• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Οι πρώτοι 10 γύροι ήταν η πιο τροματκική εμπειρία της ζωής μου
Meregalli: Φεύγουμε από την Ταϊλάνδη απογοητευμένοι
Νέα 02/10/2022 - 21:38

Ο Fabio Quartararo έπεσε από την 4η στη 17η θέση στον εναρκτήριο γύρο ενός αγώνα που καθυστέρησε λόγω βροχής.

Αλλά η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι τερμάτισε δεύτερος στην επίσης βρεγμένη Ινδονησία νωρίτερα φέτος, ο Quartararo βρέθηκε ακόμη πιο πίσω, στη 19η θέση στον 9ο γύρο.

Μια πτώση για τον Remy Gardner και μια προσπέραση στον Cal Crutchlow σηματοδότησαν τη μοναδική πρόοδο του Quartararo στους υπόλοιπους 26 γύρους, περνώντας τη γραμμή τερματισμού στην 17η θέση, 34 δευτερόλεπτα πίσω από την KTM του Miguel Oliveira.

Για σύγκριση, ο Quartararo ήταν μόλις 2,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Oliveira στη Mandalika.

"Οι πρώτοι δέκα γύροι του αγώνα ήταν ίσως η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου", είπε ο Quartararo. "Δεν είχα καθόλου ορατότητα. Αλλά ευτυχώς όλοι ήταν αρκετά έξυπνοι ώστε να μην κάνουν τρελές κινήσεις ή να δοκιμάσουν τρελά πράγματα στις περιοχές όπου η ορατότητα ήταν μηδενική. Οι πρώτοι δέκα γύροι πέρασαν χωρίς τίποτα να συμβεί. Αυτό ήταν πραγματικά εκπληκτικό, αλλά και ανακούφιση".

"Μετά από αυτό, ξεκίνησε ο πραγματικός αγώνας. Μπορούσα να βγάλω λίγο ρυθμό από το πακέτο μου και ήμουν αρκετά γρήγορος στην πραγματικότητα. Αλλά όταν έφτασα σε άλλες μοτοσυκλέτες, δεν μπορούσα να προσπεράσω ή να κάνω πολλά περισσότερα, οπότε έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω και απλά να φέρω τη μοτοσυκλέτα στη γραμμή του τερματισμού".


Ο Quartararo βγήκε κατευθείαν από τα pits της Yamaha μετά τον αγώνα και ακύρωσε τις επόμενες δραστηριότητές του στα μέσα ενημέρωσης.

"Δεν μιλήσαμε με τον Fabio μετά τον αγώνα, γιατί μάλλον ήταν πραγματικά απογοητευμένος και πήγε κατευθείαν στο γραφείο του για να ηρεμήσει", δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Monster Yamaha, Massimo Meregalli. "Είναι επίσης δύσκολο για εμάς να κρίνουμε τι συνέβη μέχρι να μιλήσουμε μαζί του. Πρέπει να μιλήσουμε μαζί του, να ελέγξουμε τα δεδομένα και να δούμε αν ταιριάζουν".

"Σίγουρα ο αγώνας ήταν ένα στοίχημα για όλους, έχοντας κάνει όλες τις δοκιμές στο στεγνό και μετά τον αγώνα στο βρεγμένο. Αλλά κάναμε το ίδιο στην Ινδονησία και πήγαμε πολύ καλά. Εδώ ήταν εντελώς το αντίθετο".

"Ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος. Πιστεύουμε ότι ίσως [ήταν επειδή] το επίπεδο πρόσφυσης ήταν πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με την Ινδονησία, επειδή αν η άσφαλτος έχει πρόσφυση, αποδίδουμε πολύ καλά, αλλά όταν δεν έχει, για εμάς είναι πρόβλημα".

"Ο Franco οδήγησε έναν αξιοπρεπή αγώνα σε δύσκολες συνθήκες έως ότου το μπροστινό ελαστικό έχασε πολύ απόδοση στα τελικά στάδια. Έχοντας ξεπεράσει τα όρια πίστας σε πέντε περιπτώσεις, έλαβε επίσης ποινή τριών δευτερολέπτων, κάτι που τον τοποθετεί στη 13η θέση".

"Ακόμη και η πίστα ήταν εναντίον μας σήμερα. Έγινε πιο στεγνή γύρο με τον γύρο, κάνοντας τις μικτές συνθήκες πιο δύσκολες για εμάς. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί στην Ινδονησία παλεύαμε για τη νίκη σε συνθήκες βροχής και εδώ είναι το εντελώς αντίθετο. Φεύγουμε από την Ταϊλάνδη νιώθοντας απογοητευμένοι".

"Το πρωτάθλημα ξεκινά από το μηδέν τώρα και νομίζω ότι υπάρχει ο μόνος τρόπος να προσπαθήσεις να κερδίσεις και αυτός είναι να επιτεθείς".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Δεν ένιωθα άνετα με την αλλαγή του καιρού πριν τον αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Έχουμε οδηγία να βοηθάμε τον Pecco εκτός αν παλεύουμε για την νίκη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα