκλέτα του Aleix Espargaro;
Το λάθος που του στέρησε κάθε πιθανότητα να παλέψει
Νέα 25/09/2022 - 12:09

Αφού βρέθηκε μπροστά από τους αντιπάλους του για τον τίτλο στις κατατακτήριες, οι ελπίδες του Aleix Espargaro για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δέχθηκαν ένα πλήγμα όταν αναγκάστηκε να αλλάξει μοτοσυκλέτα λίγο πριν την έναρξη του ιαπωνικού Grand Prix της Κυριακής.

Ενώ θα ήταν έκτος στη σχάρα εκκίνησης, ο αναβάτης της Aprilia βούτηξε στο pit lane στο τέλος του γύρου προθέρμανσης, εγκαταλείποντας την RS-GP του και αρπάζοντας μανιωδώς την εφεδρική του μοτοσυκλέτα.

Ο Espargaro αργότερα αποκάλυψε ότι η πρώτη μοτοσυκλέτα του είχε κολλήσει σε έναν ειδικό «οικολογικό» χάρτη εξοικονόμησης καυσίμου, που είχε σχεδιαστεί μόνο για χρήση από τα pits μέχρι την σχάρα εκκίνησης.

"Έκαναν ένα λάθος και δεν αφαίρεσαν τον χάρτη εξοικονόμησης καυσίμου που δεν σου επιτρέπει να πάτε πάνω από 4-5.000 σ.α.λ. ή περισσότερες από 100.000 ανά ώρα", εξήγησε ο Espargaro. "Δοκίμασα τα πάντα, αλλά δεν λειτούργησε".

Μετά την απρογραμμάτιστη αλλαγή μοτοσυκλέτας, ο Espargaro ξεκίνησε τον αγώνα από τα pits και ήταν στον πρώτο γύρο 25ος και τελευταίος, αλλά ήξερε ήδη ότι οι πιθανότητές του είχαν τελειώσει.

"Άλλαξα μοτοσυκλέτα στα pits, αλλά η δεύτερη μοτοσυκλέτα είχε το μαλακό πίσω ελαστικό (αντί για το μεσαίο) και δεν μπορώ να οδηγήσω με αυτό το ελαστικό", είπε.

"Το ήξερα από την αρχή. Η μοτοσυκλέτα απλώς πίεζε το μπροστινό. Ήμουν επίσης πολύ νευρικός και έκανα πολλά λάθη, οπότε αποφάσισα να μείνω έξω στην πίστα για να περιμένω μια κόκκινη σημαία ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά δεν ήρθε ποτέ".

Ο Espargaro πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού στην 16η θέση, πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Cal Crutchlow και την τελευταία βαθμολογούμενη θέση. 

Ο Espargaro δεν παρηγορήθηκε επίσης από το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, μπόρεσε να φτάσει μόνο μέχρι την όγδοη θέση, ενώ ο Francesco Bagnaia έπεσε προσπαθώντας να περάσει τον Γάλλο στον τελευταίο γύρο.

"Για μένα, αυτό είναι χειρότερο, γιατί έχασα μια μεγάλη ευκαιρία. Αν τερμάτιζαν πρώτοι και δεύτεροι, θα ήταν χειρότερα για το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα ήμουν τόσο στεναχωρημένος", είπε ο Espargaro. "Είμαι πολύ λυπημένος γιατί ήξερα ότι σήμερα ήμουν πιο γρήγορος από αυτούς και είναι πολύ δύσκολο να είσαι πιο γρήγορος από τον Pecco και τον Fabio. Είναι πολύ σπάνιο, για μένα".

Ο Espargaro έχει πλέον πέσει από τους 17 στους 25 βαθμούς πίσω από τον Quartararo και παραμένει 7 βαθμούς μακριά από τον Bagnaia. Ο Espargaro γνωρίζει, όπως όλοι, ότι μπορεί να συμβούν ανθρώπινα λάθη, έχοντας κάνει και ο ίδιος ένα λάθος που του στέρησε ένα βάθρο στην Καταλονία.

"Αυτή είναι η δουλειά μας και είναι ένα λάθος που μπορεί να συμβεί παντού", είπε για το θέμα του Eco map. "Είναι μεγάλο λάθος, τεράστιο λάθος. Αλλά είμαστε άνθρωποι, είμαστε μια ομάδα. Τώρα θα πάω στο γκαράζ, δεν έχω δύναμη, δεν ξέρω πώς να το κάνω, αλλά πρέπει να στηρίξω την ομάδα γιατί είναι λάθος και μπορεί να συμβεί".

"Δεν με νοιάζει το Πρωτάθλημα, θέλω να κερδίσω στην Ταϊλάνδη. Είναι το μόνο πράγμα στο μυαλό μου, να προσπαθήσω να κερδίσω στην Ταϊλάνδη".

Επόμενο άρθρο »

WorldSBK Catalunya: Αγώνας Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

Άνετη νίκη του Jack Miller, πτώση στον τελευταίο γύρο για τον Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα