• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Έκανα ό,τι μπορούσα σήμερα
Είναι απογοητευτικό, αλλά δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα
Νέα 01/10/2022 - 19:58

Ο Aleix Espargaro ήταν εκτός ρυθμού όλο το Σαββατοκύριακο στην Buriram, καθώς η πιο άκαμπτη σχεδίαση του σκελετού των πίσω ελαστικών που προσφέρθηκε για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις θερμοκρασίας δεν ταιριάζει στην RS-GP, με τον Espargaro να αγωνίζεται στην Ινδονησία και την Αυστρία με το ίδιο ελαστικό.

Ευρισκόμενος στις ΚΑΤ1 μετά τις ΕΔ, ο Espargaro έχασε μια θέση στις ΚΑΤ2 για μόλις 0,103 δευτερόλεπτα και λέει ότι φυσικά δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα από αυτό.

"Είμαι χαρούμενος που προσπάθησα πολύ σκληρά, γιατί προσπάθησα πολύ σκληρά αυτό το Σαββατοκύριακο", δήλωσε ο Espargaro, ο οποίος είναι 25 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής του πρωταθλήματος, Fabio Quartararo.
"Δοκίμασα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα. Δοκιμάσαμε μια εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα σήμερα το πρωί, εξαιρετικά διαφορετική και δεν λειτούργησε".

"Στις ΕΔ4 προσπάθησα να είμαι ανταγωνιστικός με τα μεταχειρισμένα ελαστικά, έκανα 1:31,3 στον 20ο γύρο".

"Αλλά δεν αρκεί. Και μετά, στις κατατακτήριες φρέναρα πολύ αργά σε κάθε στροφή, επιτάχυνα εξαιρετικά ομαλά για να αποφύγω το γλίστρημα".

"Αλλά η μοτοσυκλέτα δεν προχωράει, οπότε είναι απογοητευτικό. Έκανα το καλύτερο δυνατό, έμεινα ικανοποιημένος με τον γύρο μου, αλλά δεν ήταν αρκετό για ένα δέκατο. Είμαι απογοητευμένος, αλλά είναι δύσκολο να οδηγήσω πιο γρήγορα από ό,τι κάνω".

 

Ενώ το πρόβλημα των πίσω ελαστικών είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα για την Aprilia, ο Espargaro αρνείται να το θεωρήσει ως δικαιολογία καθώς "το ίδιο ισχύει και για τους άλλους αναβάτες".

"Χθες στην τεχνική συνάντηση, τα παιδιά μου μου είπαν ότι είναι επειδή ο σκελετός του ελαστικού είναι διαφορετικός", είπε ο Espargaro όταν ρωτήθηκε αν η έλλειψη ρυθμού του στους κατατακτήριες ήταν αποτέλεσμα του πιο άκαμπτου σκελετού του ελαστικού. "Το ίδιο συμβαίνει και για τους άλλους αναβάτες, οπότε είπα «μην μου το λες αυτό» γιατί το ξέρουμε. Είναι διαφορετικό, αλλά οι άλλοι είναι γρήγοροι".

"Λοιπόν γιατί δεν είμαστε; Πρέπει να καταλάβουμε, γιατί του χρόνου θα πάμε σε πολλές πίστες με ζέστη, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε σε ό,τι φέρει η Michelin".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Περιοριζόμαστε σε πολλά σημεία από τον κινητήρα

« Προηγούμενο άρθρο

Buriram: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα