• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Έχουμε οδηγία να βοηθάμε τον Pecco εκτός αν παλεύουμε για την νίκη
Ο Dall'Igna με ευχαρίστησε μετά τον αγώνα
Νέα 02/10/2022 - 15:39

Ο Zarco τερμάτισε στο βρεγμένο Grand Prix της Ταϊλάνδης στην τέταρτη θέση, έχοντας  φτάσει πίσω από τον Bagnaia στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Ο αναβάτης της Pramac ήταν προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τον Ιταλό, δεδομένου ότι ο Bagnaia είναι η κορυφαία ελπίδα της Ducati στο πρωτάθλημα και τώρα βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω από τον Fabio Quartararo, αφού ο αναβάτης της Yamaha έφτασε μόλις στη 17η θέση στην Ταϊλάνδη.

Αφού κοίταξε από την εσωτερική και δεν βρήκε καθαρό τρόπο να προσπεράσει τον Bagnaia, ο Zarco έκανε πίσω και συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση.

Όμως ο Zarco αποκάλυψε ότι από το Grand Prix του San Marino, η Ducati έχει δώσει οδηγίες σε όλους τους αναβάτες της να μην παλεύουν πολύ σκληρά με τoν Bagnaia για θέσεις που δεν είναι νίκες ή βάθρα.

"Είναι σαφές. [Μπορώ να είμαι] αποφασιστικός με τον Marc (στην προσπέραση), λιγότερο αποφασιστικός με τον Pecco", είπε ο Zarco στο Canal+. "Η πίστα στέγνωσε πραγματικά στους τελευταίους τέσσερις πέντε γύρους και ήταν πολύ αργά για να σκεφτούμε τη νίκη. Αλλά ακόμα... Όσο πιο γρήγορα καταφέρνα να περάσω τον Pecco, ίσως μπορούσα να δοκιμάσω κάτι και να ξεφύγω προς τον Oliveira".

"Αλλά καθώς στην πραγματικότητα υπήρχε μόνο μία γραμμή και όταν έβγαινες από αυτήν η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε, ήταν ακόμα περίπλοκο. Πέρασαν δύο γύροι, και δύο γύρους πριν το τέλος είδαμε ότι η νίκη δεν ήταν εκεί".

"Λοιπόν, (αφού δεν θα παίρναμε την νίκη) ήταν καλό να το παίξουμε έξυπνα. Είναι συνθήκες στις οποίες στοχεύω στη νίκη, γιατί είμαι άνετος σε αυτές τις συνθήκες".

"Ήλπιζα ότι θα στεγνώσει λίγο νωρίτερα, γιατί στην αρχή με πολύ νερό ήταν πολύ περίπλοκο, δεν μπορείς να δεις τον αναβάτη μπροστά και έτσι ακόμα κι αν φρενάρεις αργά... ίσως μπορείς να περάσεις, αλλά δεν θέλεις να προκαλέσεις και καταστροφή".

"Και αυτό ήταν που ήταν δύσκολο στη μάχη. Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο και ένας καλός αγώνας, γιατί η τέταρτη θέση σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ καλή, είναι δύσκολη, αλλά είναι ωραίο να τερματίζεις με βαθμούς, μια καλή θέση και σχεδόν ένα βάθρο... ας πούμε [το άφησα] στον Pecco".

 

"Από το Misano έχουμε κάποιες οδηγίες αγώνα, δύσκολο να τις εφαρμόσουμε όταν δεν αγωνιζόμαστε με τον Pecco, και μέχρι τώρα δεν γινόταν αυτό. Αλλά σήμερα ήταν έτσι, και για μια νίκη η Ducati δεν μπλοκάρει τίποτα (αν κάποιος αναβάτης πάει για νίκη δεν ισχύουν οι εντολές της Ducati), για θέσεις εκτός του βάθρου, ναι δίνουμε το πλεονέκτημα στον Pecco. Αλλά εδώ, σε αυτές τις συνθήκες, ήταν η νίκη που έπρεπε να στοχεύσουμε. Η τέταρτη θέση είναι πολύ καλή.”

Τα ανώτερα στελέχη της Ducati φάνηκαν να πηγαίνουν κατευθείαν στο γκαράζ της Pramac μετά τον αγώνα, με τον Zarco να λέει ότι ο Gigi Dall'Igna θεώρησε ότι η απόφασή του να μην δώσει την μάχη με τον Bagnaia για την τρίτη θέση ήταν «δείγμα τζέντλεμαν».

"Το πρωτάθλημα λείπει (η ελπίδα του Zarco για Πρωτάθλημα), έχω χάσει ήδη πάρα πολλούς αγώνες [για να κερδίσω πόντους], και πώς να το πω... Ο Gigi ήταν πολύ συναισθηματικός".

"Το να αφήσω το βάθρο (στον Bagnaia) σκέφτηκε ότι ήταν πολύ ευγενικό (gentlemantly) εκ μέρους μου. Ήμουν άνετα πίσω του, αλλά μόλις έφευγα από αυτήν την [αγωνιστική] γραμμή γινόταν ριψοκίνδυνο και θα ήταν κρίμα να κάνουμε ένα μεγάλο λάθος".

"Αρα αυτο ειναι. Η Ducati το υποδέχτηκε πολύ θετικά σαφώς, μου είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Οι πρώτοι 10 γύροι ήταν η πιο τροματκική εμπειρία της ζωής μου

« Προηγούμενο άρθρο

Εκπληκτική νίκη Oliveira στο βρεγμένο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα