• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νίκη του Tony Arbolino μετά την διακοπή του αγώνα λόγω βροχής!
Μισοί βαθμοί για τους αναβάτες
Νέα 02/10/2022 - 11:31

Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε μεγάλο δράμα στο OR Thailand Grand Prix και ήταν ο Tony Arbolino που τελικά αναδείχθηκε νικητής ενός συντομευμένου αγώνα Moto2. Ο αναβάτης της Elf Marc VDS Racing Team είχε μόλις προσπεράσει τον Filip Salac για το προβάδισμα στο τέλος του 8ου γύρου γύρω από το Chang International Circuit, όταν ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία. Μετά από δύο προσπάθειες επανεκκίνησης, η διεύθυνση αγώνα αποφάσισε τελικά να μην συνεχίσει ο αγώνας και να δωθούν μισοί βαθμοί. Ήταν λοιπόν οι Tony Arbolino, Filip Salac και Aron Canet  που ανέβηκαν στο βάθρο της Ταϊλάνδης, ενώ ο Ai Ogura μείωσε την διαφορά κατά μισό βαθμό από τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Augusto Fernandez, καθώς τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. 

Μια νεροποντή λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης οδήγησε τον αγώνα να κηρυχθεί βρεγμένος και οι μηχανικοί άλλαξαν ελαστικά στη σχάρα εκκίνησης, καθώς η προγραμματισμένη απόσταση του αγώνα μειώθηκε από 22 σε 16 γύρους. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες όταν τελικά έσβησαν τα φώτα και ο κάτοχος της pole position, Somkiat Chantra, έφυγε μπροστά καθώς έβγαιναν από την πρώτη στροφή, με τους Alonso Lopez και Ai Ogura να τον ακολουθούν.

Ο Cameron Beaubier προσπέρασε τον Ogura για την τρίτη θέση στην τρίτη στροφή και αμέσως βρέθηκε στην δεύτερη θέση περνώντας τον Lopez, αλλά μόλις το έκανε, άγγιξε το τόσο ολισθηρό κερμπ στην έξοδο και έπεσε. Ο Aron Canet έκανε την επίθεσή του, φτάνοντας από τη 18η θέση για να περάσει τον Jake Dixon για την τέταρτη θέση στην 7η στροφή. Όταν ο Filip Salac έχασε την γραμμή του στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Canet κληρονόμησε την τρίτη θέση και ο Dixon την τέταρτη.

Ο Chantra είχε τρελάνει τους οπαδούς της Ταϊλάνδης, ανοίγοντας την διαφορά, αλλά υπήρξε απογοήτευση στον 2ο Γύρο όταν έχασε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του στην τέταρτη στροφή και έπεσε ενώ βρισκόταν πρώτος. Ο Lopez ήταν ο νέος επικεφαλής, μπροστά από τους Canet, Dixon, Salac, Ogura, Roberts, Arbolino και Fernandez. Στον επόμενο γύρο, ο Canet δοκίμασε μια κίνηση στον Lopez στην 8η στροφή και ενώ δεν τα κατάφερε εκεί, ο αναβάτης της Boscoscuro παρέδωσε το προβάδισμα όταν βγήκε εκτός γραμμής στην πέμπτη στροφή του 4ου γύρου.


Ο Salac πέρασε τον Dixon στη στροφή 12 στο τέλος του 4ου  γύρου και στην έξοδο της ίδιας στροφής πέρασε και τον Lopez για την δεύτερη θέση.  Στη συνέχεια, στον 5ο Γύρο, ο Τσέχος αναβάτης κατάφερε να περάσει και τον Canet πριν την 12η στροφή και να ηγηθεί του αγώνα. Ωστόσο, υπήρχε ένας άλλος αναβάτης που ερχόταν απειλητικά και αυτός ήταν ο Arbolino. Ο «Tiger Tony» είχε περάσει τον Ogura για την πέμπτη θέση στον 3ο γύρο και 2 γύρους μετά πέρασε τον Lopez για την τέταρτη θέση, πριν τελικά βρεθεί στις θέσεις του βάθρου περνώντας τον Dixon στον 6ο γύρο. 


Στον επόμενο γύρο, ο Arbolino πέρασε τον Canet στην τέταρτη στροφή, και πλέον είχε διαφορά λίγο περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον Salac. Ο Ιταλός έκλεισε γρήγορα την διαφορά και πέρασε τον Salac, όταν ο Τσέχος βγήκε εκτός γραμμής στην 12η στροφή. Μόλις είχαν ξεκινήσει τον επόμενο γύρο όταν η διεύθυνση αγώνα αποφάσισε ότι οι συνθήκες ήταν πολύ επικίνδυνες για να συνεχίσει και έβγαλε τις κόκκινες σημαίες, σηματοδοτώντας αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν μια παύση στη διαδικασία. Ο Canet ήταν τρίτος εκείνη την στιγμή, μπροστά από τον Dixon, τον Lopez και τον Ogura. Ο Fernandez ήταν μόλις μια θέση πιο πίσω, έχοντας μόλις περάσει τον Roberts για την έβδομη θέση.


Μια νέα ώρα εκκίνησης ήρθε και έφυγε όταν οι συνθήκες δεν βελτιώθηκαν αρκετά, προτού οι αναβάτες σταλούν για γρήγορη επανεκκίνηση μετά από καθυστέρηση πάνω από μισή ώρα. Ωστόσο, μόλις βγήκαν για τον γύρο παρατήρησης στην πίστα της Buriram, έγινε φανερό ότι η βροχή ήταν απλώς πολύ δυνατή για να συνεχιστεί και οι κόκκινες σημαίες βγήκαν ξανά. Σύντομα ήρθε η είδηση ​​ότι ο αγώνας δεν θα ξαναρχίσει και, με λιγότερα από τα δύο τρίτα της απόστασης να έχουν ολοκληρωθεί, απονεμήθηκαν μισοί βαθμοί στους αναβάτες.
Πίσω από τους προαναφερθέντες οκτώ, ο Keminth Kubo πήρε την ένατη θέση, μπροστά από τους Celestino Vietti, Sean Dylan Kelly, Barry Baltus, Taiga Hada, Albert Arenas και Marcel Schrötter.

Επόμενο άρθρο »

Εκπληκτική νίκη Oliveira στο βρεγμένο

« Προηγούμενο άρθρο

Σε άλλο επίπεδο σήμερα ο Dennis Foggia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα