• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική νίκη Oliveira στο βρεγμένο
Ο Quartararo εκτός δεκαπεντάδας, η διαφορά στους 2 βαθμούς
Νέα 02/10/2022 - 13:46

Η δυνατή βροχόπτωση καθυστέρησε τον αγώνα σχεδόν μια ώρα, αλλά μόλις ξεκίνησε η δράση, ο Oliveira βρήκε τη φόρμα που είχε και στην Ινδονησία για να τερματίσει τον αγώνα στην πρώτη θέση, μπροστά από το δίδυμο της εργοστασιακής Ducati, Jack Miller και Francesco Bagnaia.

Μια πολύ κακή εκκίνηση για τον Quartararo και η έλλειψη ρυθμού του στις συνθήκες σήμαναν ότι πήρε την καρό σημαία χωρίς βαθμούς στη 17η θέση, με την διαφορά με τον Bagnaia τώρα να πέφτει μόλις στους 2 βαθμούς. 

Και παρά την ποινή ενός μεγάλου γύρου για μια επαφή με τον Brad Binder, ο Aleix Espargaro πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 11η θέση, κάτι που σημαίνει ότι απέχει μόλις 20 βαθμούς από τον Quartararo.

Ο κάτοχος της pole position, Marco Bezzecchi, κατάφερε να στρίψει πρώτος, αλλά βγήκε εκτός πίστας μαζί με τον Jorge Martin στην έξοδο της πρώτης στροφής. Ο Bezzecchi κατάφερε να διατηρήσει την θέση του, ενώ ο Martin θα έχανε δύο θέσεις από τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati, Francesco Bagnaia και Jack Miller. 

Έχοντας θεωρηθεί ότι κέρδισε ένα πλεονέκτημα βγαίνοντας εκτός και διατηρώντας το προβάδισμα, ο Bezzecchi έλαβε εντολή από την κατεύθυνση του αγώνα να υποχωρήσει κατά μια θέση 2 γύρους αργότερα.

Ο Quartararo είχε κάνει μια κακή εκκίνηση από την τέταρτη θέση και βρέθηκε στην 11η, πριν πέσει κατακόρυφα στη 17η, όταν πάτησε στο βρεγμένο κερμπ στο εξωτερικό της 4ης στροφής και είχε ένα γλίστρημα του πίσω τροχού. 
Πίσω από τον Bezzecchi, το εργοστασιακό δίδυμο της Ducati δεν έδειξε να ακολουθεί κάποιες εντολές ομάδας, καθώς ο Jack Miller πέρασε τον Francesco Bagnaia στον τρίτο γύρο για την δεύτερη θέση (που σύντομα έγινε πρώτη λόγω της ποινής του Bezzecchi).

Ο Miller άνοιξε την διαφορά και φαινόταν ότι θα φτάσει στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, όμως ένας ακόμα πολύ δυνατός αναβάτης στο βρεγμένο ανέβαζε τον ρυθμό του: o Miguel Oliveira. 

Ο Oliveira γεφύρωσε γρήγορα τη διαφορά από τον Miller και προσπάθησε να προηγηθεί, αλλά οι πρώτες προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς.  Το ζευγάρι θα συνέχιζε να κινείται μαζί στην πίστα, με τον Oliveira να συνεχίζει να προσπαθεί, μέχρι το τέλος του 14ου γύρου, όταν ο Πορτογάλος έκανε την κίνηση στην τελευταία στροφή για να πάρει το προβάδισμα και αυτή την φορά κρατήθηκε μπροστά. 

Πίσω, ο Bagnaia απέκρουσε μια επίθεση του Marc Marquez, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα, και δοκίμασε να περάσει τον Bagnaia για τις θέσεις του βάθρου στην τελευταία στροφή του 20ου γύρου. 

Σε αυτό το σημείο, ο Johann Zarco είχε έναν ξέφρενο ρυθμό και έγραφε τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλον. Μείωσε γρήγορα την διαφορά και πέρασε τον Marquez στον 21ο γύρο. Ο Γάλλος έφτασε κοντά στον Bagnaia και προσπάθησε προσεκτικά να βρεθεί στην εσωτερική, όμως δεν τα κατάφερε και δεν πίεσε περαιτέρω, αποδεχόμενος την τέταρτη θέση και δίνοντας στον Bagnaia 3 πολύτιμους έξτρα βαθμούς. 


Μπροστά, ο Miller προσπάθησε να κλείσει την διαφορά στα τελευταία στάδια, αλλά ο Oliveira τον άφησε πίσω για 0,730 δευτερόλεπτα καθώς έπαιρνε την καρό σημαία.

Ο Bagnaia ολοκλήρωσε το βάθρο 0,522 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Zarco, με τον Marquez πέμπτο, καθώς ο Enea Bastianini ανέβασε ρυθμό στο τέλος και πήρε την έκτη θέση. 

Ο Maverick Vinales είχε μια καλή ανάκαμψη και πήρε την έβδομη θέση, μπροστά από τον Alex Marquez και τον Jorge Martin, με τον Brad Binder να συμπληρώνει την δεκάδα. 

Ο Binder βρέθηκε εκτός πίστας λόγω της κίνησης του Aleix Espargaro, γεγονός που επέφερε στον αναβάτη της Aprilia μια ποινή μεγάλου γύρου.

Εκτίοντάς την στον 10ο γύρο, ο Espargaro έπεσε στη 14η θέση, αλλά κατάφερε να ανακάμψει στην 11η για να κλείσει την διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Quartararo.

Τα δεινά του Quartararo συνεχίστηκαν μετά από εκείνη τη στιγμή στον πρώτο γύρο, με τον Γάλλο να πέφτει στη 19η θέση σε ένα στάδιο.

Θα ανέβαζε κάπως τον ρυθμό του στο τελευταίο μέρος του αγώνα, αλλά έφυγε από την Ταϊλάνδη χωρίς βαθμούς καθώς τερμάτισε στην 17η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Zarco: Έχουμε οδηγία να βοηθάμε τον Pecco εκτός αν παλεύουμε για την νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Νίκη του Tony Arbolino μετά την διακοπή του αγώνα λόγω βροχής!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα